Ekipler, dünyanın farklı ülkelerindeki takımlar ile Fishackathon Washington Merkezi tarafından belirlenen global başlıklar ve yerel sorunları çözebilmek için bilgi ve yetkinliklerini sergiledi.
Deniz, sualtı, gemi, çevre ve lojistik teknolojileri başta olmak üzere farklı sektörlerin sorunları bu maratonda katılımcılar tarafından ele alınarak konuyla ilgili yazılım uygulaması ve teknolojiler geliştirildi. Teknolojileri geliştiren ekipler, tüm dünya ile aynı anda dünyanın deniz teknolojilerindeki geleceği için "Fishackathon"da yarıştı.
"Geleceğin Deniz Teknolojileri Çalıştayı" ile 22 Nisan 2016 günü gerçekleşen etkinliğin proje yazma maratonu aynı gün saat 17.00'de başladı ve 24 Nisan 2016 Pazar günü 14.00'te sona erdi. Zamana karşı yarışan ekipler sektör temsilcileri ve akademisyenlerden oluşan mentorlardan destek alarak 48 saatlik kesintisiz bir kod yazma/ teknoloji geliştirme çalışması sürdürdüler. 24 Nisan Pazar günü proje sunumları gerçekleşen ve toplam 7 ekibin katıldığı maratonda projelerini tamamlayan ekipler arasında Ozan Onur Tek, Enes Günday, Muharrem Kantar, Yağız Özbek Evren'den oluşan Orca ekibi, projelerinin hayata geçmesi için geliştirdikleri "Selfiesh" aplikasyonu ile birinci olmaya ve 10 bin dolarlık uluslararası ödül için tüm dünyada 40 farklı şehirden katılımcılarla yarışmaya hak kazandı. İkincilik ödülü ise Baraküda ekibinin oldu.
Son Dakika › Güncel › Denizlerin Geleceği İçin Kod Yazdılar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?