Almanya'da, Essen kenti yakınlarında bulunan Gladbeck şehrinde kurulan Avrupalı Çaycumalılar Kültür ve Dayanışma Derneği ( ÇAYDER ), dernek lokalinde düzenlen toplantıyla bir araya geldi.
ÇAYDER'in ilk toplantısına davetli olarak katılan Gladbeck Uyum Meclisi Başkanı Bahtiyar Ünlütürk, Almanya Bartınlılar Derneği ( ALBARDER ) Başkanı Yaşar Çil, Karabük - Yeniceliler Derneği Başkanı Şaban Onur, Witten Batı Trakyalılar Derneği Genel Sekreteri Mehmet Hasan, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği ( UETD ), Avrupa Teşkilatlanma Komisyonu Üyesi Muharrem Uslubaş, UETD Gladbeck Şube Başkanı Necati Duman, Gladbeck Türk Veliler Birliği Başkanı Süleyman Koşar, BİG Partisi eski Milletvekili adayı Hayri Çalık, Gladbeck Uyum Meclisi Üyesi Salih Merdivan, Zonguldaklı işadamları, ÇAYDER Başkanı Başkanı Muharrem Yiğit'e ve yönetim kurulu üyelerine destek verdiler.
ZONGULDAK'TAN DESTEK TELEFONU
Toplantının yapıldığı dernek kolaline telefonla katılan Zonguldak Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, hemşehrilerinin bir dernek çatısı altında toplanmalarını önemsediğini ve her zaman kendilerine destek vermeye hazır olduğunu belirtti.
Toplantıda dernek olarak hedeflerini anlatan Avrupalı Çaycumalılar Kültür ve Dayanışma Derneği ( ÇAYDER ) Başkanı Muharrem Yiğit, ''Bölgemizde yaşayan hemşehrilerimizi, yeni kurduğumuz dernek çatısı altında bir araya getirmeye ve kaynaştırmaya çalışacağız. Sadece Çaycumalı değil, karaelmas bölgesinden gelen herkese ve bölge dışında olan illerimizden gelen insanlarada kapımız açıktır.'' dedi.
Muharrem Yiğit, ÇAYDER olarak farklı alanlarda eğitim projelerine ve gençler için de özel proğramlara ağırlık vermeyi amaçladıklarını ifade etti.
Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma Derneği Genel Sekreteri Mehmet Hasan, dernek başkanı Muharrem Yiğit'e, üzerinde Dr. Sadık Ahmet'in fotoğrafı bulunan bir şilt hediye etti. Öte yandan bazı üyelerinde, yeni açılan dernek lokaline kitap hediye etti.
Son Dakika › Güncel › Çaycumalılar, Almanya'da Dernek Kurdu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?