Edirne Devlet Hastanesi'nin tek Gastroentoloji Uzmanı Dr. Dilek Tucer'in 'izin almadan basına açıklama yaptığı' gerekçesiyle Vali Dursun Ali Şahin tarafından açığa alınmasının ardından, başvuran hastalar doktor olmadığı gerekçesiyle geri çevriliyor. Vali Şahin, açığa almanın ardından yaptığı açıklamada, "Hastaların mağdur olmaması için Kırklareli Devlet Hastanesi'nden geçici görevle doktor görevlendirildi, hasta kabulüne devam ediliyor" demişti.
Edirne Devlet Hastanesi'nin tek Gastroentoloji Uzmanı olarak görev yapan Dr. Dilek Tucer, geçen 9 Eylül günü hastane yönetiminin izni ile halkı bilgilendirmek için düzenlediği basın toplantısında, Ergene Nehri'ndeki kirliliği ve çevresinde yarattığı kanser riskini anlatmıştı. Haberlerin basında yer almasının ardından hakkında soruşturma açılan Dr. Tucer, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in talimatıyla 'izinsiz basına açıklama yaptığı' gerekçesiyle açığa alındı. Sağlık Bakanlığı'ndan gelen 2 müfettiş de olayla ilgili inceleme başlattı.
HASTALAR GERİ ÇEVRİLİYOR
Gelişmelerin ardından Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, hastaların mağdur olmaması için Edirne Devlet Hastanesi'ndeki tek Gastroentoloji uzmanı olarak görev yapan Dr. Dilek Tucer'in yerine, Kırklareli Devlet Hastanesi'nden geçici görevle doktor görevlendirildiğini ve hasta kabulünün devam ettiğini açıkladı.
Ancak geçen pazartesi gününden bu yana Vali Şahin'in "Yeni doktor görevlendirildi ve hasta kabulüne başlandı" yönündeki açıklamasına rağmen herhangi bir doktorun göreve başlamadığı ortaya çıktı. Hastaneye başvuran hastalara barkod verilmiyor ve geri çevriliyor.
Edirne Kamu Hastaneleri Genel Sekteri Dr. İlhan Açıkgöz, toplantılarının olduğunu gerekçe göstererek, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlamadı.
BU SÖZLERİ GÖREVDEN ALIRDI
Görevden alınan Dr. Dilek Tucer, Ergene Nehri çevresindeki kirliliğe ve kanser riskine dikkat çektiği 9 Eylül'deki basın toplantısında şunları söylemişti:
"Trakya bölgesinde Ergene Nehri gibi bir sorun varken sadece otlar açısından değil, diğer yediğimiz ürünler konusunda da büyük bir kanserojen etkisi var. Trakya bölgesi için bu çok önemli bir sorun. Özellikle pirinç üretiminde önde gelen bölgelerden birisiyiz. Otları bir kenara bırakıyorum, pirinçte de neredeyse tüm Türkiye'ye bizden dağıtım yapılıyor. Bir otun nereden ve nasıl toplandığı çok önemli, Ergene'yi özellikle söylüyorum çünkü biz organik tarıma yönelmeye başladık ve gastroenterolojik açıdan da Trakya bölgesinde kolon ve mide kanseri özellikle son yıllarda artmış durumda. Bunda tabi sadece Ergene rol oynamıyor. Çernobil'den etkilenen bölgeler arasında Karadeniz'den sonra Marmara Bölgesi geliyor zaten. Bu konu hakkında aslında bilimsel bir çalışma yok. Türkiye'de bildiğim kadarıyla yapılan iki büyük çalışma var. Bu çalışmalar bir hekim tarafından yapılan çalışmalar değil. Özellikle halk sağlığı uzmanları tarafından yapılan bir çalışmada ve yabancı kaynaklı bir çalışmada da Çernobil faciasının Trakya bölgesindeki etkilerinden çokça bahsedilmekte. Gözümüzle de bunu görüyoruz."
Son Dakika › Güncel › Doktor Açığa Alındı, Hastalar Geri Çevriliyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?