Türkiye kozmetik sektörü 3 yıl içerisinde 13 milyar TL hacime ulaşacak.
Dünyanın önde gelen kozmetik fuarlarından BeautyEurasia 2016; 12. kez kapılarını açtı. İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşen fuarın açılışı İtalya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo, Kozmetik Tanıtım Grubu Başkan Yardımcısı Ersin Tari, ITE Grup Bölge Direktörü Vincent Brain, ITE Turkey Genel Müdürü Burcu Başer ve ITE Turkey Hızlı Tüketim & Enerji Grup Direktörü Atilla Marangozoğlu tarafından yapıldı. Avrasya Bölgesi'nin en büyük kozmetik fuarı olma özelliğini taşıyan BeautyEurasia 2016'ya Almanya, Bulgaristan, Çin Halk Cumhuriyeti, İtalya, Kore ve Tayvan'ın da aralarında bulunduğu 36 ülkeden 420 firma katılıyor. 23 Nisan Cumartesi akşamına kadar açık olacak BeautyEurasia, 105 ülkeden 12.000 ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyor.
Türkiye'nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey'nin grup şirketleri arasında yer alan Platform Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen 12. BeautyEurasia Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı ziyaretçileriyle buluşmaya başladı. 21 ? 23 Nisan tarihleri arasında dünyanın dört bir yanındaki uluslararası üretici ve tedarikçilerin ürün, hizmet ve teknolojilerini bir araya getirecek olan fuar, kozmetik sektöründe Avrasya Bölgesi'nin en önemli iş ve iş geliştirme platformu olarak, 105 ülkeden 12 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyor.
Kozmetik ve güzellik sektörü firmaları için fuarın bölgedeki öneminin ve sektöre getirdiği ekonomik katkıların altını çizen Atilla Marangozoğlu: 'Dev Avrasya pazarına açılan en önemli kapılardan biri olan BeautyEurasia; katılımcılarına Türkiye ve Avrasya Bölgesi pazarlarına yönelik büyük ihracat potansiyeli sunuyor. 2015 yılında kozmetik sektörü ihracatı 1,2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Türkiye'nin ihracatına bakıldığında İran'ın ağırlığının arttığı görülüyor. İran'a en çok saç ürünleri, makyaj ve cilt bakım ürünleri ihraç ediyoruz. Bir diğer canlı pazar ise Kuzey Afrika' Buraya da traş ürünleri, deodorantlar ve renkli kozmetikler ihraç ediyoruz. Her yıl ortalama yüzde 10 büyüyen dünya kozmetik sektörü 460 milyar dolarlık hacime sahip? 2020'de 675 milyar dolar seviyesine çıkması öngörülüyor. Türkiye'de ise 8 milyar TL'nin üzerinde? Türkiye'de kişi başına düşen kozmetik harcaması 30 dolar. Avrupa ve Amerika'da bu rakam çok daha yüksek? Özellikle bu bölge ülkelerini kapsayan pazar hedeflerine sahip üretici ve ihracatçı firmaların fuarda yer almasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz? dedi.
ITE Turkey Hızlı Tüketim & Enerji Grup Direktörü Atilla Marangozoğlu, BeautyEurasia 2016 için şu sözleri söyledi: 'BeautyEurasia kapsamında, 2016 yılında 12. kez, kozmetik ve güzellik alanında, Avrasya Bölgesi'nin en büyük ticari platformunu düzenliyoruz. ITE Group'un 'güzellik ve kozmetik' alanında 9 ülkede düzenlediği, bölgelerinin en büyükleri olan 11 fuarı sayesinde sektöre özel bir uzmanlığı yer alıyor. ITE Turkey ise BeautyEurasia fuarı ile Türkiye ve Avrasya Bölgesi'nde tecrübeye ve uzmanlığa sahip bulunuyor. ITE Group'un sağladığı güçlü küresel ağ ile ITE Turkey'nin deneyimi ve portföyünü birleştiren BeautyEurasia, sektör için daha güçlü bir sinerji yaratmaya devam edecek.?
