İşadamı Ahmet Şahin'in 6 yıl önce Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nin Kurtköy bölgesindeki Doğapark'ta başlattığı Uluslararası Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi, çocuk ressamların ardından, bu hafta da yine resme meraklı yurdun dört bir yanından gelen down sendromlu çocuklar ile diğer engelli çocukları buluşturdu. Çocuklarla birlikte buraya gelen özel eğitim öğretmenleri, bir yıldır kimseyle konuşmayan çocukların, bu ortamda herkesle konuşup şarkılar söylediğini belirterek, onlar için bu tür etkinliklerin arttırılmasını istediler.
Geçen yıl ilki düzenlenen ve bu yıl da tekrarlanan çocuklara yönelik etkinlikte, önce Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi'nin düzenlediği yarışmaya eser göndererek katılan ve dereceye giren öğrenciler, aileleri ve öğretmenleriyle birlikte bir hafta ağırlandı. Bu hafta da, yurdun dört bir yanından öğretmenleri ve aileleriyle birlikte gelen, aralarında down sendromluların da bulunduğu özel çocuklar burada buluştu.
Burada bir hafta uzman eğitmenler ve öğretmenleri gözetiminde resim çalışması yapan özel çocuklar unutamayacakları günler geçirirken, onların özel öğretmenleri de bu ortamdaki gelişmeleri büyük bir şaşkınlıkla izlediler. Etkinlik sonunda çocuklara katılım belgesi, boya seti ve birer tablet hediye edildi.
Etkinliğin kapanışında, daha önce Sapanca Kaymakamı olarak da görev yapan Kocaeli Vali Muavinlerinden Osman Sarı, işadamı Ahmet Şahin'in ressam eşi Dilara Şahin de hazır bulundu.
Güzel Sanatlar Öğretmeni Emel Özcan öğrencilerin burada sosyal etkileşime geçtiklerini söyleyerek, "Öğrencilerimizin her biri bir takım engeller taşıyorlar. Bu engelleri aşmak adına bir takım eğitimler veriyoruz. Bu etkinlik sırasında hem güzel vakit geçirmeye çalıştık, hem de birşeyler öğrenmelerine yardımcı olmaya çalıştık. Ortam içersindeki sosyal etkileşim hepsinin önüne geçti" diye konuştu.
Resim öğretmeni Serap Çelik ise, İstanbul'dan Down sendromlu öğrencisi Gözde Nur Yaşar ile birlikte etkinliğe katıldıklarını söyleyerek, "Resim yarışmasıyla katıldı öğrencimiz. Benim öğrencim down sendromlu bir öğrenci. Burada otistik, zihinsel ve bedensel engelli öğrenciler var. Buradaki öğrenciler arasındaki etkileşimin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Siirt'ten etkinliğe katılan özel eğitim öğretmeni Halil İbrahim Göztok ise, "Biz buraya bir görme, bir zihinsel bir de işitme yetersizliği bulunan öğrencimizle bu etkinliğe katıldık. Çocuklar kendi yaşıtlarıyla vakit geçirip etkileşime girdiler. Bizim bir yılda rehabilite edebileceğimiz öğrenciler burada 5 günde beklemediğimiz gelişmeler gösterdiler. Bundan çok memnun kaldık. Bu tür etkinliklerin arttırılması gerekiyor. Çünkü bu çocukların kendi imkanlarımızla buralara getirilmeleri mümkün değil " dedi.
Bir özel öğrenci eğitmeni de, beraber geldiği ve bir yıl boyunca çevresindeki insanlarla hiç iletişim kurmayan, arkadaşlarıyla konuşmayan bir çocuğun buraya geldikten bir gün sonra şarkılar söyleyip arkadaşlarıyla şakalaştığını hayretler içinde izlediklerini anlattı. - Sakarya
Son Dakika › Güncel › Down Sendromlu ve Engelli Çocuk Ressamlar Sapanca Doğapar'ka Renk Kattı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?