Teknokent'in ek binalarına Bakanlı açılış
DENİZLİ Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) bünyesindeki Teknokent'e sonradan ilave edilen iki bloğun açılışı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından yapıldı.
Pamukkale Üniversitesi bünyesinde 30 Haziran 2012 yılında dönemin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından açılışı yapılan Teknokent'e ilave olarak yaptırılan iki yeni bloğun açılışı için tören düzenlendi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yanı sıra Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, PAÜ Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası (DSO) Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası (DTB) İbrahim Tefenlili ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert te katıldı.
"ATA İZİNDEYİZ" SLOGANI HAYAT BULMAYA BAŞLADI
Törendeki konuşmasında Türkiye'nin en önemli sorununun cari açık, sanayi, teknoloji ve inovasyon açığı değil, ilim ve bilimi yakalamak olduğunu söyleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zebekci, "Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyete doğru yürüyüşte 'Atam izindeyiz' sloganı artık hayat bulmaya başladı. Atatürk'ün gösterdiği o çağdaş uygarlık seviyesindeki ülkeler medeniyetler birinci liginde yer almak için Türkiye olarak artık bilgi üretmemiz gerektiğini, bilgiye sahip olmamız gerektiğini anladık. Bundan yaklaşık 20 sene önce hemen hemen aynı ligde olduğumuz ülkelerin inanılmaz çıkışını ve bizi geride bırakarak başka liglere başka diyarlara doğru gidişine hep beraber dikkat etmemiz gerekiyor. Bugün Güney Kore'nin ortalama eğitim süresi 11.8 yıldır. Bizim daha yeni bu sene 2014 yılı itibarıyla 7.4'tür. Kore'nin milli geliri 35 bin dolar seviyesinde. Türkiye'nin 10 bin 800 dolar seviyesinde milli geliri var. Bundan 25 sene önce aynı seviyede olduğumuz Kore'nin ihracatının içindeki ileri teknoloji nin payı yüzde 25'ler seviyesinde bizim 3.5- 4 aralığında. Bugün Kore'nin milli gelirden AR-GE'ye ayırmış olduğu pay yüzde 3'ler seviyesinde. Bizimki ise 10 yılda 0.48'den 0.98 seviyesine geldi" dedi.
ÜNİVERSİTE KAMPUS DIŞINA ÇIKMALI
Bugün dünyanın teknolojideki en iyi silahının bilim olduğunu belirken Bakanı Zeybekci, "Dünyaya baktığımızda bilgili olan ülkeler teknoloji üretiyorlar. Devlet ne kadar zengin olursa olsun bilgi ve teknoloji yoksa eğer o zenginlik bir karış ilerlemez. Üniversite yönetiminden isteğim öğrencileri sahalara ulaştırmaları. Bilgileri alanlarda gererek pekiştirsinler. Meslekler hata yaparak öğrenilir. Öğrenciler mezun olduktan sonra iş ortamına bocalamadan bilgili ve aydın olarak atılsın. Üniversite sanayi işbirliğini anlaşılabilir bir şekilde günün hayatın gerçeklerini kavrayabilir şekilde gerçekleştirmemiz lazım. Bunu yapmazsak hiçbir yere varamayız. Bunun için en önemli örnekte tıp bilimleri, sağlık bilimleridir. Tıp bilimlerini hastanın başında öğretmiyoruz. Kadavranın üzerinde aylarca belki yıllarca çalışmıyor musunuz? Niye mühendislik bilimleri, makine fakültesi sanayiye giderken bu kadar zorlanıyor veya gitmiyor? Niye tekstil mühendisliği üniversitede eğitim veriyor? Niye inşaat mühendisliği Denizli'nin tamamında her türlü inşaat faaliyeti yapılırken illaki kapalı odasında, burada kalmak gibi bir şeyi tercih ediyor? Niye hocalarımız tulumlarıyla beraber öğrencileriyle birlikte neden reel hayatın içinde olmuyor? Bunları görmeyen bunları yaşamayan bakın korkak oluyoruz arkadaşlar. Ne olur üniversitelerden çıkalım. Teknoparkta çıksın dışarıya. Buradaki arkadaşlarımız mutlaka alanda olsun. Alanda bu işin içinde olsun. Eminim bakış açılarımız değişecek. Proje üretin. Projelerde bütçeden korkmayın. Biz bakanlık olarak elimizden gelen desteği sağlarız" diye konuştu.
Zeybekci, konuşmasının ardından daha önce milletvekili olarak açılışını kundelesini kestiği Teknokentin, bu defa bakan olarak ek bloklarının açılışını yaptı. Bakan Zeybekci, AK Parti Yerel Yönetimler İstişere ve Değerlendirme Bölge Toplantısı'na katılmak üzere Colossae Hotel'e geçti.
Son Dakika › Güncel › Teknokent'in Ek Binalarına Bakanlı Açılış - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?