Fuar kapsamında yeni pazarların bulunması, yeni işbirliği fırsatları yaratılması amacıyla T.C. Ekonomi Bakanlığı'nın da desteğiyle 'Yurtdışı Alım Heyetleri Programı'nın gerçekleşeceğini vurgulayan Atilla Marangozoğlu; Programa tüm dünyanın hedef pazarları arasında yer alan 52 ülkenin katılım sağlayacağı bilgisini verdi. Marangozoğlu: ' Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Hırvatistan, İran, İsrail, Japonya, Macaristan, Mısır, Moğolistan, Polonya, Ukrayna, Yunanistan'ın da aralarında bulunduğu Yurtdışı Alım Heyeti Programı katılımcıları Türk Kozmetik, Güzellik sektörü üreticileriyle karşılıklı iş görüşmelerinde bir araya gelecek' dedi.
BeautyEurasia 2016 yurt dışı katılımları konusunda detaylı bilgi aktaran Marangozoğlu: 'Beauty Eurasia 2016'da Almanya, Bulgaristan, Çin Halk Cumhuriyeti, İtalya, Kore ve Tayvan'ın ülke pavilyonu olarak aralarında bulunduğu 36 farklı ülkeden yaklaşık 420 katılımcıyı ağırlayacağız. İtalyan Ticaret Ajansı ' ITA'nın işbirliğiyle saç bakım ürünleri, cilt bakım ürünleri, ambalaj ve hammadde üretimi yapan yaklaşık 40 İtalyan firması BeautyEurasia'da yer alıyor. Almanya Federal Cumhuriyeti ve IKW ' Kozmetik ve Deterjan Derneği'nin katkılarıyla 20'den fazla kozmetik ve kişisel bakım ürünleri üreten Alman firmalar BeautyEurasia 2016'da profesyonel ziyaretçilerle buluşuyor. Kore Ticaret Yatırım Promosyon Ajansı - Kotra ve Kore Uluslararası Güzellik Sanayi Ticaret Derneği ' IBITA'nın organizasyonu Kore; BeautyEurasia 2016'da 10'dan fazla firma ile fuarda yerini alıyor.? dedi.
Ziyaretçiler güzellik ve kozmetik sektörünün dev isimleriyle panelde bir araya geliyor
Türkiye ve dünyadan sektör profesyonellerini bir araya getirecek olan 12. BeautyEurasia, Kategori Mağazacılığı Derneği öncülüğünde sektöre yön veren ünlü iş adamlarını bir panelde buluşturuyor. 22 Nisan Cuma günü saat 11.00 - 12.15 arasında gerçekleşecek olan panelin konuları arasında 'perakende sektörünün tedarikçilerden beklentileri' ve 'kozmetik sektöründe yeni trendler' yer alıyor. Sektörün genel durumunun da değerlendirileceği panelde Gratis Genel Müdürü Bahadır Özbek, Watsons Genel Müdürü Ahmet Yanıkoğlu ve Tekin Acar Cosmetics Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Acar konuşmacı olarak katılıyor. Panelin yanı sıra fuar boyunca makyaj teknikleri, kalıcı oje uygulamaları, fondöten püskürtme makineleri ve uygulamaları gibi çeşitli stant etkinlikleri düzenleniyor.
Avrasya Bölgesi'nin en büyük kozmetik zirvesi olan 12. BeautyEurasia Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı; güzellik ve kozmetik konularında ihtisas sahibi, karar verici, yönetici, satın almacı ve diğer profesyonel ziyaretçilerin katılımıyla 21 - 23 Nisan 2016 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi Hall 9 ? 10 ve 11'de gerçekleşecek.
(Tür: İstanbul)
Son Dakika › Güncel › Beautyeurasia 2016 Bugün Kapılarını Açtı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?