Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5'inci Bölge Müdürlüğü Afyonkarahisar Şuhut Keklik Üretme İstasyonu'nda üretilen 750 keklik, Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi'nde belirlenen üç kırsal bölgede doğaya bırakıldı.
Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesi'ne bağlı Kınık ve Tazlar köylerinde belirlenen üç noktaya 750 kınalı keklik salındı. Sabahın erken saatlerinde yapılan uygulamaya Kaymakam Erhan Demir, Sinanpaşa Jandarma Komutanı Üsteğmen Seçkin Şimşek, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5'inci Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu, Milli Parklar Afyonkarahisar Şube Müdürü Cihan Yüksel, Milli Parklar Şube Müdürlüğü veteriner hekimi Ali Gezer katıldı.
'DOĞAYI BEKÇİ DEĞİL, SEVGİ KORUR'
Şuhut'taki Keklik Üretme İstasyonu'nda bu yıl 18 bine yakın kınalı keklik üretimi yapıldığını belirten Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu, birçok kentte doğaya salınan kekliklerin bu istasyondan gönderildiğini söyledi. Yapılan uygulamada üç bölgeye 750 kınalı kekliğin salındığını aktaran Kuşcu şöyle dedi:
"Şuhut Keklik Üretme İstasyonu'nda yılda 18 bin keklik üretiyoruz. Bu keklikleri ülkemizdeki birçok kente gönderiyor ve doğaya salınmasını sağlıyoruz. Doğayı biliyorsunuz bekçi değil, sevgi korur. Doğa bilincinin halkımızda, köylerimizde artmasını istiyoruz. Okullarımızda bu konuda eğitimler veriyoruz."
MUHTARLARLA PROTOKOL İMZALANDI
Keklik bırakılan bölgelerin korunması için jandarma ve milli parklar görevlilerinin yanında muhtarlara da iş düştüğünü aktaran Kuşcu, iki köyün muhtarları ile koruma ve denetleme konusunda protokol imzalandığını vurguladı. Bölgelerin belirlenmesinde çevrede bulunan yırtıcı hayvan popülasyonunun az olmasına dikkat edildiğini hatırlatan Kuşcu, keklik bırakılan alanların ve çevresinin 3 yıllığına avlanmaya kapatıldığını aktardı.
Son Dakika › Güncel › Doğaya 750 Keklik Salındı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?