Sergide yer alan karikatürlerde "Kalemimle düşünüyorum," diyen Wittgenstein'dan, "Bir metni uyanıkken düş görmek için kullanmak yasak değildir," diyen Eco'ya dek, dahası her birinin kendine has 'anlatı ormanları'nda gezintiye çıkmaya davet eden pek çok kuşatıcı fikre yer veriyoruz, yeniden hatırlatıyoruz dimağımıza. Üst-dil evreninde yer alan yorum kavramına, kâğıda pırıltılı ve kışkırtıcı bir hayat bahşeden aşinası olduğumuz Suroğlu çizgilerinden soluk aldırıyoruz.
Kutsal bir gerçeğin işaretlerini taşıyan her bir metnin; yaşamına arsız, sinsi bir hırsız gibi sızdığı her insana, aslında dünyada akla en uygun bağımlılığı yaratmasıyla birlikte; okumanın ancak biçimsel bir varlığın tekdüzeliğine değil, varoluşunu anlamlandırmakta tek çıkar yol olduğuna bir kez daha göz kırpıyor; fakat Osman Suroğlu'nun etkin ve yetkin üslubuyla.
Okumanın, yazmanın ve buna sahiplik eden kütüphanelerin öneminin bir kez daha vurgulandığı hafta boyunca sergi, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi'nde ziyaretçilere açık halde bulunacak.
Okul Müdürü Mehmet Topaloğlu Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesinde kültür ve sanat etkinliklerine her zaman büyük önem verildiğini belirterek, okul öğrencilerinin özellikle toplumsal projeler, sanatsal ve kültürel faaliyetler alanlarında, öğretmenlerinin öncülüğünde başarılı çalışmalara imza attıklarını ifade etti.
Son Dakika › Güncel › CMSBL'de Osman Suroğlu´ndan Rüya Kitaplığı Sergisi Açıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?