"Çukurova Genç İletişimciler Kongresi", Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi'nde yapıldı.
ÇÜ'den yapılan açıklamaya göre, kongre, 25 farklı üniversiteden öğrenciler tarafından gönderilen ve bilim kurulu tarafından kabul edilen 96 bildiri ile gerçekleşti.
Kongrede, gazetecilik, sinema, toplumsal cinsiyet, reklamcılık, sağlık iletişimi, gazetecilik ve habercilikte değişim, medya okuryazarlığı ve eğitim, yeni medya, sosyal medya, internet dizileri, dijital oyunlar, siyasal iletişim, televizyon, eski ve yeni medyanın politik ekonomisi, halkla ilişkiler, kültürel çalışmalar, radikal medya, kadının konumu ve benlik sunumu, sportif iletişim, gündelik hayat, sanat ve iletişim konular ele alındı.
ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Çubukçu, burada yaptığı konuşmada, kongre hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti:
"İletişim alanının disiplinler arası olmasından kaynaklanan ve yan alanlarla olan etkileşimleri sonucunda çok geniş bir alanda araştırma olanağı oluşturuyor. Bu anlamda genç iletişimciler kongresi bize iki görev yüklüyor. Bunlardan bir tanesi çok yeni ortaya çıkan bu alanların sorunlarının ayrıntılı olarak üzerine gidilmesi ve incelenme sorunudur. Bir diğeri ise yapılan çalışmaların bilim evreninde iyi yerlerde konumlandırabilmesi için nitelikli yayınların yapılmasıdır."
Prof. Dr. Adanır'dan sunum
Kongreye katılan Prof. Dr. Oğuz Adanır da "Modernleşme döneminde dijital evrene iletişimin evreleri" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.
Adanır sunumunda, "Görünen gerçeklik ve asıl gerçeklik birbirinden farklı kavramlardır. Bundan dolayı görünen gerçekliğe değil asıl gerçekliğe bakmamız gerekmektedir. Çünkü herkes, herkesin ne söylediğini biliyor. Oluşan bu gerçeklik evreninde tek bir gerçeklik olmasına rağmen farklı şekilde algılanmaktadır." ifadesini kullandı.
Dilin önemine değinen Adanır, şu açıklamada bulundu:
"Dil, çok önemli bir kavramdır çünkü sözcüklerin gerçeklikle olan ilişkisi gerçekliğe olan inancı belirliyor. Bu sorunu sadece pratik zekayla çözemeyiz. Başta analitik zeka olmak üzere, bilimsel zeka ve bilgi gerekir. Bugün dünyaya modellik eden toplumlar var. Bu toplumlarda gerçekleşen gelişmeler kitle iletişim araçlarıyla tüm dünyaya ulaşmaktadır. Yepyeni perspektifler oluşturularak, insanlara ulaşmak için sürekli çalışmak gerekiyor. Böylece gerçekler, gerçek bakış açılarıyla üretilecek."
Kongre Başkanı Doç. Dr. İlker Özdemir de herkesin bir parçası olmaktan sevinç ve kıvanç duyacağı bir kongre yapmak amacında olduklarını ve önemli ölçüde mesafe aldıklarını belirtti.
Son Dakika › Güncel › Çukurova Genç İletişimciler Kongresi' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?