Universal Hastaneler Grubu'na bağlı Universal Alman (Taksim) Hastanesi bünyesinde kurulan Metabolik Cerrahi Ünitesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Alper Çelik, Haziran 2008 tarihinden itibaren bu yana ameliyat ettiği yaklaşık 500 tip 2 diyabet hastası ile İstanbul Boğazı'nda keyifli bir tekne gezisinde buluştu.
Dumankaya üst yönetimi hayata döndü
Doç. Dr. Alper Çelik ameliyat ettiği şeker hastalarıyla 3. Geleneksel Metabolik Cerrahi buluşması kapsamında İstanbul Boğazı'nda tekne turunda buluştu. Dumankaya İnşaat Onursal Başkanı Halit Dumankaya ise tekne gezisinde kendisi ile birlikte oğlu Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya'nın ameliyatlarını başarı ile gerçekleştirmesi sebebiyle bir teşekkür plaketi verdi. Halit Dumankaya yaptığı konuşmada "Doç. Dr. Alper Çelik beni ve oğlum Uğur Dumankaya'yı ameliyat etti. Ben ameliyat olmaya karar verdiğimde karaciğerimi kaybetmek üzereydim. Alper hocamızın ameliyatı sayesinde şirketimizin üst yönetimi tekrar hayata döndü." dedi.
Ameliyatın SGK'ya da faydası var
Halit Dumankaya şeker hastalığının sinsi bir hastalık olduğunu belirterek, "Damarları, gözleri her şeyi perişan ediyor. İlk önce umursamıyorsun ama zaman geçtikçe bunun zararlarını görüyorsun. Ameliyat olduktan sonra moral buldum. Çalışma tempom değişti, çok rahatladık. İnsülini bıraktık, hapları bıraktık." şeklinde konuştu. Bu tür ameliyatların devlete de çok büyük fayda sağladığını belirten Dumankaya, "Burada olan insanları bir çoğunun Sosyal Güvenlik Kurumu güvencesi var. Devlet bunların parasını ödüyor. En az harcayan ayda 300-400 TL harcıyor. Bu ameliyatı olan birçok kişi bundan memnun. Şikayeti olan hiç kimseyi görmedim" dedi.
Başarı oranı yüzde 95'e yakın
Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Alper Çelik, ameliyat ettiği 'tip 2' diyabet hastalarıyla İstanbul Boğazı'nda düzenlenen tekne turunda bir araya geldi. Ameliyat edilen şeker hastalarının durumları hakkında bilgi veren Çelik, "Bilinmesi gereken nokta; metabolik cerrahi yönteminin, metabolik sendromların tüm bileşenlerinde etkili bir kontrol sağlamasıdır. Başarı oranları yüzde 100 değildir ama yüzde 95'e yakındır. Burada asıl vurgulanması gereken şey; hangi tedaviyi bıraktıklarının değil, kontrolün ne ölçüde sağlandığıdır. İlerleyen yıllarda başarı oranında düşüş olacağı ön görülüyor. Çünkü zaman geçtikçe yaşlanırız kas aktivitemiz azalır, insülin depolarımız azalır." ifadelerini kullandı.
Diyabet hastalarına önerilerde bulunan Çelik, "Bu ameliyat 'tip 2' diyabette etkili olan 8 tane mekanizmanın 6 tanesini düzeltir. Diğer 2 mekanizmayı düzeltemezsiniz. Örneğin; bir hasta sinirlenirse, üzülürse, ağlarsa, korkarsa, panik olursa şekerinde bir dalgalana olacaktır. Bunu ameliyatla değiştiremezsiniz ama şuan elimizdeki en etkili yöntem budur." diye konuştu.
Doç. Dr. Alper Çelik her yıl ameliyat ettiği hastalarla bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, "Ameliyat ile yeniden hayata dönen hastalarımın sağlık durumlarının her yıl daha iyiye gittiğini görmek bana hayat kaynağı oluyor." dedi.
Son Dakika › Güncel › Doç. Dr. Alper Çelik'e Halit Dumankaya'dan Teşekkür Plaketi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?