Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Merih Çimenciler'in sahneye koyduğu, 1920'li yıllarda savaşın yoksullaştırdığı Anadolu'da, fedakar bir öğretmenin öyküsünü anlatan 2 perdelik 'Çalıkuşu' balesini sahneledi. Eser kapalı gişe sahnelenirken, temsilde balet ve balerinler performansıyla göz doldurdu.
MDOB, Reşat Nuri Güntekin'in geçtiğimiz yıl prömiyeri ve galası yapılan 'Çalıkuşu' romanının bale uyarlamasını, Kültür Merkezi'nde sahneledi. Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİV) tarafından verilen 'En Başarılı Türk Eseri'nin de sahibi olan 'Çalıkuşu'nun biletleri tükenirken, 28 Nisan'da da Sabancı Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.
Aralarında, Rahmi Bey ve Veli Dede Efendi'nin yanı sıra Türk sanat müziğinin seçkin eserlerinin de seslendirildiği balenin, libretto ve koreografisini Merih Çimenciler üstlenirken, dekor ve kostüm tasarımları Alexandre Vassiiliev tarafından gerçekleştirildi. Işık tasarımını Tarı Deniz'in yaptığı ve 70'e yakın dansçının görev aldığı eserde, Özlem Şenormanlılar, Büşra Ay, Özge Hoşer, Meltem Ayar, Ender Üçdemir, Burak Cebeci, Irakli Bkhtadze, Mahmut Akyol, Serbülent Biçer, Bleda Özlem, Özge Uzun Ösmen dönüşümlü olarak rol aldı.
150 kostümün değiştirildiği, yaklaşık 2 saat süren temsil sonunda, 700 kişilik seyirci balet ve balerinleri ayakta alkışladı. Çimenciler, eserin 8 yıldır kapalı gişe oynadığını belirterek, "Bu akşam güzel bir Çalıkuşu temsili sergilendi. Mersin'in seyircinin ilgisi anlatılamaz, onlar her şeye layıklar. Temsile gelenler, kendi romanını ve kendi Türk Sanat Müziğini dinliyor. Eseri 28 Nisan'da Adana'da, daha sonra da İstanbul Aya İrini'de sahneleyeceğiz"dedi. - Mersin
Son Dakika › Güncel › Çalıkuşu Balesi, Büyüledi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?