Çocuklar Teknolojinin Kölesi Değil Efendisi Oldular - Son Dakika
Güncel

Çocuklar Teknolojinin Kölesi Değil Efendisi Oldular

Çocuklar Teknolojinin Kölesi Değil Efendisi Oldular

Balıkesir'de, geçen yıl iki öğretmen tarafından kurulan, Bilişim Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği'nde (BEKADEM) eğitim gören 8-13 yaş aralığındaki 5 öğrenci, teknoloji bağımlılığına karşı yazdıkları şiir ve öyküler kitap olarak basıldı.

27.06.2016 11:28

Balıkesir'de, geçen yıl iki öğretmen tarafından kurulan, Bilişim Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği'nde (BEKADEM) eğitim gören 8-13 yaş aralığındaki 5 öğrenci, teknoloji bağımlılığına karşı yazdıkları şiir ve öyküler kitap olarak basıldı. Öğrencilerin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ISBN (International Standard Book Number) numarası da alındı.

Balıkesir'de Sosyal Bilgiler Öğretmeni Döndü Polat ve Türkçe Öğretmeni Tuncay Okay önderliğinde kurulan BEKADEM'de derslerinden arta kalan zamanlarda, kişisel gelişim, bilişim ve medya bağımlılığı, hafıza teknikleri, ders çalışma yöntemleri, hızlı okuma, eğitimde inovasyon, yaratıcı düşünme yöntemleri, eğitimi alan, İrem Yağmur Okay (8), Sinan Çakıcı (10), Senanur Çakıcı (13), Çağan Sevinç (13), Ela Melis Ayık(9), düşüncelerini, özlemlerini, hayallerini, yazdıkları şiir ve öykü kitaplarına döktü. Derneğin diğer öğretmenleri Halise Bozgül ve Elif Kahraman'dan öğrencilere destek verdi. Öğrencilerin bu özverili çalışmalarını ödüllendirmek isteyen öğretmenleri Döndü Polat ve Tuncay Okay, sponsor olup, kitaplarını bastırdı. İrem Yağmur Okay'ın 'Minik Yıldız Minmin', Sinan Çakıcı'nın 'Hayvanlar Alemi', Senanur Çakıcı'nın 'Sihirli Taş ve Gülperi', Çağan Sevinç'in 'Bir Çaylağın Şiirleri' ve Ela Melis Ayık'ın 'Gökyüzün Bak' isimli kitaplarına Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurarak kitap numaralarının uluslararası bir yöntemle standardize edilerek, belirli bir yayımcının yayınladığı bir materyalin kimliğini tanımlamak amacıyla verilen ISBN numarası da alındı.

Çocukların başarısında derneğin verdiği eğitimlerin büyük rolü olduğunu vurgulayan Döndü Polat, amaçlarının ülkemizdeki çocukların gerçek değerini bulması, mutlu birey, başarılı birey olması olduğunu söyledi. Polat, "Gençlerimizin, çocuklarımızın teknolojinin kölesi değil efendisi olması, yaratıcılıklarını yaşadıkları dünya için kullanmalarını sağlamak ve öğrenmeyi yaşam ilkesi olarak görmeleri, tüm bunları yaparken yaşadığı dünyanın ve ülkenin değerlerine sahip çıkan bireyler gibi yetişmeleri, yaşamı bir öğrenme yolculuğu olarak görmelerini sağlamak için derneğimizi açtık. Amacımız, her şeyden önce üyelerimiz ve çocukları için yepyeni eğitim, ve kişisel gelişim modelleri ile hayatlarına farkındalık oluşturmaktı. Derneğimiz bünyesinde tiyatro çalışması, hafıza teknikleri ile ders çalışma yöntemleri, hızlı okuma eğitimleri, eğitimde inavasyon, yaratıcı düşünme yöntemleri, ebru, hat, resim gibi birçok çalışmaya yer verdik. Üretken, şeffaf ve eleştiriye açık, duyarlı, güvenilir, değişim ve gelişime hazır olma değerlerini gençlere kazandırmak istedik. Çağımızın en önemli sorunlarından biri olan, bir hastalık olarak kabul gören bilişim bağımlılığından çocuklarımızı ve gençlerimizi kurtararak, üreten, değerlerinin farkında olan ve yaşayan bireyler haline getirmek istedik. Bu konuda da beş çocuğumuz yazdığı kitaplarla bizleri haklı çıkardı. BEKADEM olarak bu gün kitaplarımızla karşınızdayız. Dernek olarak çocukların kişisel gelişimlerini arttırıp, özgüvenlerini geliştirirsek, başarılarını ve akademik başarılarını da arttırabileceğimizi düşündük. Şu anda biri şiir kitabı olmak üzere çocuklarımızın yazdığı beş kitabımız var. Bu kitapların birini öğrencilerimiz grup olarak hazırladı. Yaratıcı okuma ve yazarlık eğitimin sonucunda ortaya çıkan bir kitap. Bireysel kitaplar ise çocuklarımızla haftada 2.5 saatlik eğitimler sonucunda oluştu. Hızlı okuma, yaratıcılık, hafıza teknikleri, özgüven geliştirme, koçluk becerileri, dikkat ve algı gelişimi gibi çalışmalar sonucunda ortaya çıkan kitaplar bize büyük bir gurur yaşattı" dedi.

Tuncay Okay da öğrencilerin kitaplarına, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ISBN numarası verilmesinin öğrencilerin gelecek yaşamları için büyük bir değer olacağını vurguladı. Çocukların kitaplarının ilk ve son olmayacağına inandığını belirterek, "Türk Edebiyatı'na birer yazar, ozan olarak katılacaklarına eminiz" dedi. Kitaplarının basılması nedeniyle büyük mutluluk yaşadığını belirten öğrenciler ise ileriki günlerde, başarılarını daha da arttırmak için çalışacaklarını söyledi. Öğrencilerin 100'er adet basılan kitaplarının isteyerlere ücretsiz olarak dağıtıldığı bildirildi.

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çocuklar Teknolojinin Kölesi Değil Efendisi Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement