17 ülkeden 229 projenin katıldığı yarışmada kazanan 3 projenin de Türk öğrenciler tarafından tasarlanması ülkemizin ambalaj tasarımında geldiği noktanın bir göstergesi olarak kabul ediliyor.
Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) ve İstanbul Ambalaj Fuarı organizatörü TÜYAP işbirliği ile bu yıl sekizincisi düzenlenen Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2012 sonucunda Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından düzenlenen uluslararası öğrenci yarışması WorldStar Student'a katılmaya yeterli bulunan 20 projeye sertifika verilmişti. WPO'nun ana etkinliklerinden birisi ve uluslararası alanda en etkin yarışmalarından olan WorldStar Student 2012'ye Türkiye 14 proje ile başvuruda bulunurken ülke bazında 17 ödüle layık görüldü.
17 ülkeden 229 projenin katıldığı yarışmada ilk üçe giren projelerin hepsinin Türk öğrenciler tarafından tasarlanması ülkemizin ambalaj tasarımında geldiği noktanın bir göstergesi olarak kabul ediliyor. ASD Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Korkut; " Yarışmada derece alan bütün öğrencilerimizi kutluyoruz. Uluslararası arenada kazanılan bu tarz başarılar sektörümüzün gelişimi adına verdiğimiz bütün çabaların karşılığını aldığımızı gösteriyor ve sektörümüz adına bize büyük gurur veriyor." dedi.
Bu sene Amerikan Ambalaj Enstitüsü (IOPP) tarafından ABD'de gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren ilk üç proje; Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri Güllü Durmuşkaya ve Ayşe Bor, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencisi Nazlı Gökçe Terzioğlu ve İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencisi İlteriş İlbasan tarafından tasarlanmıştır.
Kazanan öğrenciler Mart 2013'te Michigan State Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek Ödül Törenine katılmak üzere ABD'ye davet edildiler.
9. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2013 başvuruları Şubat 2013'ten itibaren başlayacak.
Ayrıntılı bilgi asd@ambalaj.org.tr adresinden edinilebilir.
Son Dakika › Güncel › Bu Ambalajlar Ödül Getirdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?