Şanlıurfa'da dönemin siyasetçileri tarafından defalarca Ceylanpınar için vaat edilen Meslek Yüksek Okulu (MYO) sözü yine rafta kaldı. İlk girişimi dönemin Ceylanpınar Kaymakamı Şevket Atlı tarafından eski Ceylanpınar Lisesi'nin arka tarafında atılan MYO için ileriki yıllarda her ne kadar modern bir bina yapılsa da; okula öğrenci alınmaması ile oluşan olumsuz gelişmeler yerini muammaya bıraktı.
25 Aralık 2015 tarihinde Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilen okul için ilçede oluşan en yaygın söylentilerin başında okul için öğretim görevlisi bulunamaması yönünde oldu. Dünyanın en büyük tarımsal işletmesini bünyesinde barındıran ilçedeki okulda Tarımsal İşletmecilik ve Bahçe Bitkileri olmak üzere iki alanda eğitim verilmesi planlanıyordu.
Söylentilerin odağındaki okul binasının fiziki anlamda zarar görmemesi için TYÇP kapsamındaki işçileri binada görevlendirdiklerini ve gerekirse bazı kursların mevcut binada açılacağını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç, binanın kısa bir süreliğine kendilerine devredildiğini belirtmişti.
Konu ilgili yaklaşık bir ay önce Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abuzer Pınar'a ulaşan Ceylanpınar Gazeteciler Derneği Başkanı M. Sait Aydın ise Ceylanpınar MYO için kafalardaki soruları yöneltmesine rağmen hiçbir cevap alamadığını ifade etti. Görüşmenin ardından kendisine dönüleceği söylenmesine rağmen aradan geçen süreye rağmen halen dönüş yapılmadığını belirten Gazeteci Aydın, "İlçeye Sosyo-ekonomik anlamda birçok fayda getireceğinden şüphesi olmayan Ceylanpınar MYO için kafalarda kalan soru işaretlerinin sürekli arttığı bir dönemde biz de Ceylanpınar adına bu işin akıbetinin ne olduğunu öğrenmek istiyoruz" dedi.
Yine basın yoluyla Harran Üniversitesi Rektörlüğü'ne seslenen Aydın, halk adına şu soruları yöneltti:
-Yıllardır açılacak denilmesine, resmi internet sayfanızda olmasına rağmen Ceylanpınar MYO neden açılmıyor?
-Rektörlük bünyesinde sıfırdan modern bir bina yapılmasına, 27 Mayıs 2015'te açılışı yapılmasına rağmen bina 25 Aralık 2015'te neden ilçe Milli Eğitime devredildi?
-Konu sadece ilçeye öğretim görevlisi göndermemek mi?
-Yapılan açıklamada binanın kısa süreliğine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne devredildiği belirtilmekte ancak bina tam olarak ne kadar süreliğine devredildi?
-Okula giden yolun olmaması, gerekli çevre düzenlemesi yapılamaması, okula giden yol için gerekli istimlak çalışmasının yapılmadığı iddia edilmektedir, bu iddia ne kadar doğrudur?
-Şanlıurfa ilçeleri arasında Ceylanpınar Nüfusu yarı oranında bile olmayan ilçelerde olmasına rağmen Nüfusu 100 Bini aşan Ceylanpınar'da neden hala bir MYO yok?
(Kaynak: Gazeteipekyol)
Son Dakika › Güncel › Ceylanpınar'da MYO Muamması! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?