Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, dünyanın dört bir tarafında Türkiye'nin sesini duyuracak reklam kampanyalarının artık kısır ve klasik çizgiden kurtulacağının sinyallerini verdi.
Usta isimlerin yeni tanıtım stratejiyle birlikte geçilecek "Home Of" uygulamasıyla ilgili çalışmalar yapacağını belirten Bakan Çelik, tanıtım stratejisini şöyle anlattı:
"Ülkemiz, sahip olduğu tarihi, kültürel zenginlikleriyle ve onu barındıran güzel coğrafyası ile dünyanın ilgisini çekmektedir. Bu ilgiyi göstermenin ön koşulu, farkında olmaktır. Bu nedenle, Bakanlık olarak tanıtım faaliyetleriyle, önyargıların giderilmesinin, doğru bilgi verilmesinin yanı sıra farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Türkiye dışında yaşayan herkese Türk toplumunun tarihini, dil ve edebiyatını, arkeolojik varlığını, sanatını, mimarisini, mutfağını, geleneklerini ve inançlarını tanıtım faaliyetleri ile dış dünyaya yansıtılması için çaba göstermekteyiz. Bu bağlamda, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, dünyanın merak ettiği ve Türkiye'nin yaşadığı süreç içerisinde Türkiye'nin hikayesini anlatan bir tanıtım stratejisi peşinde koşacağız.
Dolayısıyla tanıtım yapacağımız kişiyi bir nesne olarak görmüyoruz. Onu Türkiye'nin tanıtım stratejisinin bir öznesi haline getiriyoruz. Türkiye'nin değerlerini en iyi şekilde anlatacağına inandığımız dünyaca ünlü dört fotoğrafçıyla birlikte çalışıyoruz. Ayrıca önümüzdeki günlerde Türkiye'den de 4 önemli fotoğraf sanatçısını bu tanıtımlara dahil edeceğiz ve Türkiye'nin her bir önemli unsurunu hikayeleştirerek uluslararası mecralarda tanıtacağız."
Bakan Ömer Çelik'in çizdiği vizyon çerçevesinde hareket eden Bakanlık bürokratları, yurt dışında yürütülecek reklam kampanyalarında kullanılacak fotoğraflar için dünyaca ünlü fotoğrafçılarla anlaştı.
Dünyaya adını "Afgan Kız" fotoğrafıyla duyuran Amerikan belgesel fotoğrafçısı Steve McCurry, reklam fotoğrafçılığının 'bir numarası' olarak görülen Mark Edward Harris'in, sanat elçisi ve başarılı foto muhabiri Hazel Thompson, rock yıldızlarının fotoğrafçısı Robert M. Knight bu kez deklanşöre Türkiye için bastılar.
Her biri çok sayıda uluslararası ödüle sahip ve dünyaca ünlü çalışmalara imza atmış olan dört fotoğrafçı, 2014'te yurtdışında yürütülecek reklam kampanyalarımızda kullanılmak üzere özel fotoğraf çekimleri gerçekleştirdi.
Dünyaca ünlü dört isim, Türkiye'de, mevsimin elverişli olduğu bölgelerde çekimlerini tamamladı, mevsim koşullarının elverişli olmaması nedeniyle yapılamayan fotoğraf çekimleri, bahar aylarında devam edecek.
TÜRKİYE'NİN TANITIM KAMPANYASI YENİ BAŞTAN
Yeni tanıtım politikasıyla şekillendirilen reklam kampanyasında her detay bir ana başlık adeta… Her konu başlığı dikkatlice irdelenip titizlikle işleniyor. Bazı çalışmalarda uzmanlarla bile yetinmeyen Bakanlık, alanlarında zirvede olan isimleri tercih ediyor.
Ve 2014'te Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini dünyanın dört bir tarafına taşıyacak kareler usta isimler tarafından çekildi.
National Geographic dergisinin kapağında yer alan 'Afgan Kız' adlı fotoğrafıyla dünya çapında ünlenen Amerikalı belgesel fotoğrafçısı Steve McCurry, çekimlerini Pamukkale ve İstanbul'da gerçekleştirdi.
Sayısız ödülü ve basılmış 13 kitabı bulunan McCurry, 40'ın üzerinde uluslararası ödüle sahip.
Reklam fotoğrafçılığının ustası olarak bilinen Mark Edward Harris, Denizli-Pamukkale, Edirne, Erzurum, Şanlıurfa- Harran, Van, Mardin, Adıyaman, İstanbul, Kapadokya'da sanatını konuşturdu.
Siyah beyaz fotoğraf dalında en prestijli ödüllerden biri olan Black and White Spider Awards 2004'te yılın fotoğrafçısı seçilen Harris'in, fotoğraf ve tv yönetmenliği alanında pek çok ödülü bulunuyor. Usta fotoğrafçının 80 ülkede çektiği yüzlerce seyahat ve belgesel fotoğrafları dünyaca ünlü dergi ve gazetelerde yayımlandı.
İngiliz Konseyi tarafından sanat elçisi olarak görevlendirilen ve 20'ye yakın prestijli ödüle sahip Hazel Thompson, Amasya, İstanbul- Yerebatan Sarnıcı, Safranbolu, Çorum-Hattuşaş, Sivas- Divriği Ulu Cami, Trabzon-Sümela Manastırı, Aya Sofya, Antalya-Termessos, Karain, Damlataş, Düden, Manavgat, Kurşunlu, Aspendos, Perge, Side, Kale, Alanya Kalesi, Burdur- Sagalassos'u kareleştirdi.
Son on yılda 40'ın üzerinde ülkede The New York Times, Stern Magazine, ABC News, Vogue, Five News, The Sunday Times, Obsever Magazine, Le Monde 2 ve Politiken gibi medya organizasyonlarında görev alan İngiliz foto muhabiri, sanat elçisi olarak da Özbekistan, Danimarka ve Vietnam'da görev yaptı.
Led Zeppelin, Eric Clapton, Jeff Beck, Steve Vai, and Carlos Santana gibi Rock yıldızlarını fotoğraflayan Robert M. Knight'ın, deklanşöre bastığında bu kez vizöründen gördüğü Çanakkale, İstanbul, İzmir, Kapadokya ve Pamukkale'nin eşsiz güzellikleri oldu.
Klasik Rock n' roll stilli arşivi yaratan sanatçı, başarılarla dolu 46 yıllık kariyerinde çok sayıda ünlü sanatçı ve müzik grubunun da fotoğraflarını çekti. Ayrıca reklam ve seyahat fotoğrafçılığı konusunda uzmanlaştı. - ANKARA
Son Dakika › Güncel › Deklanşörde Usta Fotoğrafçıların Parmakları, Vizörde Türkiye - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?