Diyarbakır Küçük Millet Meclisi Aralık ayı toplantısında eğitim ve öğretimin sorunlarını masaya yatırdı. DkMM Aralık ayı toplantısı Sümerpark 1 no'lu toplantı salonunda gerçekleşti.
D.Ü. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya: Azadi İnisiyatifi, Kibele Kadın Kooperatifi, Özgür Eğitim Sen, 78'liler Derneği, Şuurlu Öğretmenler Derneği, D.Ü.Girişimci Hukukçular Kulübü, Dicle Fırat Diyaloğu, Beritanlılar Kooperatifi, Demokrat Eğitimciler sendikası(DES), Osmanlı Ocakları, TEÇ-SEN, Eğitim Bir Sen, Bem Bir Sen, Zeytin Dalı Barış Platformu, Evrensel Barış ve Kardeşlik Derneği temsilcilerinin yanı sıra, Bahçe Şehir Uğur Eğitim kurumları, Birey Dershaneleri, Kavram Dershaneleri, Final Dershaneleri ve FEM Dershaneleri yöneticilerinin yanı sıra akademisyenler ve kanaat önderleri ile siyasi misyon temsilcileri katıldı.
Koordinatörlüğünü Eyüphan Kaya'nın yaptığı oturumun konusu "Eğitim sistemimiz ve dershaneler" oldu. Programda yaklaşık 25 kişi söz aldı. DkMM Aralık ayı toplantısında ağırlıklı olarak şu fikirler ön plana çıktı;
*Eğitim öğretimizin kalitesi düşüktür yapılanmaya dönük bir topyekûn çalışma şarttır.
*Öğretmen yetiştirme tarzımızı değiştirip, daha nitelikli eğitimciler yetiştirmeliyiz. Öğretmen adayı en az bir yıl stajyer öğretmenlik yapılmalıdır.
*Dershanelerinin şimdiye kadar öğrencilerin başarısına elbette ki olumlu katkısı olmuştur, ancak dershaneler eğitim yeri değildir. Defakto oluşup, yasal konuma gelen dershanelerin yeni sistem içinde eritilerek hayatı daha yaşanır hale getirmek lazımdır. Yarışmak için, yoğun hazırlık temposunu öğrenciler arasındaki rekabeti ortadan kaldırmamız lazım.
*Toplumunun dilini, dinini, rengini, kültürünü tanıyıp halk ile barışık bir eğitim öğretim müfredatını hazırlamamamız lazım.
*Eğitim- Öğretimi yerel yöneticilere bırakmak gerekir, devlete sadece denetim verilmelidir.
İyi bir vatandaş yetiştirmek asıl hedef olmalıdır.
*Sınıf mevcutları düşürülmeli, normal öğretim yapılmalı, seminerlerle öğretmenler günün şartlarına göre hazırlanmalıdır.
*Üniversitelerimizin vesayetten kurtularak, yandaşlarını değil, gerçek anlamda hak eden bilim erbabı kimselere kapılarını açarak, Bölgenin rengini yansıtabilecek düzeye gelebilmesi lazım.
*Milli kavramı altında ırkçılık gelişmektedir, buna dikkat edip herkesi kucaklayan bir müfredat ile yeni nesli yetiştirmek gerekir.
*Dershane meselesini Hükümet-Cemaat mücadelesi seviyesine indirmemek lazım. Bu konu çok önemlidir. Şura ve Çalıştaylar yaparak ciddi yeniliklere gitmek gerekir."
Son Dakika › Güncel › DKMM'de Eğitim Ve Öğretim Konuşuldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?