Çtso'dan Çifte Bayram - Son Dakika
Güncel

Çtso'dan Çifte Bayram

Çtso\'dan Çifte Bayram

Çanakkale’nin gelişimine yön veren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının en iddialı projelerinden birisi olan ‘Games Of Troy’un startı, Cumhuriyet bayramında verildi.

29.10.2014 18:23

Çanakkale'nin gelişimine yön veren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının en iddialı projelerinden birisi olan 'Games Of Troy'un startı, Cumhuriyet bayramında verildi. Çanakkale Savaşlarının 100'ncü yıl dönümü için hazırlanan projede, yarışmacılar, zeka, cesaret, dayanıklılık ve beceri gerektiren 2.2 kilometrelik zorlu parkurda 24 engeli aşmak için mücadele verdi.

Bütün sektörlerde Çanakkale ekonomisine hayat veren yaklaşık 6000 üyesini aynı çatı altında buluşturan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, 29 Ekim Cumhuriyet bayramını, 2 etkinlikle kutladı. İÇDAŞ'ın Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ile birlikte düzenlediği 'Çanakkale 2015 Ulusal Fotoğraf Yarışması' sergi açılışı ve ödül töreni, ÇTSO Çanakkale Evinde gerçekleştirildi. Yarışmaya İzmir'den katılan Alahattin Kanlıoğlu'nun eseri birinci seçildi. Sakarya'dan katılan Hatice Ekiz'in fotoğrafı ikinci, İstanbul'dan katılan Sami Uçan'a ait olan fotoğraf ise üçüncülüğe değer bulundu. Birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye ise 3 bin TL ödül verildi. Ayrıca "Havadan Çanakkale", "Çanakkale'de Turizm", "Çanakkale'de İş Yaşamı", "Çanakkale Savaşları" ve "Kahramanlar Troia ve Destanlar" temalı özel ödüllere layık görülen yarışmacılar bin TL ile ödüllendirildi.

Birinci seçilen eserin sahibine ödülünü Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, ikincinin ödülünü Belediye Başkanı Ülgür Gökhan verdi. İÇDAŞ'ı temsilen açılış konuşmasını yapan İlker Erce, "Bugün bu sergi salonunda gördüğünüz birbirinden güzel fotoğraflar Çanakkale'nin kültürel hayatına değerli bir miras olarak kalacak. Bu nedenle yarışmaya eser gönderen bütün fotoğraf sanatçılarına teşekkür ediyoruz. Dereceye girenleri ayrıca tebrik ediyoruz. Çanakkalelileri bu güzel fotoğraf sergisini gezmeye davet ederken, Çanakkale'mizin bir marka şehir olmasını diliyoruz. Bu yönde İÇDAŞ olarak tüm gücümüzle sanayi üretimimize devam ederken, kültür, spor, eğitim alanında bu topraklar için üstümüze düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceğimizi de tekrar buradan duyurmak istiyoruz" diye konuştu.

ÇANAKKALE RUHU VE TROYA EFSANESİ BU PARKURDA BİRLEŞİYOR

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının, Çanakkale savaşlarının 100'ncü yılı için hazırladığı en iddialı projelerinden birisi olan 'Games of Troy' startı da Cumhuriyet bayramında verildi. ÇTSO ARGE merkezinde hazırlanan 2.2 kilometrelik parkurda, yarışmacılar, zeka, cesaret, dayanıklılık ve beceri gerektiren birbirinden zorlu 24 engeli aşarak Troya kalesine ulaşmaya çalıştı. Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ın startı vermesinin ardından, yarışmacılar zorlu parkura başladı. Birbirinden zorlu 24 engelin yanı sıra, sağanak yağışın da iyice ağırlaştırdığı parkurda, yarışmacılar, nefesleri kesen bir performans sergiledi. Hem birbirleriyle hem de zorlu engellerle mücadele eden yarışmacılar, final noktası olan Troya kalesine ulaşmaya çalıştı. Erkekler kategorisinde, parkuru 17 dakikada tamamlayan Murat Yılmazer birinci olurken Ferit Öztürk ikinci, Bayram Karakoca ise üçüncü oldu. Bayanlar kategorisinde 22 dakikalık derecesiyle Gül Kemav birinci, Sedef Akacak ikinci Aysu Serbest ise üçüncü oldu. Dereceye girenleri kupaları Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ve Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş tarafından verildi.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, 'Games of Troy'un ÇTSO tarafından Çanakkale tanıtımına hizmet etmek için hazırlanan projelerden sadece bir tanesi olduğunu söyledi. Engin, "Games of Troy yarış parkurunda, zorlu tırmanma engelleri, yüksek duvarlar, ağlı rampalar, dar tüneller, tahterevalli, denge ve Tarzan engelleri, Truva Atı ve Apollon Tapınağı geçişi gibi birbirinden görkemli ancak bir o kadar da zorlu engeller yer alıyor. Games of Troy'da insanın doğa ve zorluklar karşısında gücü, cesareti, zekası ve azmi yarışacaktır. Yarışmacılar, Troya efsanesinin görselliği içinde kendi sınırlarını keşfedeceklerdir. ÇOMÜ Teknopark ÇTSO Ar-Ge Merkezi önünden başlayan yarış parkurunda, yarışmacılar 2.2 kilometrenin ardından Troya Kalesi'ne ulaşarak zaferlerini ilan ediyorlar. 70 bin metrekare alandaki Games of Troy Parkurunda, 24 zorlu engel yer alıyor. Bugün burada Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle gençleri heyecanlı bir yarışmada bir araya getiren tanıtım yarışması bir başlangıç. 2015 yılında planladığımız büyük organizasyonda, bundan 100 yıl önce Çanakkale'de savaşmış uluslardan gelecek katılımcılar, atalarının bu topraklarda verdikleri mücadeleye bire bir tanık olacaklar. Games of Troy bu anlamda Çanakkale ruhunun yaşayarak öğrenilmesine ve anlaşılmasına hizmet etmeyi amaçlıyor" diye konuştu.

