PepsiCo Türkiye'nin eğitimdeki eşitsizlikleri en aza indirgemek amacıyla GAP İdaresi işbirliği ile hayata geçirdiği Cheetos Gelişim Merkezleri projesi büyüyor. İlk olarak 2003 yılında Batman'da açılan merkezlerin dokuzuncusuna Kilis'te açtı. Kilis Cheetos Gelişim Merkezi'nin açılış töreninde konuşan PepsiCo Yiyecek Türkiye Genel Müdürü Ece Aksel, "Merkezlerde öğrencilerimizin zihinsel, duygusal, kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemeye çalışırken, aynı zamanda ailelerinin de bilinçlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz" dedi.
Cheetos Gelişim Merkezleri ile okul öncesi ve ilköğretim çağındaki çocukların ders çalışabilecekleri, bunun yanında sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle uğraşabilecekleri ortamlar yaratmayı hedefleyen PepsiCo Türkiye, yaşam kalitesini artırmaya yönelik sürdürülebilir projelerle toplumsal yaşama katkıda bulunmaya devam ediyor. Kilis'te açılan 9 Cheetos Gelişim Merkezi bugüne kadar 4-14 yaş aralığındaki 19 bin çocuğa eğitimsel, sosyal, kültürel faaliyetlerde gelişmeleri için destek verdi.
Kilis açılış töreninde konuşan PepsiCo Yiyecek Türkiye Genel Müdürü Ece Aksel, Cheetos Gelişim Merkezleri ile bağlantılı bir diğer önemli projemizde 2009 yılında hayata geçti. Merkezlerimizde eğitim gören ve okul hayatlarının devam edebilmesinde ailelerinin yeterli maddi güce sahip olmadığını belirlediğimiz kızlarımız için "Kızlarımız Okuyor" projesini devreye soktuk. 14 yaşını geçtikten sonra eğitimine devam etmek isteyen ancak ailelerinin bunu sağlayacak ekonomik imkanı bulunmayan kızlarımıza, şirket çalışanlarımızın gönüllü katkılarıyla oluşan bir fondan burs veriyoruz. Bu fondan burs alan kızlarımızın sayısı bu yıl itibariyle 72'ye ulaştı. İşte, bu projelerle eğitim hayatlarına destek olduğumuz çocuklarımız, hem okullarında başarıya ulaşmalarını, hem de çok yönlü düşünebilmelerini amaçlıyoruz. Kızlarımız, kendi hayatlarında alacakları kararlarda, çok daha bilinçli seçimler yapabiliyorlar. Desteğimizle okul yaşantılarını sürdüren veya okul sonrası eğitim programımıza dahil olan çocuklarımızın vizyoner olabilmeleri ve hayata bakışlarını geliştirmeleri öncelikli hedefimiz.
Konuşmasında çocukların ailelerine de seslenen Aksel, "Maddi olanaksızlıklar düşüncesiyle çocuğunuzun geleceğini kadere teslim etmeyin, bizlere güvenin ve çocuğunuzu en yakınınızdaki merkezlerden birine getirin. Böylece çok daha mutlu bir gelecek hepimizin olacaktır" dedi.
İlk olarak Batman'da hayata geçen merkezler daha sonra sırasıyla Nusaybin, Adıyaman, Gölbaşı, Ömerli, Silvan, Suadiye ve Hilvan'da açıldı. Son olarak faaliyetlerine başlayan Kilis Cheetos Gelişim Merkezi projenin toplam yedi ilde açılmış olan dokuzuncu merkezi oldu.
Sayısı dokuza ulaşan Cheetos gelişim merkezleri, bulundukları bölgedeki çocukları her alanda ilkler ile tanıştırırken ödülleride beraberinde kazandırmaya devam etmektedir.
Silvan Gap Cheetos Gelişim Merkezi, Fotoğrafçılık alanında açılmış olan kurs sayesinde ise Türkiye genelinde yapılan fotoğrafçılık yarışmasında öğrencilerimiz 1.lik ödülünü ve 3.lük ödülünü almıştır.
