'Cam Yeniden Cam' Tisk'in 'Sürdürülebilirlik Ödülü'ne Layık Görüldü - Son Dakika
Güncel

'Cam Yeniden Cam' Tisk'in 'Sürdürülebilirlik Ödülü'ne Layık Görüldü

\'Cam Yeniden Cam\' Tisk\'in \'Sürdürülebilirlik Ödülü\'ne Layık Görüldü

'Cam Yeniden Cam' projesi, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun tarafından AB desteğiyle düzenlenen '2014 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri' kapsamında 'Sürdürülebilirlik Ödülü'ne layık görüldü.

22.09.2014 10:57  Güncelleme: 10:58

Düzenlenen törende Anadolu Cam adına ödülü alan Şişecam Topluluğu Cam Ambalaj Grubu Başkanı Abdullah Kılınç, "Projemizin 3 yıl gibi kısa sürede elde ettiği başarı, aldığımız bu ödülle taçlandırılmış oldu. Bugüne kadar 390 bin ton camın, yani 1,6 milyar adet cam şişenin çöpe gitmesini önleyerek geri dönüşümünü sağladık" dedi.

Şişecam Topluluğu şirketlerinden Anadolu Cam Sanayii A.Ş.'nin cam geri dönüşümü konusunda toplumsal farkındalığı artırmayı hedefleyen 'Cam Yeniden Cam' projesi, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) liderliğinde Avrupa Birliği'nin desteği ile yürütülen "2014 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri" kapsamında 'Sürdürülebilirlik Ödülü'ne layık görüldü. TİSK tarafından düzenlenen ödül töreninde Anadolu Cam adına ödülü Şişecam Topluluğu Cam Ambalaj Grubu Başkanı Abdullah Kılınç aldı.

Ödüle ilişkin olarak açıklama yapan Abdullah Kılınç, Cam Yeniden Cam projesinin başta çevre olmak üzere ülke ekonomisine ve enerji tasarrufuna sağladığı katkılarla ödüle layık görüldüğünü belirterek, "ÇEVKO Vakfı ve belediyelerle yaptığımız işbirliğiyle 2011 yılında hayata geçen Cam Yeniden Cam Projesi, bugün Türkiye'nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alıyor. Projemizin 3 yıl gibi kısa sürede elde ettiği başarı, aldığımız Sürdürülebilirlik Ödülü ile taçlandırılmış oldu" dedi.

"1,6 milyar adet cam şişenin çöpe gitmesini önledik"

Abdullah Kılınç, şöyle devam etti: "Proje başlangıcından günümüze kadar 390 bin ton camın, yani 1,6 milyar adet cam şişenin çöpe gitmesini önledik ve geri dönüşümünü sağladık. Böylelikle 140 bin otomobilin trafikten çekilmesine eşdeğer karbon emisyonu önlenirken, geri dönüşüm sayesinde elde edilen enerji tasarrufu 16 bin 400 konutun ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılayacak seviyeye ulaştı. Piyasaya sürülen camın geri dönüş oranı 2011 yılında yüzde 8 iken, Cam Yeniden Cam projesi sayesinde bu oran 2013 yılında yüzde 16'ya ulaştı. 2014 yılı için ise hedefimiz bu oranı yüzde 19'a çıkarmak" dedi.

Hedef geri dönüşüm toplumuna geçişi sağlamak

Günümüzde cam ambalajın sağlıklı ve çevre dostu olmasının daha da ön plana çıktığına dikkat çeken Kılınç, "İçindeki gıda ya da içecek ürünü ile asla etkileşime girmeyen cam ambalaj yüzde 100 ve sonsuz kere dönüştürülebiliyor. Cam ambalaj bu geri dönüşüm özelliğiyle ayrıca yakıt ve enerji tasarrufu sağlıyor. Cam ambalaj sahip olduğu bu özellikleri ile sürdürülebilirlik kavramının giderek önem kazandığı günümüzde, 'en sürdürülebilir ambalaj malzemesi' olarak tanımlıyoruz. Camın bu özelliğinden hareketle hayata geçirdiğimiz Cam Yeniden Cam projesinin nihai amacı toplumsal bir davranış değişikliği yaratarak geri dönüşüm toplumuna geçişi sağlamaktır" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Cam Yeniden Cam' Tisk'in 'Sürdürülebilirlik Ödülü'ne Layık Görüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement