Toplam 70 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan 27 girişimci adayına katılım belgeleri törenle verilirken, yerelde kalkınmayı sağlayan BAKA ve KOSGEB gibi kurumların sürdürdüğü faaliyetler, neler yaptıkları konusunda bilgi sahibi olmalarının önemine dikkat çekildi.
BAKA'nın KOSGEB ile birlikte girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi, sürdürülebilir işletmeler kurulabilmesi amacıyla başladığı uygulamalı girişimcilik eğitim programları sürüyor. Merkez ve ilçelerde Antalya'da 11, Isparta'da 6, Burdur'da 12 uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan BAKA'nın Burdur'daki son eğitimine katılan ve başarıyla bitiren 27 girişimci adayı ile BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN, KOSGEB Burdur Hizmet Merkezi Müdürü Hamza Alper DOĞRU, BAKA Burdur YDO Koordinatörü Mehmet CANDAN ile BAKA ve KOSGEB uzmanları biraraya geldi.
Eğitime katılan çoğunlukla mermer mozaik, hediyelik eşya ile mobilya üretimi ve gıda ile hizmet sektöründe faaliyet sürdürmeyi planlayan girişimci adaylarına katılım belgeleri, KOSGEB Burdur Hizmet Merkezi'ndeki törende verildi. Girişimci adaylarına, BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN ile KOSGEB Müdürü Hamza Alper DOĞRU, sürdürülebilir yerel kalkınmada BAKA'nın rolü, BAKA ve KOSGEB'in verdiği destekler, kuruluş amaçları ile çalışmaları, başarılı bir iş hayatı için nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattı. Uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan kursiyerlere başarı belgelerini, Genel Sekreter Tuncay ENGİN, KOSGEB Müdür Hamza Alper DOĞRU, BAKA Burdur YDO Koordinatörü Mehmet CANDAN, BAKA ve KOSGEB uzmanları ile eğitimi veren MAKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hüseyin DALĞAR verdi.
BAKA'nın Burdur'da açtığı 12 uygulamalı girişimcilik eğitimini bitirenler 37 yeni işyeri açarken, 70 saatlik 13 eğitimi başarıyla tamamlayan ve iş planı KOSGEB kurulunca kabul gören yeni girişimciler, KOSGEB'den destek alabilecek. Yeni girişimciler, KOSGEB'in 3 bin lira işletme kuruluş desteği, 15 bin lira kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteğinden, ayrıca 12 bin lira işletme giderleri desteği ile birlikte toplam 30 bin lira karşılıksız destek alabiliyorlar. Girişimciler, talep etmeleri halinde ayrıca 70 bin liraya kadar ilk iki yıl ödemesiz 4 yıl vadeli krediden de yararlanabilecek.
Son Dakika › Güncel › Burdur'da 27 Yeni Eğitimli Girişimci İş Hayatına Hazır - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?