2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında, Adıyaman Gap Cheetos Gelişim Merkezi'nde 70 öğrenciye yüzme kursu verilmiştir. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, 2000 doğumlular arasında yapılan İl Yüzme Yarışması'nda ise il birincisi öğrencilerimiz arasındandır.
Gölbaşı Gap Cheetos Gelişim Merkezi yine 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında İskendurun'da düzenlenen Küçük Yıldızlar Hentbol Yarışması'nda bölge birinciliğine ulaşmıştır; ayrıca Gölbaşı'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi tarafından programlanmış ve Gölbaşı ilçe halkı ve daire amirleri ile büyük bir coşkuyla kutlanmıştır. Bunun yanında eskrim turnuvalarında yapılan yarışmalarda küçükler bölge birinciliği almıştır.
Batman Gap Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi'miz erkekler masa tenisi turnuvalarında ve yarışmalarda yıllardır Türkiye birinciliği elden bırakmamıştır.
PepsiCo Hakkında Genel Bilgi:
Dünyanın ikinci en büyük yiyecek ve içecek şirketi olan PepsiCo, 215'den fazla pazarda tüketicilerine, severek tükettikleri bir ürün portföyü sunmaktadır.
Bazı Figürler...
–Yıllık geliri yaklaşık 65 milyar Dolar olup, portföyünün %51'i içecek, %49'u ise yiyecek markalarından oluşmaktadır.
–PepsiCo'nun tüm dünyada 300 bine yakın çalışanı bulunmaktadır.
Kısa Tarihçesi ile PepsiCo'nun Bugünü:
PepsiCo, 1965 yılında Pepsi-Cola ile Frito Lay'in birleşmesi ile oluşmuştur. 1998 yılında Tropicana'yı satın almasıyla portföyünü genişleten PepsiCo, 2001 yılında Quaker Oats'u satın almasıyla büyümesine devam etmiştir. 2010 yılında PepsiCo, iki büyük şişeleme şirketi olan, Pepsi Bottling Group ve Pepsi Americas'ı satın alarak özellikle Kuzey Amerika ve Avrupa'da daha da güçlenerek operasyonlarına hız vermiştir. Son olarak 2011 yılında Amerika dışındaki en büyük satın alma işlemini, Rusya'nın lider süt ve süt ürünleri üreticisi olan Wimm-Bill Dann'i alarak tamamlamıştır. 2012 yılında ise Çin'in en büyük yiyecek ve içecek şirketi olan Tingyi Holding ile stratejik iş ortaklığı anlaşması imzalamıştır.
Küresel Markalar:
PepsiCo dünya çapında her biri 1 milyar dolar parekende satışı getiren 22 farklı mega markası ve ürünleri ile dünyanın en büyük ikinci yiyecek ve içecek şirketidir. İşte PepsiCo'nun her biri kalitesi ve lezzetiyle sevilen markaları:
Türkiye'de PepsiCo:
Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olan Türkiye, PepsiCo için stratejik bir öneme sahiptir. PepsiCo, Türkiye'de Frito Lay (PepsiCo Yiyecek Türkiye) ile gıda, Pepsi Cola ve Fruko Meşrubat (PepsiCo İçecek Türkiye) ile de içecek sektöründe faaliyet göstermektedir. PepsiCo'nun İzmit ve Tarsus'ta iki yiyecek fabrikası; İzmir, Çorlu ve Adana'da olmak üzere üç içecek fabrikası bulunmaktadır.
İstanbul, 16 ülkeyi kapsayan PepsiCo Güney Doğu Avrupa Bölgesi yönetim merkezidir. Bölge cirosunun %70'ini yaratan Türkiye'de, PepsiCo'nun küresel vizyonu olan Fayda Gözeten Performans insiyatifi ile toplumsal, çevresel ve yetenek sürdürülebilirliği konularına odaklanılmaktadır.
i)Toplumsal Sürdürülebilirlik başlığı altında ürün portfoyünde araştırma ve geliştirme yatırımları ile doymuş yağ, tuz ve şeker oranlarını azaltarak portföyünü yeniden formüle ederken, bir yandan da ülkemizin çocuklarının eğitimine yatırımlar yapmaktadır.
