GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Prof Dr. Ahmet Ünsal'dan detaylar
Ünsal'ın açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönüllü akademisyen önerisine destek
YBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünsal:
"Tam da nitelikli genç nesiller nasıl yetiştirebiliriz, bu konularda neler yapabiliriz diye düşünerek projeler hazırlarken Sayın Cumhurbaşkanımızın gönüllü akademisyen açıklaması medyaya yansıdı. Biz de birikim ve tecrübemizle bu alanda faydalı olabileceksek bu göreve talip olalım diye düşündük"
"Artık kendi değerlerimize değer veren, sadece lafta değil, safta da görmek istediğimiz hocalara muhtacız. Bunları yetiştirmeye de ihtiyacımız var. İnşallah bu girişim böyle hocaların yetişmesine vesile olur"
SEYİT AHMET AYTAÇ - Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ünsal, "Tam da nitelikli genç nesiller nasıl yetiştirebiliriz, bu konularda neler yapabiliriz diye düşünerek projeler hazırlarken Sayın Cumhurbaşkanımızın gönüllü akademisyen açıklaması medyaya yansıdı. Biz de birikim ve tecrübemizle bu alanda faydalı olabileceksek bu göreve talip olalım diye düşündük" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ensar Vakfı 37. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında, "Biliyorsunuz imam hatiplerde proje okullarımız var. Bunlardan seçim yapmak suretiyle bazı profesörlerimiz, bazı doçentlerimiz, bazı yardımcı doçentlerimiz veya doktorasını yapmış hocalarımız acaba imam hatiplere müdür olmazlar mı? Geçmişte bu ülkede bunun örnekleri başka okullarda var. Şimdi ben de teklif ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.
Erdoğan'ın teklifine ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan YBÜ İslami İlimler Fakültesi İslam Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ünsal, geçmişte Galatasaray Lisesi'nin müdürünün profesör olduğunu, daha sonra okulun üniversitesi kurulduğunda o kişinin rektör ve sonrasında da YÖK Başkanı olduğunu anımsattı.
Ünsal, "Tam da nitelikli genç nesiller nasıl yetiştirebiliriz, bu konularda neler yapabiliriz diye düşünerek projeler hazırlarken, Sayın Cumhurbaşkanımızın gönüllü akademisyen açıklaması medyaya yansıdı. Biz de birikim ve tecrübemizle bu alanda faydalı olabileceksek bu göreve talip olalım diye düşündük" diye konuştu.
Dünyanın en önemli alimlerinin bu bölge ve kültürlerde yetiştiğine dikkati çeken Ünsal, "İlim ve irfanda geçmişteki bu güzel ve parlak günlerin geri gelmesini arzu ediyoruz. Milletçe 'fabrika ayarlarına' geri dönmeyi tartıştığımız şu günlerde projemiz, gayemiz, manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmektir. Bu nesli yetiştirecek eğitim kadrosunun da her şeyden evvel nitelikli ve donanımlı olması gerekmektedir" değerlendirmesinde bulundu.
İyi bir imam hatip öğrencisinin iyi bir hocanın elinde yetişebileceğini, iyi bir imam hatip hocasının ise iyi bir ilahiyat eğitimi aldığında ortaya çıkabileceğini ifade eden Ünsal, son 10 yıldır Türkiye'de proje okul modellerinin uygulandığını, Kur'an kursları ile imam hatiplerin ortak müfredatlar geliştirmeye başladığını aktardı. Ünsal, şu ifadelere yer verdi:
"Öğrencilerin nitelikli birer ilahiyatçı olmaları adına imam hatiplerin lise kısmında 5 yıllık, eğitim dili Arapça olan bir program öngörüyoruz. İlk yılı sırf Arapça hazırlık, kalan 4 yılı ise yine eğitim dili Arapça olan imam hatip müfredatı düşünüyoruz. Belki okulun adı ilahiyat lisesi veya İslami ilimler lisesi de olabilir. Tartışılarak başka uygun görülen bir isim de verilebilir. Bir pilot uygulama ile başlatıp genelde hafız olan veya TEOG sınavından yüksek puanlar alan ve bu alanda uzmanlaşmaya gönüllü öğrencileri, yatılı olarak bu kuruma almayı tasarlıyoruz. Özellikle ilahiyat fakültesi öğrencisi olmayı ve sonrasında da akademisyen, hoca hatta ilim adamı olmayı isteyen ve hedefleyenlere hitap eden bir müessese olmasını arzu ediyoruz."
"Nitelikli nesil yetiştirmek zorundayız"
Bu işe gönüllü ve hazır olduklarını dile getiren Ünsal, "Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde projelerimizi kendilerine arz ederiz. Tensip buyurdukları cihette biz bu faaliyete hazırız. Hep eskiyle, geçmişle övünmenin bir anlamı yok. Nitelikli nesil yetiştirmek zorundayız. Bunun eksikliğini pek çok alanda görüyoruz. Geleneğimizde var olan medrese kültür ve usulüyle modern akademik usulün birleştirilmesinden yeni bir eğitim modeli geliştirebiliriz ve geliştirmeliyiz" diye konuştu.
"Müsteşrik ağzıyla, oryantalist söylemlerle topluma hitap eden hocalardan sıkıldıkları" ifadesini kullanan Ünsal, "Artık kendi değerlerimize değer veren, sadece lafta değil, safta da görmek istediğimiz hocalara muhtacız. Bunları yetiştirmeye de ihtiyacımız var. İnşallah bu girişim böyle hocaların yetişmesine vesile olur" dedi.
Son Dakika › Güncel › Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gönüllü Akademisyen Önerisine Destek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?