Adıyaman'da yaşayan Abdullah Karakuş, hobi amacıyla başladığı diorama (üç boyutlu modelleme) çalışmaları için evinin salonunu atölyeye çevirdi.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığında teknisyen olarak çalışan Karakuş (36), yaklaşık bir yıl önce başladığı diorama çalışmaları kapsamında kentteki kerpiç eski evlerin modellerini yapıyor.
Karakuş (36), AA muhabirine yaptığı açıklamada, dioramanın gerçek ya da kurgu bir olayın modelleme yöntemiyle canlandırılması olduğunu söyledi.
Diorama çalışmalarının daha çok müzelere yapıldığını ifade eden Karakuş, "İş yerinden bir arkadaşımın oğlunun ödevi için maket yapımına ihtiyacı vardı. Onun sayesinde internette araştırma yaparken diorama ile tanıştım. Arkadaşımın oğlunun maketini yaklaşık 3 ayda tamamladım." diye konuştu.
Yaklaşık bir yıldır diorama çalışması yaptığını belirten Karakuş, şöyle devam etti:
"Adıyaman'ın tarihini ve kültürünü yansıtan çalışmalar yapıyorum. Bunun için eşim ve çocuklarımın desteğiyle evimin salonunu atölyeye çevirdim. Dioramaları da burada sergiliyorum. Amatör olarak yaptığım yaklaşık 30 diorama çalışmam var. Bunları sosyal medyada da paylaşıyorum. Tokat Belediyesi için 'Hıdırlık Köprüsü ve Şeyh Meknun Tekkesi' ile tarihi 'Yoğurtçuoğlu Bağ Evi'nin dioramalarını 15 günde yaptım."
Karakuş, kerpiç evlerin modellerini yaparken alçı ve toprak ile kuru ağaç dalları kullandığını vurgulayarak, maketleri yaklaşık 15-20 günde tamamladığını sözlerine ekledi.
Son Dakika › Güncel › Diorama Çalışmaları İçin Evini Atölyeye Çevirdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?