Tekirdağ'da yapılan 'Doğa Turizm Master Planı' toplantısında konuşan Orman ve Su İşleri Tekirdağ Şube Müdürü Gökay İnal, 2019 yılına kadar Tekirdağ'da doğa turizmine 4 milyon 395 TL'lik yatırım yapılacağını söyledi.
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan 'Doğa Turizm Master Planı' toplantısına, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mümin Heybet, Osman ve Su İşleri 1. Bölge Müdürü Osman Demirel, Orman ve Su İşleri Tekirdağ Şube Müdürü Gökay İnal, doğa sporları ile ilgili kuruluşlar ve ilçe kaymakamları katıldı.
Turizm Eylem Planı toplantısında konuşan Orman ve Su İşleri Tekirdağ Şube Müdürü Gökay İnal, bu konuda geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti. İnal, "Tekirdağ'ın doğa turizmiyle kurumumuzun yapacak olduğu çalışmaların planlamalarını yaptığımız 2016-2019 yıllarını içeren, tabiat turizmin eylem planlamalarının tanıtımını yaptık. 2016'dan 2019'a kadar, belirlediğimiz 5 tane konu alanımız var. İki tane tabiat parkımız var, 3 tane devlet avlak alanlarımız var. Bu tabiat parkımız ve devlet avlağımızda 2016'dan 2019'a kadar, yapacak olduğumuz çalışmalar, alt yapı çalışmaları doğa turizmi çalışmaları, doğa yürüyüş organizasyonları buraya yapacak olduğumuz tesisler, yatırımlar, bunların planlamasının sunumunu yaptık. İnşallah, Tekirdağımızı doğasıyla da turizmiyle de ön plana çıkarmak amacındayız. Kurum sorumluluk sahalarımıza bunları gerçekleştirmek üzere, sunumları gerçekleştirdik. İnşallah 2019 yılının sonunda 4 milyon 395 bin TL'lik yatırım öngörüyoruz. Bunları yapabildiğimiz sürece Tekirdağımızı, doğasıyla ve turizmiyle ön plana çıkaracağız" dedi.
"AVCI POTANSİYELİ ARTACAK"
Doğa turizmi konusunda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren İnal, "En başta yeni tescili yapılan Kartal tabiat parkımız var. Süleymanpaşa ve Şarköy ilçelerini içeren yamaç paraşütünün yapıldığı bölgelerimiz olan bu alana özellikle yoğunlaştık. Çünkü Tekirdağımızın rekreasyonel alanları çok dar. Bu rekreasyonel amaçlarla kullanılmak üzere, yoğunlaştığımız bölge olan Kartal tabiat parkımız var. Özellikle yatırımlarımızın yüzde 80 ve 70 bunun üzerine yoğunlaştı. Burada doğa yürüyüşleri, doğa organizasyonları, piknik üniteleri, yol, su ve elektriklerle burasını zenginleştirmek istiyoruz. Tekirdağ'ın rekreasyonel ihtiyacını gidermek istiyoruz. İkinci bölgemiz çamlık oyun, burada iki tane tabiat parkımız var. Buradaki planlamalarımız da yaptık. İşletmecinin yapmış olduğu ve yapacak olduğu yatırımları da planladık. Bunun dışında farklı ilçelerimizde devlet avlaklarımız var. Buradaki avcı potansiyelini artırmak, av turizm gelirlerimizi artırmak lazım. Bu buradaki vatandaşlarımıza ekonomik olarak dönen faaliyetlerdir. Fotosafarilerle, doğal hayatı destekleme faaliyetleriyle, Tekirdağ'ın tanınırlığını yapmayı hedeflemekteyiz" ifadelerini kullandı. - TEKİRDAĞ
Son Dakika › Güncel › Doğa Turizmine 4 Milyon 395 TL'lik Yatırım - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?