Diyanet İşleri Başkanlığı, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Rehberlik Daire Başkanlığı tarafından organize edilen Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum Projesi kapsamında Menteşe İlçesinde seminer düzenlendi.
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) salonunda düzenlenen seminere Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Doç.Dr. Huriye Martı, Muğla Müftüsü Hasan Basiş, camilerin imam hatip ve müezzinleri ile aileleri katıldı. Seminer, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından TOKİ Camisi müezzini Kur'an okudu. Seminerin açılışında konuşan Muğla Müftüsü Hasan Basiş, "Seminerimizin ilk gününde dışarıda rahmet yağıyor. Seminerimize rahmet ve güzellikle başladık. Hocamız Gaye hanım buraya gelirken 'Hocam bana Bereket Ana derler' demişti. İnşallah bu seminerimizde hayırlara vesile olur" dedi. Vali Mustafa Hakan Güvençer ise, "Diyanet İşleri Başkanımıza ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın değerli misafirlerine benim ve şahsım adına, vilayetim adına böylesine önemli bir semineri düzenledikleri için teşekkür etmem gerekiyor" diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Dairesi Başkanı Doç.Dr. Huriye Martı da, öncelikle kendimize ve kendi ailelerimize bakmamız ve aynaya bakarak önce kendimizi değerlendirmemiz gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "Allah'ü Teala insanı yeryüzünün şerefli halifesi olarak bu hayat imkanına gönderdi ama bir başına göndermedi. Yanında eşini de gönderdi. ve erkeği ve hanımı bu dünya imtihanını beraber göğüslesinler diye gönderdi. Allah'ü telanın bizlere eş vermesi çok büyük bir nimet. Fakat nimetin kadrini ne kadar biliyoruz? Orası hepsi zihinlerimizde büyük bir soru işareti. Ailemizin bizim için ne kadar büyük bir nimet olduğunun farkında olduğumuz kadar, ailenin aslında bizim için bu hayatta en büyük imtihanlardan birisinin olduğunu da fark etmek zorundayız. Ailelerimiz bizim en ciddi sınavlarımızdan birisi bu dünyada. Allah'ü Teala Kur'an-ı Kerim'de eşleriniz ve çocuklarınız sizin için imtihan vesilesidir buyurduğunu hepimiz biliyoruz."
İmtihanı kazanmak için huzurlu, sağlıklı, merhamet ve sevgi yüklü aileler inşa etmemiz gerektiğini anlatan Martı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz din görevlisi olarak ailenin ne kadar önemli olduğundan insanlara bahsetmeden önce kendi ailelerimize ne kadar önem verdiğimizi gözden geçirmemiz gerekir. Dolayısı ile bu program kendimize bakmamızı, bu bakışı eşler olarak hep birlikte yapmamızı sağlayacak bir program. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aile içerisindeki hem eşler arasındaki ilişkinin ve problem çözmenin, hayat imtihanı ile başa çıkmada birbirine desteklemenin ve güçlendirmenin yollarını bu programda dinleyeceksiniz. Ayrıca, aile içinde anne baba ve çocuk ilişkisinde yaşanan sorunları çözebilmek için pratik bilgileri bu programlarda bulacaksınız. Bu program akademisyenlerin ağır sunumlar yaptığı çok resmi ve teorik dili bir program değil. Aksine, bizim günlük hayattaki örnekler ile dolu, bizim günlük hayata dair problemlere çözüm üretmeye çalışan, pratik yönü ağırlıklı bir program. Biz Muğla'ya gelmeden önce 10 farklı ilde bu programı yaptık. Program sonunda din görevlilerimizin ve eşlerinin kanaatlerini yazdıkları çeşitli anket formları dağıttık. İnanın bu güne kadar çok güzel cümleler okuduk. Sizlerin de üç gün sonra faydalanacağınızı umuyorum. Sadece dini yönde değil, psikolojik yönden, sosyolojik yönden ve iletişimsel yönden de bakmaya, ailelerimizi, çocuklarımızı ve eşlerimizi şöyle bir durup düşünmeye sağlayacak diye umuyorum."
Seminer Yrd. Doç.Dr. Sevde Düzgüner tarafından din görevlileri ve ailelerine verilen sunumla devam etti. - MUĞLA
Son Dakika › Güncel › Din Görevlilerine 'Aile ve Toplum' Semineri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?