PepsiCo'nun, GAP İdaresi ve Türkiye Kalkınma Vakfı ile 2003 yılında başlattığı ve halihazırda dokuzuncusu açılmış olan Cheetos Gelişim Merkezleri ile bugüne kadar 19 binin üzerinde çocuğun Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sosyal, sportif ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmuş ve bulunmaya devam etmektedir.
Ayrıca aynı bölgede geleceğin liderlerini yaratmak üzere, sosyo-ekonomik açıdan zorluk içinde olan kız çocuklarının, lise eğitimlerine devam edebilmelerini temin etmek için PepsiCo çalışanlarının da gönüllü katılımı ile 2009 yılında "Kızlarımız Okuyor Projesi" hayata geçirilmiştir.
Cheetos Gelişim Merkezleri
PepsiCo'da temel vizyon, aktif bir toplumsal hayata destek amacıyla yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen sürdürülebilir projeler oluşturmaktır.
Projemizin iş ortaklarından biri olan Türkiye Kalkınma Vakfı (TKV), 1969'da kurulan ve kamu yararına çalışan bir vakıf olup, temel çalışmaları kırsal kalkınma, el sanatları, arıcılık ve sosyal projeler üzerinedir. TKV Diyarbakır Proje Müdürlüğü, Cheetos Gelişim Merkezleri'nde izleme, değerlendirme, personel istihdamı, raporlama, kurs ve etkinlik takibi konularında PepsiCo'ya destek vermektedir.
Eğitim ve aktif bir yaşam tarzı için oluşturulmuş Cheetos Gelişim Merkezleri'nde, okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocukların sportif, kültürel ve sanatsal etkinliklerden faydalanacağı mekanlar; çocuklar için derslerini çalışabilecek, zihinsel, duygusal, bireysel ve sosyal gelişimlerini artırabilecek, ailelerin de bu ortamlarda bilinçli ebeveyn olmaları konusunda bilgiler alabileceği interaktif eğitim ortamları oluşturulmuştur.
PepsiCo olarak bütün bu çabalarımızın karşılığını çocuklarımızın gülen yüzlerinde, derslerinde sağladıkları başarıyı yansıtan karnelerinde, spor, sanat ya da kültürel alanlarda gerçekleştirdikleri başarılarda buluyoruz.
Kızlarımız Okuyor
PepsiCo Yiyecek Türkiye, 2009 yılında Cheetos Gelişim Merkezleri'nde eğitim gören ve lise eğitimlerine kendi şartlarıyla devam edemeyecek kız öğrenciler için 'Kızlarımız Okuyor' projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında sosyo-ekonomik zorluklar yaşayan kız öğrencilerin 14 yaşından sonra, lise eğitimlerine devam etmeleri sağlanmaktadır.
Projemizin sadece kızlarımızı kapsamasının sebebi bölgenin sosyo-ekonomik koşullarında kızlarımızın eğitimlerine devam etme oranının çok düşük olmasıdır. Bu proje ile çocuklarımızın, geleceğin liderleri olma yolunda bilinçli ve topluma faydalı bireyler olarak gelişimlerine katkıda bulunulmaktadır.
PepsiCo Türkiye olarak, faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz yerlerde, yerel iş imkanları yaratmak, eğitime destek olmak, şirket sponsorluğunda gerçekleştirilen program ve girişimlerle çalışanlarımızın gönüllü çalışmalar yapmalarına destek olmak taahhüdümüzdür.
Projemiz, PepsiCo Avrupa tarafından da Harvey C. Russel, toplumsal farklılıkların ve çeşitliliğin teşvik edilmesi alanında ödüle layık bulunan iki projeden biri olma başarısını göstermiştir.
Son Dakika › Güncel › 'Cheetos Gelişim Merkezi'ni Kilis'te - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?