9 yaşındaki Arda babasına özenip kuş fotoğrafçısı oldu
Burdur'da ilkokul öğrencisi Arda Rüzgar Yılmaz (9), babasına özenerek kuş fotoğrafçılığına başladı. Yılmaz, Türkiye'deki kuş türlerinin tamamının fotoğraflarını çekmek istiyorum. Tropik ormanlardaki kuşları da çekmek istiyorum dedi.
Burdur'da ilkokul 2'nci sınıf öğrencisi Arda Rüzgar Yılmaz, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü Burdur Şube Müdürü ve kuş fotoğrafçısı olan babası Tamer Yılmaz'a özenerek doğa fotoğrafçılığına başladı. Küçük yaştan bu yana fotoğraf makineleriyle ilgilenen Arda Rüzgar Yılmaz, fotoğraf çekmeye ilgi duyunca doğa fotoğrafçılığına yöneldi. Bir süredir babasıyla doğada kuş fotoğrafları çeken Arda Rüzgar Yılmaz, hedefinin Türkiye'deki ve tropik ormanlardaki tüm kuşların fotoğraflarını çekmek olduğunu söyledi.
'TROPİK ORMANLARDAKİ KUŞLARI DA ÇEKMEK İSTİYORUM'
Arda Rüzgar Yılmaz, küçük yaştan itibaren babasının etkisiyle fotoğrafçılığa başladığını belirterek, Birkaç aydır kuş fotoğrafları çekiyorum. 2019 TRAKUS (Türkiye'nin Anonim Kuşları) Yarışması'nı duyunca ben de kuş fotoğrafları çekmek istedim. Çektiğim fotoğraflar TRAKUS'un internet sayfasında yayımlandı. Türkiye'deki kuş türlerinin tamamının fotoğraflarını çekmek istiyorum. Tropik ormanlardaki kuşları da çekmek istiyorum. Oradaki kuşlar daha renkli dedi.
Kuş fotoğrafları çekmek için Soğanlı Sazlığı'na geldiğini anlatan Arda Yılmaz, Zaman zaman babamla buraya gelip kuş fotoğrafları çekiyorum. Bazen de elektrik tellerindeki kuşların fotoğraflarını çekiyorum diye konuştu.
'BOŞ ZAMANLARINI BU ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMESİ GÜZEL'
Tamer Yılmaz da oğlunun 4 yaşından bu yana fotoğraf makineleriyle iç içe olduğunu kaydederek, Arda'nın kuş fotoğrafçılığına başlamasının kendisini mutlu ettiğini vurguladı. Tamer Yılmaz, şöyle dedi
Bu yaştaki çocuklar bilgisayarda, cep telefonu başında oyun oynayarak vakit geçiriyor. Arda'nın boş zamanlarını bu şekilde değerlendirmesi güzel. Bazen birlikte aktiviteler yapıyoruz. Çektiği fotoğrafları okulda öğretmenleri ve arkadaşları ile paylaşıyor. Onlara da farkındalık oluyor. Çocukların bu tür aktivitelerle doğada bulunmasını arzu ediyoruz.
'ÖZELLİKLE GÖÇ DÖNEMLERİNDE BURAYI KULLANIYORLAR'
Soğanlı Sazlığı'nın Burdur Gölü'ne tatlı su girişini sağlayan ve Burdur Gölü açısından çok önemli bir bölge olduğundan da bahseden Tamer Yılmaz, şunları kaydetti
Göl kenarında kuşların barınabileceği çok fazla bir alan olmaması ve gölün suyunun da tatlı olmaması nedeniyle burası ayrı bir önem kazanıyor. Birçok kuş türü barınıyor, besleniyor ve üreme alanı olarak kullanıyor burayı. Özellikle göç dönemlerinde burayı kullanıyorlar. Türkiye'deki 487 kuş türünden 281'i Burdur genelinde görülüyor ve bunların çoğunluğunu da burada görebiliyoruz. Alana geldiğinizde birçok su kuşu türü, ötücü türünü görebilirsiniz.
Son Dakika › Güncel › Burdur 9 Yaşındaki Arda Babasına Özenip Kuş Fotoğrafçısı Oldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?