* Eski TBMM Başkanı ve Milli Merkez Başkanı Hüsamettin Cindoruk,
"Bu terör benim 70'lerde 80'lerde yaşadığım terör mü yoksa bugün yaşanılan bir iç savaş mı? Ölçüleri yan yana koyduğumuz zaman bugün Türkiye'nin bir bölgesinde, bölgesel iç savaş yaşanıyor"
"Başbakan diyor ki; bir eski bir de yeni Türkiye var. Cumhurbaşkanı bunu teyit ediyor. Yani siyasi tarihimizi, cumhuriyetin anlı şanlı tarihini ikiye bölüyorlar"
"Dün Ahmet Davutoğlu diyor ki 'biz anayasayı yazmaya başlıyoruz'...İnsan ürperiyor. Sen, şarkı sözü mü yazıyorsun? 80 milyonluk bir ülkenin anayasasını Davutoğlu Ahmet Bey oturup kendi yazıyor. Hangi güçle, hangi kudretle ve uzlaşmayla!"
Haber - Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL/ DHA
Başkanlığını eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un yaptığı "Milli Merkez" oluşumu tarafından 'Bölücü-Yıkıcı Anayasa Tuzağına Hayır!' konulu panel düzenlendi.
Şişli Kent Kültür Merkezi'nde, Devlet eski Bakanlarından Ufuk Söylemez'in modaretörlüğünü yaptığı panelde, Hüsamettin Cindoruk'un yanı sıra Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Tansel Çölaşan konuşmacı olarak yer aldı.
TERÖR SORUNU
"Türkiye bir köprüden geçiyor bir ucunda anarşi var diğer ucunda demokrasi" diyen Cindoruk, "Köprünün henüz demokrasi mesafesine yaklaşmış değiliz. Bir yandan herkesin vücutlarında hissettiği terör olayları var. Bu terör benim 70'lerde 80'lerde yaşadığım terör mü yoksa bugün yaşanılan bir iç savaş mı? Ölçüleri yan yana koyduğumuz zaman bugün Türkiye'nin bir bölgesinde, bölgesel iç savaş yaşanıyor. Türkiye öylesine çağdışı bir başkaldırıyla karşı karşıya ki onu aşamıyor, yenemiyor. Yenmek için gayret gösteren devletin güvenlik birimlerine elbette hem sabırlar diliyorum hem de Tanrı güç versin diliyorum" dedi.
"TARİHİ BÖLÜNEN BİR ÜLKENİN TERÖRLE MÜCADELE ETMESİ ÇOK ZORDUR"
Türkiye'nin terör tehlikesinin yanında aynı zamanda devleti yönetenlerin de bölücü talepleri ve tespitleriyle karşı karşıya olduğunu kaydeden Hüsamettin Cindoruk, "Başbakan diyor ki; bir eski bir de yeni Türkiye var. Cumhurbaşkanı bunu teyit ediyor. Yani siyasi tarihimizi, cumhuriyetin anlı şanlı tarihini ikiye bölüyorlar. Tarihimiz ikiye bölündüğü zaman bunun sonucu olaraka ahali ikiye bölünüyor. Tarihi bölünen bir ülkenin terörle, bölücülerle mücadele etmesi çok zordur" diye konuştu.
'ŞARKI SÖZÜ MÜ YAZIYORSUN'
Anayasa çalışmalarına değinen Cindoruk, aktif politika yaptığı yıllarda 3 kez anayasa değişikliklerine katkıda bulunduğunu anımsattı. Bunlardan en sonuncusunu TBMM Başkanı olduğu 1991 yılında 10 partinin bir araya gelerek müzakere edildiğini hatırlatan Cindoruk,
"10 parti bir araya gelerek, 2 sene müzakere ederek, satır satır, kelime kelime meseleyi tatbik, tetkik ederek 27 maddeyi değiştirdik. Dün Ahmet Davutoğlu diyor ki 'biz anayasayı yazmaya başlıyoruz'...İnsan ürperiyor. Sen, şarkı sözü mü yazıyorsun? 80 milyonluk bir ülkenin anayasasını Davutoğlu Ahmet Bey oturup kendi yazıyor. Hangi güçle, hangi kudretle ve uzlaşmayla! Anayasanın temeli birbirimize verdiğimiz sözlerdir, bir uzlaşmayla olur" ifadelerini kullandı.
'TERÖR SUÇU YENİDEN TARİF EDİLMELİ' SÖZÜNE TEPKİ
Hüsamettin Cindoruk konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın terörün yeniden tarif edilmesiyle ilgili sözlerine de tepki gösterdi. Cindoruk, "Sayın cumhurbaşkanı 'terör suçunu yeniden tarif etmeliyiz' diyor. Bizim yasalarımızdaki terör kanununda terör suçları çok güzel tarif edilmiştir, hiçbir eksiği, gediği yoktur. Bunun için terör suçunun tarifine gerek yok. Ancak bir başka tarife gerek var; o da cumhurbaşkanın tarifine gerek var. Türkiye cumhurbaşkanlığını tarif etmek zorundadır. Cumhurbaşkanı halk tarafından seçildiği için kendisini fiilen başkanlık sistemini Türkiye'ye gelmiş sayabilir mi? Ama sayıyor" dedi.
Cumhurbaşkanının görev ve yetkileri konusunda Anayasa Mahkemesi'ni göreve çağıran Cindoruk, "Anayasa Mahkemesi'ne cumhurbaşkanımızın siyasi hayatımızda çok ağır baskıcı siyasetine karşı bir çizgi çizmesidir, bir tarif getirmesidir. Cumhurbaşkanı nerede, ne kadar tarafsız olacaktır? Yetkileri nedir? Bunlara yeni bir tarif getirmelidir" diye konuştu.
TBB BAŞKANI FEYZİOĞLU: "MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYAÇ VAR"
Panele uçağının Ankara'dan rötarlı kalkması nedeniyle yaklaşık 1 saat gecikmeli katılan Metin Feyzioğlu ise Türkiye'nin Sevr Antlaşması koşullarının yeniden yaşandığı bir sürecin içinde olduğunu söyledi. Milli birliğe ve beraberliğe son derece ihtiyacın olduğunu kaydeden Feyzioğlu, "Bugün mücadele anayasanın ilk 3 maddesiyle kucaklaşanlarla, bu maddelerdeki cumhuriyetin kuruluş esaslarını değiştirmek isteyenler arasındadır" diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Cindoruk: Şarkı Sözü mü Yazıyorsun - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?