Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Müsteşar Yardımcısı Ferhat ŞELLİ'nin katıldığı Bio-Ekonomi Çalıştayına, çeşitli devlet kurumları, üniversiteler, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları katılmıştır. Kurumumuzu da İmalat Daire Başkanlığı Sağlık Kontrol Şube Müdürü Yalçın BİNİCİ temsil etmiştir.
Biyolojik kaynaklarımızın sürdürülebilir yönetimi, üretimi ve kullanımı ile yeni, güvenli, daha düşük maliyetli ve verimli ürünler üreterek dünya ile sürdürülebilir rekabet sağlamak, biyo-ekonomi alanında bilgi temelinin oluşturulması amacıyla paydaşların bir araya getirilmesi ve ulusal biyo-ekonomi stratejisinin oluşturulması için çalışmaların başlatılması planlanmaktadır.
Bio-Ekonomi Çalıştay iki oturum halinde düzenlenmiş olup birinci oturum da konu uzmanlarının sunumları yer almış, ikinci oturumda ise gruplar halinde çalışmalar yapılmıştır
İnsan nüfusunun hızla artması, iklim değişiklikleri sonucu yaşanan kuraklıklar ve hızla tükenen fosil yakıtlar sonucu biyolojik kaynaklar alternatif olarak ön plana çıkmaya başlamıştır. Rüzgar, güneş, biyotermal ve su gibi yenilenebilir enerji kaynaklarımız ile ormanlarımızın etkin kullanılması, gübre atıkların değerlendirilmesi gibi konular Çalıştayın ilk oturumunda tartışılmıştır.
Öğlenden sonra gruplara ayrılan katılımcılarla birlikte Çalıştayın raporu hazırlanmıştır. Türkiye genelindeki kesimhanelerden çıkan kan, yumuşak doku ve gübre gibi atıkların bölgesel bazda kurulacak renderingler sayesinde değerlendirilmek suretiyle elektrik, biodizel, çiçek gübresi ve kedi-köpek maması haline dönüştürülebileceği belirtilerek Kurumumuz görüşü olarak rapora geçmesi sağlanmıştır.
Son Dakika › Güncel › BİO-Ekonomi Çalıştayı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?