ANTALYA Valisi Alaaddin Yüksel, cami avlusuna yaşlıların da bırakılmaya başlandığını belirterek, “Eskiden bebek bırakılırdı, şimdi dedelerini getirip bırakıyorlar” dedi.
Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, toplumda değişim gözlendiğini, suçun değiştiğini ve suçla mücadelenin de değişmesi gerektiğini söyledi. Vali Yüksel, son dönemlerde aile içi şiddet, kavga, darp ve görevi kötüye kullanma gibi suçlarda gözle görülür bir artış olduğunu açıkladı.
Bilim adamlarının toplumsal yapı ve ailenin korunmasına yönelik çalışmalar yürütmesi gerektiğini kaydeden Vali Alaaddin Yüksel, şöyle konuştu:
“Şahsa karşı işlenen suçlarda kasten yaralama, tehdit ve hakaret suçları hiçbir dönemde bu kadar yükselmedi. Milletin sinirleri bozuk. Neden böyle, neden toplumsal hoşgörümüz yok? Görevini kötüye kullanmada müthiş bir artış var. Ali içi şiddet olayları hem polis hem de jandarma bölgesinde ilk defa karşılaştığımız yükseklikte cereyan ediyor. Özellikle de kadına şiddet konusunda. Aile bireylerinin evi terk etmesi olayları da fevkalade artmış durumda. Bu bir bunalım değil mi? Bütün televizyonlar izdivaç programları yapıyor. Oraya giden yaşlı başlı dedeler, nineler birbirlerinin gözünün içine bakarak ‘Seni beğenmedim başkası gelsin’ diyor. Gerçekten şoktayım. Aile polisiye tedbirlerle korunamaz. Akademik düzeyde araştırma yapılıp yeni çözümler üretilmeli.”
DEDELER CAMİLERE BIRAKILIYOR
Polis ekiplerinin her gün cami önünde sahipsiz ve bakıma muhtaç bir dede bulduğunu belirten Vali Alaaddin Yüksel, “Her gün Muratpaşa Camii'nin önünde bir dede buluyor arkadaşlar. Köyden getirip bırakıyorlar. Çocukları, torunları bırakıyor cami önüne. Yağmurda bekliyor. Köyden getirip bırakmışlar. Aile bağlarıyla ve gelenekleriyle övünen millettik, dedelerimizi cami önlerine bırakıp kaçar hale geldik” diye konuştu.
Türkiye’nin genel yapısında yeni istikametler belirlenmek zorunda olduğunu belirten Alaaddin Yüksel, “20 sene önce dedelerin cami bahçesine bırakılacağını söyleseler inanır mıydınız? Eskiden dedeler sofrada kaşığı çalmadan hiç kimse yemeğe başlamazdı. Bu nasıl bir sosyal doku? Sorumlu bir yönetici olarak bunları analiz ettim. Türk toplumunu koruyacak yeni projelerin ortaya çıkması lazım” dedi.
Cami bahçesine bırakılan dedeleri alan polis, resmi bir işlem yapmadan Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na bilgi veriyor. İki kurumun koordinesinde sokağa terk edilen dede, huzurevi veya bakım evine yerleştiriliyor.
Son Dakika › Güncel › Cami Avlusuna Bebek Yerine Dede Bırakılıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?