Türkiye'de tıp eğitimine yeni ve farklı bir görüş getirmek amacıyla kurulan ve ilk öğrencilerini 2010 – 2011 eğitim yılında alan Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıp Bayramı'nı 14 Mart 2014 tarihinde 'Beyaz Önlük Giyme Töreni'yle kutladı. Törende konuşan Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, gelecekte tıpta en çarpıcı araştırmaların bilimin diğer dallarıyla bileşiminden doğacağına dikkat çekti. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Ruacan ise, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesinin eğitim ve araştırmaya verdiği önemle öne çıktığını vurguladı.
Türkiye'de tıp eğitimine yeni ve farklı bir anlayış kazandırmak amacıyla 2010 yılında kurulan, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrenci ve öğretim üyeleri, 14 Mart 2014'te gerçekleştirilen, bu yıl tıp eğitimine başlayan öğrencilerin 'Beyaz Önlük Giyme Töreni'yle Tıp Bayramı'nı kutladı. Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü'nde düzenlenen törende konuşan Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran, tıp eğitiminin önemine ve evrenselliğine dikkat çekti.
41 öğrencinin beyaz önlük giydiği 4.Beyaz Önlük Giyme Töreni'nin açılışında, öğrenci ve öğretim üyelerine seslenen Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan şunları söyledi:
"Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kurarken amacımız çağını aşan, dünyada benimsenen son tıbbi uygulamalardan haberdar olan ama en önemlisi insan yaşamına sonsuz saygı duyan ve kalbi insan sevgisiyle çarpan hekimler yetiştirmekti. Aradan geçen dört yıl içinde eğitimle ilgili aldığımız geri bildirimlere ve daha da önemlisi öğrencilerimizin gözlerine baktığımda ne kadar doğru bir yolda ilerlemekte olduğumuzu bir kez daha görüyorum.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Ruacan ise kuruluşlarının 4. yılında toplam 169 öğrenciyle eğitimi sürdürdüklerini belirterek, amaçlarının bilgili, donanımlı, güncel tıbbı özümsemiş aynı zamanda etik ilkelere sadık hekimler yetiştirmek olduğunu söyledi. 2014 yaz aylarında açılacak olan Koç Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin her alanda nitelikli sağlık hizmetini çağdaş teknolojik olanaklar ve bilimle birleştirerek hastaların hizmetine sunacağını belirten Ruacan, Türkiye'de hem temel hem de klinik bilimlerde araştırmalar yaparak evrensel tıbbın gelişmesine katkı yapabilecek kadroları ve altyapıyı oluşturma hedefini benimsediklerinden söz etti.
Törenin, tıp mesleğine katılmanın ilk basamağı olarak kabul edildiğini hatırlatan Prof. Dr. Şevket Ruacan, tıp öğrencileri için hekimlik mesleğinin tüm ilkeleri ve kavramlarının ilk günden itibaren benimsenmesi gerektiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Ruacan, iyi bir hekimin çevreyi, toplumu, insanları tanıyan ve seven, empati yeteneği güçlü, yüksek ahlak sahibi, adalet duygusu ve liderlik vasfı yüksek bir insan olması gerektiğini kaydetti.
Törenin konuk konuşmacısı Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. A. Özdemir Aktan, "Türkiye'de Hekim Olmak" başlıklı konuşmasında öğrencilere seslendi. Prof. Dr. Özdemir Aktan "Türkiye'deki 120.000 hekim 'iyi hekimlik' yapmak ve hastalarına yararlı olmak istemektedir. Tıp fakülteleri halen universite sınavları ile en zor girilen alan olmaya devam etmekte ve hekimler ile sağlık çalışanları meslek uygulamasını engelleyen birçok yasaya karşın özveri ile görevlerini yerine getirmeye devam etmektedir" diyerek hekim olmanın önemine değindi.
Tören, konuşmacılarının ardından Koç Üniversitesi Tıp Fakültesinden 41 öğrenci beyaz önlüklerini giyerek, hekimlik mesleğinin ilk basamağına adım attı.
Son Dakika › Güncel › Doktorluğa İlk Adımlarını Tıp Bayramı'nda Attılar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?