Doğu Akdeniz Üniversitesi Fakültenin Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim görevlilerinden olan Kağan Güner'in başarılarla dolu hayatından kesitlerin ve çalışmalarının aktarıldığı bir sunumla desteklenen ve böylesi bir kişiliğin fakültede bıraktığı izlerin altını çizen bir atölye çalışması ile devam eden etkinlik, Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ve Tasarım Kulübü ortaklığıyla gerçekleştirildi. Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Guita Farivarsadri konuşmasında Kağan Güner'in renkli kişiliği, tasarıma bakış açısı, sosyal sorumluluk bilinci gibi özellikleriyle bölüme kattığı değer üzerinde durdu.
Mimarlık Fakültesi öğretim görevlisi Kağan Güner'i zamansız kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Önal Hoşkara, Dünya Mimarlık Günü olan 3 Ekim 2011 tarihinde Mimarlık Fakültesi'nde düzenledikleri bu etkinlikle hocalarını unutmadıklarını ve unutmayacaklarını belirtti. Prof. Dr. Hoşkara, sıradan bir anma töreni düzenlemek yerine Kağan Güner'i yapmış olduğu işlerle anmanın daha anlamlı olduğuna dair inançlarıyla "İnsancıl Tasarımcı" teması ile düzenledikleri atölye çalışmasını tanıttı.
Prof.Dr. Hoşkara, atölye çalışmasında hedeflenen ürünlerle Kağan Güner'e ait bir parçayı yansıtmayı arzuladıklarını, ve hocaya ait bir iz bırakmak amacı ile de üretilen ürünlerin hocanın isminin verileceği stüdyo mekanında sergileneceğini sözlerine ekledi. Kağan Güner'in çok önemli uluslararası başarılara imza attığını belirten Prof. Dr. Hoşkara, Mimarlık Fakültesinin bu çok değerli üyesini her zaman hatırlayacaklarını vurguladı.
Kağan Güner Kimdi?
Kağan Güner 1963 yılında İstanbul'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Chelsea College of Art and Design'da yüksek lisans derecesini aldı. Daha sonra the University of London'da doktorasına devam etti. Kağan Güner akademisyenliğin yanında çok iyi ve tanınmış bir ressamdı. Birçok uluslar arası ödül alan resimleri New York, Londra, Kardif, Paris, Bologna, Lizbon, Bratsilava, İstanbul, Tahran, Tokyo, Seul, gibi dünyanın çeşitli kentlerinde ve Londra Müzesi, Habashi Müzesi, Pompidou Center gibi önemli sanat merkezlerinde sergilendi. Şu anda birçok eseri çok tanınmış müze ve sanat merkezlerinin koleksiyonlarında yer almaktadır. Kağan Güner aynı zamanda birçok çocuk kitabını da resmetti ve bunlardan bazıları uluslar arası yarışmalarda ödüller aldı. Aldı bazı ödüller:
2000- UNESCO – ACCU, Japon
1998- UNESCO – ACCU, Japon
1993- UNICEF Artist, İsviçre
1993- UNESCO – ACCU, Japon
1991- UNESCO – ACCU, Japon
1991-Bologna Çocuk Kitapları Fuarı- İtalya
1990- Bologna Çocuk Kitapları Fuarı- İtalya
Kağan Güner aynı zamanda UNICEF, UNESCO ve Pasifik Kültür Merkezi Ulusal sanatçısı olarak onurlandırılmıştı. Kendisi 20 sene Londra'da yaşadıktan sonra Gazimağusa, DAÜ ailesine katıldı.
Son Dakika › Güncel › DAÜ Mimarlik Fakültesi'nden Anlamli Etkinlik - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?