Buca Belediyesi, Buca Kent Konseyi ve İzmir Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği (Köy-Koop) işbirliği ile düzenlenen panelde kooperatifçiliğin önemi anlatılırken, Buca'nın köylerinde yetiştirilen organik ürünler Belediye binası önüne kurulan stantlarda köylülerce satışa sunuldu. Organik Pazar Bucalıların akınına uğradı.
Buca Belediyesi, Buca Kent Konseyi ve Köy-Koop'un ortaklaşa düzenlediği 'Yerli Malı ve Kooperatifçilik Paneli', Buca Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Kooperatifçiliğin öneminin derinlemesine işlendiği panelde Köy Koop İzmir Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Akbulut, Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı ile Buca Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Deniz İlhan panelist olarak yer aldı.
"HER ZAMAN KÖYLÜMÜZÜN YANINDAYIZ"
Buca Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Işık, köylerdeki yaşam alanlarının üretime dayalı bir kırsal kalkınma ile daha iyi hale getirileceğinin bilinci ile çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Işık, "Bizler ilçemizdeki köylerde, kooperatifçiliğin ve yasal mevzuatların oluşturulmasının ardından, organize tarım ve hayvancılık havzalarının oluşturulmasını istiyoruz. Üretim ve pazarlama noktasında kooperatifçiliği ve köylerde yaşayan vatandaşlarımızın sıkıntılarını biliyoruz. Bu konuda çalışmalar başlattık. Bundan sonraki süreçte hem kooperatifçiliğin canlandırılması hem de üretimin arttırılması ve bunların pazarlanması için elimizden gelen çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bizler her zaman için köylümüzün yanındayız. Her şeyin üretimle düzeleceğini, üretime dayalı bir kırsal kalkınma ile köylerdeki yaşam alanlarının daha iyi hale getirileceğini biliyoruz ve bu noktadaki çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.
Kooperatifçiliğin Uluslararası alandaki önemi ile Yerli Malı ve Kooperatifçiliğin birleştiği noktalardan bahseden panelin konuşmacısı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, kooperatifçiliğin üretici ve tüketiciye faydalarını anlattı. Köy-Koop İzmir Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Akbulut ise İzmir bölgesindeki kooperatifçilik örneklerinden bahsetti, üreticilerin merak ettikleri soruları cevapladı. Panelin diğer konuşmacısı Buca Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Deniz İlhan da konuşmasında, Belediye olarak yerel üreticilere verdikleri desteklerden ve köylerde düzenledikleri festivallerden örnekler verdi. İlhan, Buca Belediyesi'nin organik tarım alanında yaptığı ve yapacağı projeleri anlattı.
Organik Stand
Buca Belediyesi ve Buca Kent Konseyi Yerli Malı Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinlikte ise Buca'nın köylerinde yetişen organik ürünleri Bucalılar ile buluşturdu. Köylüler, Belediye hizmet binası önüne kurulan İyileştirilmiş Tarım ürünleri stantlarında yetiştirdikleri ve ürettikleri birbirinden lezzetli ürünlerin satışını yaptı. Zeytinden reçele, salçadan ekmeğe kadar birçok organik ürünün satıldığı stantlar Bucalılar'dan yoğun ilgi gördü.
Son Dakika › Güncel › Buca'nın Organik Ürünleri Sergilendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?