Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, grup bünyesinde faaliyet gösteren YEDAŞ'ın hizmet bölgesinde saha ve şebeke yönetim merkezi ziyaretlerinde bulunarak, teknoloji uygulamalarının müşteri memnuniyetine yansımaları hakkında detaylı bilgi aldı.
Ahmet Çalık, YEDAŞ Genel Müdürlük binasında gerçekleşen toplantıda Çalık Enerji Genel Müdürü Rıdvan Aktürk ve YEDAŞ üst yönetimiyle bir araya gelerek şebeke işletim sistemleri, bakım onarım çalışmaları, yeni tesisler ve yatırımlar hakkında bilgi aldı.
Ahmet Çalık, detaylı görüşmelerin ardından akşam geç saatlerde bir dizi saha ziyareti gerçekleştirdi. Vatandaşa kesintisiz elektrik enerjisi sunmak amacıyla 7/24 görevinin başında olan çalışanlarla bir araya gelerek Şebeke Yönetim Merkezi çalışma sistemini, arıza veya kesinti süreçlerine müdahale sürecini yakından izledi. İş sağlığı ve güvenliği kurallarına uyarak sürekli iyileşme ve gelişmeye odaklı çalışmanın başarıyı getireceğini ifade eden Ahmet Çalık, teknolojinin gelişmesiyle birlikte hem elektriğe olan ihtiyacın giderek arttığını hem de kesintisiz elektrik sunmak için fırsatlar oluştuğunu söyledi. Özellikle akıllı şebeke yönetimi için SCADA, OSOS, Smart Feeder gibi uygulamaların etkin kullanılması gerektiğini, bu sistemlerden gelen verilerin sağlıklı analiz edilerek arıza ve kesintilerin önüne geçmek için de çalışmalar yapılmasının önemli olduğunu belirtti. Dünyada dijitalleşme, yapay zeka, teknoloji alanında yaşanan gelişmeleri hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyetini artıracak şekilde süreçlere dahil etmek ve verimli bir şekilde uygulamak gerektiğine dikkat çekti.
Çalık Enerji Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, dünyada ve Türkiye'de ilk ve tek olan, hanelere ulaşan gerçek zamanlı izlenmesi amacıyla geliştirilen AGİS'in müşteriye ve iş süreçlerine etkileri hakkında açıklamalarda bulundu.
YEDAŞ Genel Müdür Vekili ve Dağıtım Direktörü Akın Şahin ise Çalık Holding vizyonu ile dijitalleşme yolunda önemli adımlar attıklarını, izleme sistemlerini daha etkin kullanmak amacıyla Şebeke Yönetim Merkezi, Mobil İş Gücü gibi projeleri hayata geçirdiklerini belirtti. Samsun'da 165 noktayı SCADA, 1.100 noktayı Smart Feeder ile izlediklerini, bu sayede müşterilere ulaşan elektriğin durumunu anında görerek daha hızlı aksiyon aldıklarını kaydetti. Bu uygulamaların arıza ve kesinti yönetim süreçlerine katkılarını da analiz ettiklerini belirterek, Şebeke Yönetim Merkezi ile kesinti sürelerinin yüzde 32 oranında kısaldığını açıkladı. - SAMSUN
Son Dakika › Güncel › Çalık, Teknoloji Uygulamalarının Müşteri Memnuniyetine Yansımalarını İnceledi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?