Bursa Kent Konseyi Hemşehri Dernekleri Çalışma Grubu, Bursa Muşlular Derneği'nin ev sahipliğinde düzenlenen yemekte 21 hemşehri derneğinin başkan ve yöneticisini bir araya getirdi.
Derneğin merkez binasında yapılan toplantıya, Başbakanlık Müşaviri Sadettin Kılıç, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, eski Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu (Badef) Başkanı Biret Elik, 21 hemşehri derneğinin başkan ve yöneticisi katıldı. Geceye ev sahipliği yapan Bursa Muşlular Derneği Başkanı İhsan Akın, kendi değerleriyle Bursa'da tüm değerleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Derneklerin en temel görevinin, memleketinden bir başka şehre gidenler arasındaki yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak olduğunu hatırlatan Akın, "Her ay dernekleri buluşturarak kaynaşmalarını sağlayan Bursa Kent Konseyi'ne teşekkür ediyorum. Bizler her zaman Muşlularla buluşuyoruz. Önemli olan bir Karslı, Edirneli, Antalyalı, Trabzonluyla bir araya gelmemdir. Bunu yaparak Bursa'yı daha da güzelleştiriyoruz. Bizler birbirimizi seviyoruz. Dernek başkanları olarak evimizin önünü süpürdük, sokakları ve caddeleri temizledik. Siyasilerin yapamadığını bizler yapıyoruz. Allah birliğimizi bozmasın" dedi.
Hemşehri Dayanışma Dernekleri Çalışma Grubu Temsilcisi Lütfi Taşçı ise, dinimizde ve kültürümüzde canlılara hizmet olduğunu hatırlatarak, yaşadıkları şehirde insanlara faydalı olmak istediklerini belirtti. Oluşturulan tabloda, kalplerin Bursa için attığını gösterdiğini söyleyen Taşçı, kardeşliğin oluşmasına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
"Kardeşlik duygusunu ülkemize yaymak istiyoruz"
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, örnek bir birliktelik sağlayan tüm derneklere teşekkür etti. Hemşehri dernekleriyle sık sık bir araya geldiklerini anlatan Pala, ülke topraklarında kardeşlik duygusunun gelişmesinde hemşehri derneklerine büyük görevler düştüğünü belirtti. Bursa'da oluşturdukları sıcak ortamı Anadolu'ya yaymak istediklerini ifade eden Pala, "Her türlü nimetin bulunduğu, 4 mevsimin aynı anda hissedildiği Bursa'da yaşamak insanlara daha fazla sorumluluklar yüklüyor. Türkiye'nin güçlenmesinde derneklerimize büyük görevler düşüyor. Bu görevin yerine getirilmesine de Bursa'daki hemşehri dernekleri öncülük etmelidir. Türkiye'nin daha fazla büyümesi gerekiyor. Önümüzdeki terör belasından en kısa sürede kurtularak, ülkemizin şaha kalkmasını sağlamalıyız. Bir kolumuz Kafkaslarda, bir kolumuz Balkanlarda, yüzümüz de Kabe'ye dönük şekilde dünyaya huzur dağıtabiliriz. Bursa Kent Konseyi olarak geçtiğimiz günlerde 81 şehrin dernek başkanını bir araya getirerek birlik mesajları verdik. Kardeşlik duygusunu ülkemizin her köşesine yaymak istiyoruz" diye konuştu.
Bursa Kent Konseyi'nin Türkiye'ye örnek çalışmalar yaptığını anlatan Pala, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkıları sonucunda Türkiye'nin en aktif, dinamik kent konseyi haline geldiklerini dile getirdi. Şehri ilgilendiren her konuyu gündemlerine alarak, herkesin konuşabildiği ortamlar hazırladıklarını söyleyen Pala, sahip oldukları yapıyla diğer şehirlerdeki kent konseylerine de örnek olduklarını belirtti. Herkese ve her kesime hitap eden bir çizgi izlediklerini söyleyen Pala, "Bursa Kent Konseyi, bir organizasyon ve çatı kuruluşu görevi görmektedir.
Çözüm üreten, kurumların diyalogunu güçlendirmesini sağlayan bir sistemdir. 4 meclisi. 34 çalışma grubu, 740 civarı kurumsal katılımcısı bulunan Bursa Kent Konseyi, 35 ayda 4 bin 80 faaliyet yapmıştır. Bunlar bizlere daha fazla sorumluluk yüklüyor. Geçtiğimiz günlerde Almanya'nın Hessen eyaletinden gelen heyet, Bursa Kent Konseyi'ni ziyaret etti ve onlara kent konseyi modelini Avrupa'ya ihraç etmek istediğimizi söyledik" dedi.
"Kimse bu milleti birbirinden ayıramaz"
Başbakanlık Müşaviri Sadettin Kılıç, Bursa'da oluşturulan sıcak ortamın insana haz verdiğini belirtti. Tarihten anekdotlar anlatan Kılıç, "Devleti yatağa düşürüp, sonra hasta adam diyenler Osmanlı topraklarını bölerek küçük devletler oluşturmak istiyordu. 1071 yılında Selçuklu Sultanı Alparslan, Malazgirt'e geldiğinde bölgede Kürtler yaşıyordu. Yakın civarda ise Bizanslılar bulunuyordu. Ogün Kürt halkı ve Türk halkı, 'Hangi dili konuşuyorsun? Hangi etnik yapıdasın?' demeden İslam bağıyla bir araya gelmiş ve Bizanslılara karşı birlikte savaşmıştır. Bu millet birdir ve beraberdir. Kimse bu milleti birbirinden ayıramaz" diye konuştu.
Eski Bursa Milletvekili Kemal Demirel, güzel buluşmayı sağlayan Bursa Kent Konseyi'ne, Hemşehri Dayanışma Dernekleri Çalışma Grubu'na ve Bursa Muşlular Derneği'ne teşekkür etti. Demirel, Bingöl'ün, Kars'ın, Muş'un da bir Bursa olması halinde sıkıntıların biteceğini anlattı. Toplantıya, Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu, Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Federasyonu, Ağrılılar, Bayburtlular, Batı Trakya Türkleri, Bingöllüler, Bilecikliler, Bitlisliler, Bursa Yenişehirliler, Çanakkaleliler, Dadaşlar, Dağ-Der, Diyarbakırlılar, Kahramanmaraşlılar, Karabüklüler, Kırklarelililer, Kütahyalılar, Mardinliler, Malatyalılar, Niğdeliler ve Sarıkamış derneklerinin başkan ve yöneticileri katıldı. Toplantının sonunda katılanlara Bursa Kent Konseyi'nin çalışmalarını anlatan kitap seti hediye edildi.
Son Dakika › Güncel › Derneklerden Birlik Ve Beraberlik Mesajı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?