Belediyeden Öğrenci Projelerine Destek  - Son Dakika
Güncel

Belediyeden Öğrenci Projelerine Destek

Belediyeden Öğrenci Projelerine Destek 

Kolejli İşadamları Derneği (KİD) Başkanı Hakan Çınar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret etti.

04.01.2018 14:44

KİD Başkanı M. Hakan Çınar, Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Topkaya, Mehmet Ali Ertuğrul, Serhat İpek, Uğur Çimen ve Hüseyin Gazi Toraman; Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Toplantıda, Ankara'nın fuar ve sağlık turizm olması için neler yapılabileceği vurgusu yapıldı. Birçok KİD üyesinin aynı zamanda ATO üyesi de olduğunu anlatan M. Hakan Çınar "Türkiye ve dünyada faaliyet gösteren birçok firmanın üyelerimiz olduğunu belirtmek isteriz. Bu zamana kadar Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Ankara Ticaret Odası (ATO) ile dirsek teması kurarak 'Direkt Uçuşlar' gibi konularda çözüm odaklı çalışmalar yürütmeye çalıştık. Amacımız Ankara kökenli bir STK olarak Başkentimizin hak ettiği değere kavuşması" dedi. ATO Başkanı Gürsel Baran ise Ankara'nın ciddi bir sağlık turizmi, ticaret ve sanayi hacmi olduğuna vurgu yaparak "Ankara bu değerleri ile şu an hak ettiği yerde değil. Hiçbir özelliği olmayan Davos, zirveye ev sahipliği yapabiliyor. Kızılcahamam bir Davos olamaz mı?" ifadelerini kullandı. Baran, Ankara'nın kalkınması için yapılması gereken her çalışmada STK'lar ile işbirliği içerisinde olacaklarının altını çizdi.

Newyork'a Direkt Uçuş İstiyoruz

Konulan direkt uçuşlar noktasında hala eksiklikler olduğunu kaydeden KİD Başkanı M. Hakan Çınar "Gelişmeleri yakından takip eden ve atılması gereken adımları sık sık dile getiren bir STK olarak; bu durumun yeterli olmadığı görüşündeyim. Ankara yarattığı ticaret hacmi ile atılan adımlardan daha fazlasını hak ediyor. KİD bu bilinçle yıllardır direkt uçuş konusunu gündeminde tutuyor. Ankara'dan Newyork'a direkt uçuş olması şart" dedi. ATO Başkanı Baran ise şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımıza konuyu ifade ettiğimizde, Ankara'da 3 günde 17 sefer vardı. Berlin, Frankfurt, Viyana da seferler başladı. Şimdi hiç uçulmamış Amsterdam ve Londra'ya sefer koymak için çalışmalarımıza devam edeceğiz"

"Havaalanında yapılan hata, fuar alanında yapılmamalı"

Fuar alanı sıkıntısını da gündeme getiren KİD Yönetim Kurulu, Başkent'in turizminin ve ticaretinin gelişmesininin direkt uçuşlara ve fuar alanına bağlı olduğunu kaydetti. Fuar sorununun en geç yıl sonuna kadar çözüleceğini söyleyen Gürsel Baran "Zamanında Ankara'nın kuzeyine havaalanı yapılarak hata yapılmış. Ankara'ya gelen ziyaretçilerde uzaklık ve ulaşım konusunu sık sık gündeme taşıyor. Biz bu hatanın yinelenmesini ve fuar alanının Akyurt'ta olmasını doğru bulmuyoruz. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile bu konuyu Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza ilettik. Birçok ülkeye bakın fuar alanları Başkent'in merkezinde bulunur. Bu noktada bir çalışma yapılmalı. Gelen ziyaretçiler sadece Akyurt'a sıkıştırılmamalı. Bu ziyaretlerden Ankara'nın esnafı, taksicisi herkes kazanmalı" vurgusu yaptı. Kadıköy Belediyesi ile Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi arasında "Sanat ve tasarım çalışmaları işbirliği protokolü" imzalandı. Öğrencilerin sanat ve tasarım çalışmalarını desteklemeyi amaçlayan protokol gereği Kadıköy ile ilgili çalışma yapan öğrencilerin çalışmaları Kadıköy Belediyesi tarafından satın alınacak.

Kadıköy Belediyesi ile Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi arasında ilki 2016 yılında yapılan "Sanat ve tasarım çalışmaları işbirliği protokolü" yenilendi.

Kadıköy Belediyesi ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğinin sağlanarak öğrencilerin Kadıköy'e yönelik sanat ve tasarım çalışmaları yapmasını desteklemeyi hedefleyen protokole göre; Marmara GSF'de eğitim gören öğrencilerin Kadıköy için yapacağı sanat ve tasarım çalışmaları desteklenecek. Öğrencilerin Kadıköy'e yönelik sanat ve tasarım çalışmaları yapmasını desteklemeyi amaçlayan protokol 2018 yılında yeniden imzalandı.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile Marmara Üniversitesi Rektörlüğü adına Dekan Prof. Dr. İnci Deniz Ilgın arasında imzalanan protokole göre Güzel Sanatlar Fakültesi'nin on iki bölümünün öğrencileri Kadıköy temalı çalışmalar yapacak.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu protokole ilişkin şunları söyledi: "Yerel yönetimlerin üniversitelerle ortak çalışması hem üniversitelerin hem de yerel yönetimlerin güçlenmesi için önem taşıyor. Biz iki yıl önce güzel bir adım attık, hedefimiz bu ilişkinin diğer yerel yönetimler ve üniversitelerde yaygınlaşması."

Protokol kapsamında öğrenciler tarafından yapılacak sanat ve tasarım çalışmaları oluşturulacak "Seçici Kurul" tarafından belirlenecek. Seçici Kurul ise üniversitenin belirleyeceği 2 öğretim üyesi (Biri GSF Dekanı) ile Kadıköy Belediyesi'nin belirleyeceği 3 üye olmak üzere 5 kişiden oluşacak. Seçici kurul tarafından belirlenen eserler için Kadıköy Belediyesi öğrencilere telif hakkı ödeyecek.

Kadıköy'ün tarihi, kültürel, sosyal, kentsel niteliklerini ön plana çıkaran eserlerin değerlendirmeye alınacağı protokol gereği seçilen tüm sanat ve tasarım çalışmaları Kadıköy Belediyesi'nin uygun göreceği platformlarda tanıtılacak. Güzel Sanatlar Fakültesi de Kadıköy Belediyesi ile yapılacak sanat ve tasarım çalışmalarının fakülte bünyesindeki süreçlerini planlayıp yürütmek, duyuru yapmak gibi faaliyetleri yürütecek.

Kadıköy Belediyesi 2016 yılında yaptığı protokol kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin 5 kartpostal ve grafik tasarımı, 4 takvim ve grafik tasarımı, 2 tekstil tasarımı ile 2 heykelini satın almıştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belediyeden Öğrenci Projelerine Destek  - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement