Ressam Cihat Aral'ın İş Sanat Kibele Galerisi'nde 21 Aralık 2013'te başlayan retrospektif sergisinin, sanatseverlerin gösterdiği ilgi üzerine iki hafta uzatıldığı bildirildi. Aral'ın 50 yıllık sanat hayatından kesitler sunulan sergi 15 Şubat 2014 tarihine kadar açık olacak.
İş Sanat'tan sanatçı ve eserleriyle ilgili yapılan açıklamada, son dönemde yaşanan toplumsal gelişmelerden esinlenerek oluşturduğu eserleri özellikle gençler tarafından ilgiyle izlenen Aral'ın, kendi deyimiyle "gerçek" zamana tanıklık ettiğine ve resimlerinde insanı ve onun yaşamsal gerçeğini merkeze alan bir doğa sevgisini tuvale yansıttığına dikkat çekiliyor.
Cihat Aral sanat yaşamının başlangıcı olarak nitelendirdiği 60'lı yılların sonunda kent insanlarını, onların çocuklarını ve yaşam biçimlerini gözlemleyerek; figürlerini canlı, şiirsel bir üslupla betimledi. Sanatçının resimleri, 1971-1974 yılları arasında uzmanlık eğitimini almak üzere yaşadığı Paris'te daha düşsel ve renkçi bir yapıya bürünürken, üslubu da yaşamın dramatik gerçeğini yansıtmaya başladı. Sanat görüşünü, "Merkez insan olunca; figürü temel tutan resim anlayışı bütünüyle sosyal hayatın politik, ekonomik, sosyolojik değerlerinin özünü taşır. Resim dipdiri bir başkaldırı, bir protesto alanıdır ve iyi resim unutulmaz" diyerek özetleyen Aral'ın yurtiçi ve yurtdışında özel koleksiyonlarda ve müzelerde çok sayıda yapıtı bulunuyor.
Cihat Aral 1943 yılında doğdu. 1964-1969 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Y. Resim Bölümü Neşet Günal Atölyesi'nde öğrenim gördü. İlk kişisel sergisini 1970 yılında Taksim Sanat Galerisi'nde açtı. Aynı yıl Fransa'ya devlet bursu ile gönderilen sanatçı Paris Ulusal Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nda resim dalında dört yıl ihtisas yaptı. Sanat yaşamı boyunca yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda kişisel sergi açan Aral çalışmalarını İstanbul'daki atölyesinde sürdürüyor.
Son Dakika › Güncel › Cihat Aral'ın İş Sanat'taki Sergisi 15 Şubat'a Kadar Uzatıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?