Denizli Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir DEMİR, Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın 2010 Yılı Mali Destek Programı kapsamında, Ajanstan hibe desteği alarak projelerini başarıyla tamamlayan Denizli'deki 6 KOBİ Projesini ziyaret ederek proje sahiplerine teşekkür belgelerini verdi.
Ziyaretlerde GEKA'dan Genel Sekreter Vekili Yusuf ESGİN, İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Aysun KARADAYI, Tanıtım ve Dış İlişkiler Birim Başkanı Gökhan DİNÇ'in yanı sıra her bir projenin ilgili uzmanı da yer alarak, projeler hakkında Vali DEMİR'e ayrıntılı bilgi verdiler.
24 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilen ziyaretlerde ilk olarak; Yonga Mobilya'yı ziyaret eden Vali Abdülkadir Demir, işyeri hakkında Bekir Şasa'dan bilgiler aldı. İşletmeyi gezerek, yerinde incelemelerde bulunan Vali DEMİR, işletme ortağı ile sohbet ederek ürünleri yakından inceledi. İşletme ortağı Bekir Şasa; masif mobilya üretimi yaptıklarını, üretimlerinin tamamını ihraç ettiklerini ve Marks&Spencer markasının tedarikçisi bir firma olduklarını söyledi. 2010 yılında GEKA'dan aldıkları hibe desteği sayesinde üretim artığı olan talaşı, talaş yakıtlı kazanda yakılarak üretim hattının darboğazlarından biri olan boyahanenin kapasitesini artırdıklarını, böylece istihdam artışı sağlarken ayrıca proje sonrasında üretimde %18 lik artış sağladıklarını ifade etti.
Daha sonra GEKA'dan aldığı hibe desteği sayesinde, EPS Mantolama ve Strapor üretimi için komple üretim hattı kuran GÜÇSAN Makine'nin sahibi Uğur Eldemir'i ziyaret eden Vali DEMİR, söz konusu üretim hattını gezerek ürünleri inceledi. Firma sahibi Uğur Eldemir, ısı izolasyonu için kullanılan Stropor'un Denizli'de üretimini yapan tek tesis olduklarını, bunu da GEKA'dan aldıkları hibe desteğiyle gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kağıt kutu ambalaj üretimi yapan Mine Kağıt'ı da ziyaret eden Denizli Valisi Abdülkadir DEMİR, burada Genel Müdür Bülent Sunay ve Personel Müdürü Hasan Neşiray ile firmanın üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve GEKA'dan aldıkları hibe desteği ile kurdukları otomasyon sistemi ile makine hattı hakkında bilgi aldı. Tesiste, GEKA hibesiyle kurulan otomasyon sistemi ve yeni makine hattını yerinde inceleyen Vali DEMİR, Genel Müdür Bülent Sunay'a teşekkür belgesi sundu.
Bir diğer firma olan Tosunoğlu Tekstil'de firma sahibi Mehmet Tosunoğlu ve proje koordinatörü Derya Tosunoğlu ile görüşen Vali DEMİR, işletmeyi gezerek firmanın "Muhteşem Yüzyıl" dizisi için ürettiği kumaşları yerinde inceledi. Proje Koordinatörü Derya Tosunoğlu GEKA'dan aldıkları hibe desteğiyle dokuma tezgahlarının uzaktan izlenebileceği bir otomasyon kurduklarını, bu sayede firmanın üretim kapasitesinin ve verimliliğinin yükseldiğini, ciroyu ve karlılığı artırdıklarını söyledi. Bununla birlikte alınan hibeyle bir tasarımcı ile anlaşılıp koleksiyon hazırlandığını, hazırlanan koleksiyona yönelik fotoğraf çekimi ile web sitesi yenilemesi yapılarak ürün ve firma tanıtımıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
Pamuk İşleme Balyalama Kapasitesinin geliştirilmesine yönelik GEKA'dan hibe alan Taslacılar Tarımı ziyaret eden Vali DEMİR, burada firma sahipleri Halil İbrahim Taslacı ve Hüseyin Taslacı ile görüşüp firma hakkında ayrıntılı bilgiler aldıktan sonra projeye yönelik teşekkür belgesini kendilerine sundu.
Son olarak, Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın ilk tamamlanan projesi olan Güvenç Boya'yı ziyaret eden Vali DEMİR ve beraberindeki heyet, firma sahibi Remziye Güvenç tarafından öğle yemeğinde bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen yemekte firma sahibi Remziye Güvenç geçmişte ev hanımı olduğunu, ancak eşinin vefat etmesinin ardından işlerin başına geçerek sıfırdan işi öğrendiğini söyledi. Başta hiçbir şey bilmediğini ancak ailesinin desteği, çok çalışması ile işlerin üstesinden geldiğini ve tesisin kapasitesini artırdığını ifade etti. GEKA'dan aldığı hibe desteği ile üretim kapasitelerini artırdıklarını, bunun kendilerine moral olduğunu ayrıca bu sayede proje yazma ve yürütme alışkanlığı edindiklerini söyledi.
Tesisi gezen ve daha sonra Remziye Güvenç'e teşekkür belgesini sunan Denizli Valisi Abdülkadir DEMİR, GEKA tarafından verilen desteklerin öncelikle firmaların proje yazma ve proje yürütme kültürünün gelişmesi açısından çok önemli olduğunu, verilen hibelerin özellikle kapasite artışı sağlarken yeni sektörlere adım atmada da öncülük ettiğini ifade etti.
Vali DEMİR son olarak "GEKA'nın destek programlarında başta şartların belli oluşu, mevzuatın sağladığı objektif değerlendirme süreci, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik anlayışı ile destek verdiği tüm projeler amacına ulaşarak başarılı olmuştur. Destek programlarının hazırlanmasından, yürütülmesine ve izlenmesine kadar emeği geçen tüm GEKA çalışanlarına teşekkür ederim" dedi.
Güney Ege Kalkınma Ajansı, bölgede yapılan analizler ışığında, bölge ekonomisinin rekabet edebilirlik düzeyinin arttırılması amacıyla destek programları tasarlıyor. Bu amaçla 3 Aralık 2010 tarihinde ilan ettiği İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında onaylanan 65 proje tamamlanarak bölge için rasyonel sonuçları ortaya çıkmaya başladı. GEKA, 2010 yılında açıklayarak yürüttüğü Mali Destek Programı kapsamında uygun projelere 11.500,000 TL tutarında destek vererek bölgeye 28.500,000 TL tutarında yatırımın gerçekleştirilmesini sağladı.
Son Dakika › Güncel › Denizli'ye GEKA İmzası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?