"Sanatımızın Hatıra Defteri" projesini hayata geçirdi. Toplamda 600 dakikayı aşan belgesel ve 250 sayfalık kitabı içeren projede pek çok ünlü sanatçı da yer aldı.
DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Tarihe kalıcı bir not olarak düşülecek ve gelecek nesilleri geçmişin değerli mirasıyla buluşturacak böylesine anlamlı ve kapsamlı bir projede yer almaktan büyük bir onur ve gurur duyuyoruz" dedi.
DenizBank, ticari sorumluluklarının yanı sıra taşıdığı toplumsal sorumluluk çerçevesinde, ülkemizin kültür ve sanat yaşamına yepyeni zenginlikler katmak için çalışıyor. DenizBank'ın bu alandaki faaliyetlerini yürüten DenizKültür son olarak, usta belgeselci Nebil Özgentürk ile birlikte benzersiz bir çalışmaya imza attı ve "Sanatımızın Hatıra Defteri" projesini hayata geçirdi. Yakın tarihimizde ülkemizin kültür, sanat, edebiyat yaşamına damga vuran isimleri aynı çalışmada toplayan bir proje olmanın ötesine geçen ve toplamda 600 dakikayı aşan belgesel ve 250 sayfalık kitabı içeren, pekçok ünlü sanatçının gönüllü performanslarıyla katkıda bulunduğu Sanatımızın Hatıra Defteri'nin tanıtım toplantısı 28 Aralık, 2012 Cuma günü DenizBank Genel Müdürlük binasında yapıldı. Toplantıya DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ve usta belgeselci Nebil Özgentürk katıldı.
DenizBank kültür ve sanatın yanında
DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, toplantıda yaptığı konuşmada kültür ve sanata banka olarak verdikleri desteğe dikkat çekti. Ateş, "Kurulduğu ilk günden bu yana ülkemizin kültür-sanat yaşamına zenginlik katmak için çaba gösteren, DenizKültür'ün kuruluşu ile de bu çabasını bir adım öteye taşıyan DenizBank olarak, tarihe kalıcı bir not olarak düşülecek ve gelecek nesilleri geçmişin değerli mirasıyla buluşturacak böylesine anlamlı ve kapsamlı bir projede yer almaktan büyük bir onur ve gurur duyuyoruz. Başta değerli usta Nebil Özgentürk ve sanatsal performansları ile projeye gönüllü katkıda bulunan çok değerli sanatçılarımız olmak üzere; gecesini gündüzüne katarak bu değerli esere hayat veren herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Ben, izlerken ve okurken büyük bir keyif aldım. Herkesin aynı keyfi paylaşmanızı diliyorum" dedi.
Usta belgeselci Nebil Özgentürk, "DenizKültür'le yaptığımız Türkiye'nin Hatıra Defteri'nden sonra gönlümde hep uzun soluklu bir belgesel daha yapma hayali vardı… Sanatımızın Hatıra Defteri bu ışıkla hazırlanmaya başlandı... Denizbank Genel Müdürü Sayın Hakan Ateş'e projeden bahsettiğim zaman, bu belgesel projesine bir yapımcı gibi gönlünü koydu. Gösterdikleri ilgi ve heyecanı hiç unutamam… Kişisel açıdan sanata duyarlılığı pek bilinen Hakan Bey ve ekibi projeyi 'sosyal sorumluluk kapsamı'nda destekleyerek 'devam' dediğini de… Denizbank, DenizKültür olarak sponsorluktan öte bir yapımcı gibi yürek koydu, finansörlükten öte hayata kalacak bir kültür hizmeti diye baktı Sanatımızın Hatıra Defteri'ne. Bu 'yürek ve hizmet' için ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu heyecanlarla 600 dakikalık bir sanat projesi çıktı ortaya. Şimdi, 2013'te Cumhuriyet'in de 90'ıncı yılında, Cumhuriyet yılları boyunca olup biten pek çok hatıra karşılayacak sizi bugün... Ama bilinmeli ki anlatacak daha çok hatıra var... Şairin dediği gibi, en güzel hatıra henüz anlatılmamış olandır." diye konuştu.
Sanatımızın Hatıra Defteri için herkes seferber oldu
Sanatımızın Hatıra Defteri projesinde yakın tarihimizde derin izler bırakan sanat insanlarının yaşam öyküleri, Cihan Ünal ve Haluk Bilginer'in eşsiz seslendirmesi ile aktarıldı. Müziğini Can Atilla'nın yaptığı belgesel filmlere ek olarak; Halil Ergün'den Erkan Can'a, Beyazıt Öztürk'ten Meltem Cumbul'a, Demet Akbağ'dan Serra Yılmaz'a, Tarık Akan'dan Nefise Karatay'a, Güven Kıraç'tan Mustafa Alabora'ya, Ayşe Arman'dan Candan Erçetin'e kadar birbirinden değerli 24 oyuncu yakın tarihimizin sanatçı ve edebiyatçılarını oynadı. Bu performanslardan alınan fotoğraflar ise ünlü karikatürist Kutlukhan Perker'in usta çizgileri ve birbirinden ilginç, bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış 85 insan öyküsüyle zenginleşti.
Abdülhak Hamit Tarhan'dan Aşık Veysel'e, Cahide Sonku'dan, Müjdat Gezen'e, Neyzen Tevik'ten Orhan Pamuk'a, Münir Nurettin'den Halit Refiğ'e yakın tarihimizde kültür, sanat, edebiyat yaşamımıza zenginlik katan büyük üstatlara, kimi zaman hüzünlendiren, kimi zaman gülümseten sımsıcak öyküleriyle bir saygı duruşu niteliğinde olan Sanatımızın Hatıra Defteri'nde belgesel bölümlerinin aralarında gösterilmek üzere 24 kısa video film çekildi. 1920 - 2007 arasındaki resim, müzik, edebiyat, sinema ve plastik sanatlarda olup biten ilginç sanat hatıralarını kapsayan çalışmanın önümüzdeki haftalarda Türk televizyonlarında yayınlanması düşünülüyor.
Son Dakika › Güncel › DenizKültür ve Nebil Özgentürk'ten Sanatımızın Hatıra Defteri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?