Şanlıurfa Platformu Ankara Temsilcisi Abdullah Cengiz "Şanlıurfa'da devam eden sağlık yatırımlarının halen bitirilememiş olması büyük sıkıntıları beraberinde getiriyor" dedi.
400 yataklı Eyyübiye Devlet Hastanesi ve 50 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatlarını devam ettiğini belirten Cengiz, yaptıkları araştırmada devlet hastanesi inşaatında yüzde 51, ağız ve diş sağlığı merkezinde ise yüzde 87 oranında fiziki gerçekleşme sağlandığını söyledi.
Yürütülen alt yapı ve enerji iletim çalışmalarında birtakım sorunlarla karşılaşıldığı yönünde tespitlerde bulunan Cengiz, "Yapılan hastane ve ağız sağlığı merkezi Şanlıurfa için çok önemli yatırımlardır.. Bu iki yatırım birçok sorunu çözecek kapasitededir. Bu yatırımların hayata geçebilmesi için herkesin en üst düzeyde gayret göstermesi gerekir" dedi.
'SIĞINMACILARLA BİRLİKTE SAĞLIK ALANINDA İŞ YÜKÜ ARTTI'
Urfa il genelinde sağlık alanları ve personel yetersizliği yaşandığını da sözlerine ekleyen Cengiz sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: "İlimizin nüfusu 1 milyon 800 bin civarında. Yine TÜİK'in rakamlarına göre yılda 60 bine yakın bebek doğuyor. Bu da büyük bir ilçenin nüfusu demektir. Özellikle öteden beri sorun olan ilimizde sağlık tesisi, sağlık alanındaki hastanelerin yetersizliği, fiziki şartların yetersizliği, sağlık personeli, başta hekim olmak üzere sağlık personelinin yetersizliği gibi sorunlar bir türlü çözülemiyor.
Harran Üniversitesi'ne bağlı tıp fakültesi hizmete açılmadı. İnşaatı 93-94'ten beri devam eden bir tıp fakültemiz var. Hala tıp fakültesinin verdiği hizmetler ayrı ayrı binalarda. Poliklinikler ayrı bir yerde, laboratuvarlar ayrı bir yerde, servis ayrı bir yerde, acil ayrı bir yerde. Dolayısıyla vatandaş o sağlık hizmetini alamıyor."
'EN SORUNLU BÖLGE ÇOCUK HASTANESİ'
Şanlıurfa'da uzun dönemden bu yana en büyük sıkıntıların yaşandığı Çocuk Hastanesi ve Doğum Hastanesiyle ilgili problemlerin bir türlü çözüme kavuşturulamadığının da altını çizen Cengiz, "Halk, çocuğunu yatıracak hastane, yatak bulamıyor. İl dışına gitmek zorunda kalıyorlar. Yoğun bakım yetersiz. Yoğun bakımlık hastalarımız Konya'ya kadar gönderiliyor. Yer bulamıyoruz, çocuklarımız çocuk hastanesine kabul edilmiyor. Bebek ölümleri yaşanıyor dönem dönem ilimizde. Yerel yöneticiler ellerinden geleni yapıyorlar. Ama hastanelerin yapılması, sağlık tesislerinin arttırılması yerel yöneticileri aşan konulardır. Örneğin çocuk hastanesinde 8 veya 9'uncu baraka yapıldı. Çocuk hastanesi on tane binadan oluşuyor neredeyse" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)
Son Dakika › Güncel › Cengiz, Urfa'nın Sağlık Problemlerini Sıraladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?