Özelleştirme İdaresi’ne geçen Başkentgaz’ın Genel Müdürü Harun Gündüz bu yıl yeni bir uygulamaya geçerek 24 saat gaz satışına başlayacaklarını belirterek, “Yeni bir sistem kuruyoruz ve ilk kez 24 saat gaz satışı yapılabilecek bir sistem kuracağız. Maltepe’deki merkezimizden vatandaşlarımızı bir ay içinde 24 saat doğalgaz alabilecekler” dedi.
BAŞKENT Doğalgaz Genel Müdürü Harun Gündüz geçmiş yıllarda oluşan doğalgaz kuyrukların bu kış yaşanmayacağının sözünü vererek, “PTT ile yaptığımız anlaşma sayesinde Başkent’te 200 noktada gaz satışı yapılabiliyor. Bu sayede vatandalar rahatlıkla gazlarını alabilecekler” dedi.
Gündüz, Başkent Doğalgaz’ın özeleştirilme sürecinden BOTAŞ’a olan borca, göreve geldiği günden bu yana yapılardan, yeni projelere kadar birçok önemli konuda Ankara Hürriyet’e önemli açıklamalarda bulundu. Gündüz’ün açıklamaları şöyle:
“Biliyorsunuz 2 Temmuz itibariyle Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun kararıyla yüzde 80’i İdareye geçti. Yüzde 20’si ise Büyükşehir Belediyesi’nde. İhale yapıldıktan sonra iki yıl boyunca özelleştirilmesi yapılmadığı için özelleştirmeyi Özelleştirme İdaresi yapacak. Özelleştirilme kısmı bizi ilgilendirmiyor, biz işimize bakıyoruz. Nasıl daha iyi hazmet yapabiliriz onun derdindeyiz.
24 saat gaz satışı
Geçtiğimiz cuma günü arkadaşlarımızla bir toplantı yaptık. Kış boyunca vatandaşımıza nasıl daha iyi hizmet edebiliriz onu tartıştık. Geçmişte yaşanan kuyruk manzaraları yaşanmasın diye elimizden geleni yapıyoruz. Mart ayından bu yana PTT’lerde de gaz satılıyor ve bu sayede 200 ayrı noktada satış yapabiliyoruz. Bunun dışında çalışanlarımızın çalışma saatlerini kışa göre ayarladık. Şimdi yeni bir sistem kuruyoruz ve ilk kez 24 saat gaz satışı yapılabilecek bir sistem kuracağız. Maltepe’deki merkezimizden vatandaşlarımızı bir ay içinde 24 saat doğalgaz alabilecekler. Bunun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek Başkanlığı’nda geçtiğimiz günlerde yapılan AYKOME toplantısında doğalgaz, su, elektrik ve yol kazılarının aynı anda yapılması kararı aldık. Böylece hem vatandaşımız mağdur olmayacak hem de milli servetimizin kayba uğranması önlenecek.”
Gelirin yüzde 92’si borçlarımıza gidiyor
ANKARALILARA en iyi şekilde hizmet edelim, satılırken 100-200 milyon dolar daha fazlaya satılsın onu istiyoruz. Haziran’dan gelirimizin yüzde 92’siyle borçlarımızı ödüyoruz. Kasım sonuna kadar borcu sıfırlayacağız ve Başkentgaz borçsuz bir kurum olacak. Bu BOTAŞ’a olan 672 milyon TL’lik borçla karıştırılmamalı. O borç satış yapıldıktan sonra zaten ödenecek. Geri kalan yüzde sekiziyle de Ankaralılara en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Şu anda altyapı taleplerinin yüzde 85’ini karşılayabiliyoruz.
En iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz
Yüzde 90’lık yaygınlık oranıyla 1 milyon 200 bin aboneye hizmet götürüyoruz. Vatandaşın isteyip de doğalgaz götüremediğimiz yer kalmadı. Biz burada 4 milyon Ankaralının parasını kullandığımızı biliyoruz ve onlara en iyi hizmeti götürmek için var gücümüzle çalışıyoruz.”
BOTAŞ’ta gaz sıkışması
BOTAŞ, müşteriye özel doğalgaz satış sözleşmeleri dönemini yeniden başlatıyor.
BOTAŞ, Organize Sanayi Bölgeleri ile toplantı yaptı. Toplantıdan önce OSB’lere yapılan duyuruda, kuruluşun 2010 yılına ilişkin doğalgaz satış fiyatlarını müşteri bazlı belirleyip tarife fiyatı üzerinden değişik oranlarda indirim yapacağı ve müşteriye özel doğalgaz satış sözleşmeleri imzalayacağı bildirilmişti. BOTAŞ, duyurusunda “Siz de 2010 yılında 15 milyon metreküpün üzerinde gaz kullanmayı taahhüt ediyor ve doğalgazınızı en güvenli biçimde tedarik etmek istiyorsanız, yıllık tüketiminizi ve aylık dağılımını belirleyerek vakit kaybetmeden BOTAŞ’a başvurun” dedi. BOTAŞ, duyurusunda yüzde 2 fiyat avantajı sağlayabileceğini bildirdiyse de, toplantıda yüzde 5-12 arasında bir iskonto kararı alındı.
Olumlu karar
Kararı olumlu bulduklarını ifade eden Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, uygulamayla ilgili olarak şunları söyledi:
“BOTAŞ, önceleri OSB’lere doğalgazı yüzde 17 indirimle verip, indirim rakamını zaman içinde kademeli olarak düşürerek 2009 yılı başında sıfırlamıştı. Geçen yıl doğalgaza yapılan yüzde 75 zam vanaların kısılmasına yol açtı. Kriz nedeniyle sanayideki çarkların yavaşlaması da doğalgaz tüketimini aşağılara çekti. EPDK’nin 2009 yılı öngörüsüne göre, doğalgaz tüketimi bu yıl 1.8 milyar metreküp düşecek. Geçen yıl tüketim 36.8 milyar metreküp olarak gerçekleşmişti. EPDK, 2009 yılında doğalgaz talebi tahmini 35 milyar metreküp doğalgaz olarak belirlemişti. Türkiye, geçen yıl almadığı gaz için İran’a 704 milyon dolar ödeme yaptı. Bu yıl “al ya da öde” şartından dolayı 2 milyar dolar ödeme yapılacağı tahmin ediliyor.
Son Dakika › Güncel › Bu Kış Başkent'te Doğalgaz Kuyrukları Yaşanmayacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?