Bedeli alınamayacağı yönündeki kararını değerlendirerek, "Lütfen bunun çözümünü dava açarak değil, TBMM'de kanun çıkartarak bulalım" dedi.
Yazılı bir açıklama yapan Mustafa Göktaş, dernek olarak bu konuda 'Hırsızın, uğursuzun, namussuzun parasını niye biz ödeyelim?' diyerek tam 7 yıldır mücadele verdiklerini ve 72 dava açtıklarını söyledi. Mersin'in Silifke İlçesi'nde bir elektrik abonesinin açtığı dava sonrası Yargıtay'ın verdiği kararla tüm tüketicilerin haklılığının altını çizdiğini ifade eden Göktaş, şunları söyledi:
"Elektrik faturalarında uygulanan K/K haksız, hukuksuz ve usulsüz bir işlemdi. Açılan davalardan sadece birisi şu an kesinleşmiş durumda ve yeterlidir. Çünkü çok açık, en üst mahkeme bu işin haksız hukuksuz olduğunun altını kocaman harflerle çizdi. 'Hırsızın kullandığı kaçak enerji dürüst vatandaştan tahsil edilemez' diyerek aboneden kayıp-kaçak bedeli alınamayacağına hükmeden Yargıtay'ın kararından sonra ilgili ve yetkililer bu rezaleti ve haksızlığı önleyecek düzenlemeye gitmeliler."
MAHKEMELERİN BUNDAN SONRA İŞİ DAHA DA ZOR
Gelinen noktada devlet kurumlarının kendi üzerine düşeni yapmak yerine 'Abone (tüketici) bunu emsal göstersin gitsin dava açsın, kazansın gelsin' şeklinde bir tutumun içinde olduğunu öne süren Mustafa Göktaş şöyle devam etti:
"Adil devlete, sosyal devlete, hukuk devletine bu tutum yakışmaz. Vatandaşı yokuşa sürmeye kimsenin hakkı yok. Bir ufak yasal düzenleme ile bu iş sonlanacaktır. Üstelik yapılacak bu düzenleme kredi kartları aidatları, bankalardan çekilen kredilerin dosya ve vb. masraflarını da kapsamalıdır. Bu düzenleme yapılırken 77 milyonluk ülkemizde 10 milyon hırsızın çaldığı elektriğin parasını neden dürüst ve namuslu abone ödesin. Lütfen bunun çözümünü dava açarak değil, TBMM de kanun çıkartarak çözelim. " - Mersin
Son Dakika › Güncel › Çetkoder: Elektrikte Kayıp- Kaçak Bedeli Sorunu Kanunla Çözülsün - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?