Tokat Gazi Osman Paşa Lisesi'nde 10 yıldır ders zili çalmıyor, öğrenciler ders saatlerine göre sınıflarına girip teneffüse çıkıyor.
Türkiye'de geleneksel eğitim uygulamalarının parçası olan dersin başlangıç ve bitişinde çalan zil uygulaması Tokat Gazi Osman Paşa Lisesi'nde uygulanmıyor. Öğrencilere zamanı verimli kullanmak, öz güven ve sorumluluk kazandırmak amacıyla uygulamaya konulan 'Zilsiz Eğitim' projesi dikkat çekiyor. Öğrenciler, zil sesine koşullanmadan sınıflarına girip çıkarken, ses ve gürültü kirliliği de önlenmiş oluyor. Ortaokuldan liseye geçen öğrenciler ilk başlarda zorlansalar da zamanla zilsiz eğitime adapte oluyor.
Okul Müdürü Mehmet Yorulmaz, GOP Lisesinde zilsiz eğitimin 2005 yılında başlamış olduğunu kaydetti. Öğrencilerin zaman yönetimini sağlaması amacıyla Zilsiz Eğitim projesinin hayata geçirildiğini ifade eden Yorulmaz, "Öğrencilerimiz saate uyarak derslerine girip çıkmaktalar. Hedefimiz öğrencilerimize zaman yönetimi konusunda yönlendirmek, bu alışkanlığı kazandırmak, okulda edindikleri alışkanlıkları iş hayatına aktarmak. Sınavlarda süreyi iyi kullanmak, hayatın her alanında gerekli olan bir çalışma" dedi.
"ÖĞRENCİLERİMİZ ZİLE BAĞIMLI OLARAK YETİŞMİYOR"
Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Mahmut Hasgül, zilsiz eğitimin ana mantığının zaman kullanmasını becerebilen ve kendi iradesi ile hareket edebilen bireyler yetiştirmek olduğunu kaydetti. Bu anlamda uzun yıllardır uygulanan sistemle başarılı sonuçlar alındığını ifade eden Hasgül, "Mezun olan öğrencilerimiz, üniversite ve iş hayatında çok daha iyi bir zaman planlayıcısı olduklarını ifade ediyor. Öğrencilerimiz zile bağımlı olarak yetişmiyor" diye konuştu.
Tokat'ın en eski tarihi lisesi olan okulda 18 derslikte 530 öğrenci eğitim ve öğretim görüyor. - TOKAT
Son Dakika › Güncel › Bu Okulda 10 Yıldır Ders Zili Çalmıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?