ÇTSO, ÇANAKKALE'DEN KAZANMIYOR, ÇANAKKALE'YE KAZANDIRIYOR

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak gündeme getirdikleri tüm projelerin, Çanakkale'nin projeleri olduğunu ve Çanakkale'den kazanç sağlanmasını değil Çanakkale'ye kazanç sağlamayı hedeflediğini de anlatan Engin, şunları söyledi:

"ÇTSO, projeleriyle hep ilklere imza atan bir meslek kuruluşudur, Türkiye'de ilklerin odasıdır. Bugün bir arada olmamıza vesile olan, Games of Troy gibi bir projeyi şehrine armağan eden tek Oda'dır. Su Perdesi projesi ile kentin görselliğine katkı sunmayı hedefleyen - ve inşallah birkaç ay sonra bu projemizin tanıtım etkinliğinde bir arada olacağız- tek Oda'dır. Şehrine Kongre Fuar Merkezi kazandıran tek Oda'dır. Şehrine AR-GE Merkezi kazandıran tek Oda'dır. Şehrinin tanıtımı için her türlü bilgiyi sunan kioskları şehrine koyan tek Oda'dır. Yine Çanakkale'mizin tanıtımı için, tarihinden lezzetlerine kadar her türlü değerlerimizi bir arada sunmayı hedefleyen Çanakkale Evi projesini kazandırmıştır, yine tek Oda'dır. Kira gelirlerinin tamamını eğitime aktaran tek Oda'dır. Yöneticilerinin çeşitli kurumlardaki görevlerinden dolayı kendilerine ödenen huzur haklarını Oda'ya bağışladıkları tek Oda'dır ve bu kaynak da eğitim için harcanmaktadır. ÇTSO Üniversitesini, başta iki fakültesi ile kurmak için YÖK'te müsaadeyi bekleyen odadır. İki ayrı konumdaki iki adet Yat limanlarını ve ayrıca şehir merkezine kruvaziyer limanı için yap-işlet-devret modeli ile ihalelere girmeyi ve yapmayı taahhüt eden odadır. Bu ilkler hepimizin gururudur, aynı zamanda kurumsallaşmamızın da bir göstergesidir. Bu ilkler Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının kişilere değil Çanakkale'ye hizmet için çalıştığının, kısıtlı bütçelerle istenilirse neler yapılacağının kanıtıdır. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak Çanakkale'ye hizmet etmeyi, kalıcı ve yeni eserler kazandırmayı görev bildik. 99 yıl önce Çanakkale'mizden yükselen milli ruh ile bizlere emanet edilen kutsal değerlere layık olabilmek için bizlere yakışan da laf değil hizmet üretmektir, icraattır."

ÇTSO'NUN PROJELERİ BİTMİYOR

Bugüne kadar Çanakkale'ye ve kent ekonomisine bir çok önemli değer kazandıran ÇTSO'nun projeleri bununla da bitmiyor. ÇTSO, bu şehrin olmazsa olmazı olarak nitelendirdiği ve çalışmalarını bizzat yürüttüğü Yat Limanı Projesi ve Kruvaziyer İskele Projelerinin de sıkı takipçisi ve peşini bırakmıyor.

Şehrin ekonomik hayatına katkı sunacak her projenin ardında olduklarını belirten ÇTSO, ayrıca Çan İlçesinde karma OSB, Ezine İlçesinde Gıda İhtisas OSB olmak üzere iki Organize Sanayi Bölgesi için dosya hazırladı ve Valiliğe sundu. ÇTSO, Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılı olan 2015 için, 'Anadolu'nun Anahtarı Çanakkale' Projesi kapsamında Çanakkale'ye yakışır bir Su Perdesi yapmak için çalışmalar devam ediyor. Kordon'da deniz içinden yükselecek olan Su Perdesinde, Çanakkale'nin değerlerini tanıtacak film gösterimleri yanı sıra rengarenk ışık ve su gösterileri yapılacak. Su Perdesi Projesi 100. Yılda Çanakkale Boğazında tarihi yeniden yaşatmak üzere kalıcı bir eser olacak.

ÇTSO ayrıca TOBB işbirliği ile yeni eğitim birimleri kurulması yönünde çalışmalar yapıyor. Kent ekonomisine büyük katkılar sunacak ve kent yaşamını gerçek bir turizm kentine dönüştürecek Yat Limanı, Kruvaziyer İskelesi gibi projeler fizibilitesi ile birlikte sunuldu. Bu projeler kentin gündeminde birinci sırayı işgal ediyor. Özellikle bu iki projeyi kent gündeminden düşürmemeye çalışan ÇTSO Çanakkale'yi gerçek anlamda turizm kenti yapacak, sokaklarını turist dolduracak ve Çanakkale çarşısını, çarşı esnafının geleceğini kurtaracak projenin Kruvaziyer Limanı olduğunu ısrarla altını çiziyor ve bu konuda bu kentin sorumlu bütün kurumlarını, bütün yöneticilerini, bütün bürokrasisini ve Çanakkale'li bütün hemşerilerini Kruvaziyer Limanına sahip çıkmaya çağırıyor. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çtso'dan Çifte Bayram - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement