Belediye Başkanı Cem Kara, burada ilçenin tarihinden başlayarak, yatırım politikalarına kadar birçok konuyu işadamlarına aktardı.
Toplantı, Avrasya İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdem Kubilay'ın konuşmasıyla başladı. Başkan Kubilay konuşmasında; "İşadamlarına, üst düzey yöneticilere yönelik programlar düzenliyoruz ve kıymetli yerel yöneticilerimizin bilgilerinden istifade etmek için bu toplantıları düzenliyoruz" dedi.
Mahmut Erdem Kubilay daha sonra Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'yı kürsüye davet etti. Buradaki konuşmasını slayt gösteri ile birlikte yapan Başkan Cem Kara Avrasya İşadamları Derneği ile yapılan ön görüşmenin çok samimi ve sıcak bir havada geçtiğini dikkat çekti.
CEM KARA: "ÜLKEMİZİN KALKINMASINI İSTİYORUZ"
Ülkenin kalkınması ve refaha ulaşması için herkesin ter döktüğünü belirten Başkan Cem Kara, "Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz, ülkenin kalkınmasını istiyoruz bütün amacımız bu, biz de yerel yöneticiler olarak siyasi parti gözetmeksizin, hiçbir insanımızı ayırt etmeksizin, bütün insanlarımıza katkı sunmak için çalışıyoruz." dedi.
Başkan Cem Kara, "Burada bir aile ortamında gibi Çatalca'yı anlatmak istiyorum. Bu bir paylaşım toplantısıdır. Son derece kıymetli ve kendisini yetiştirmiş iş adamlarımız burada mevcut, sizlerle paylaşımda bulunacağım." dedi.
CEM KARA 10.000 ÖĞRENCİ MEZUN ETTİ
Sunumuna kendisini tanıtarak devam eden Başkan Cem Kara, "Devlet okullarında vatanına milletine bağlı ahlaklı insanlar yetiştirmek için çalıştım. 10.000'e yakın öğrencim liseden mezun oldu. Bu öğrencilerin de 2000'den fazlası üniversite mezunu oldu. Ben öğrencilerim ile her zaman gurur duydum. Biz hep inandık, bu ülkenin insanlarının zeki olduğuna. Çalışma hayatımızda liselerin sistemi değişti kredili oldu, kredisiz oldu, yabancı dil ağırlıklı oldu ama inandık ve başardık." diyen Başkan Cem Kara, "Belediye Başkanlığı görevimizin son gününe kadar üretmeye, çalışmaya devam edeceğiz. Biz sadece hizmet etmeyi düşünüyoruz." dedi.
SON KALE ÇATALCA
Konuşmasının devamında Çatalca'yı tanıtmaya devam eden Başkan Cem Kara, "Çatalca önemli bir yer. İstanbul'un 39 tane birbirinden güzel ilçesi var, bunlardan birisi de Çatalca'dır. Çatalca, 1924 ve 1926 yılları arasında vilayet olarak görev yapmıştır. Mübadele zamanında Çatalca, İstanbul'un yanında iki yıl vilayet olarak görev yaptı. 1912 ve 1913 yılındaki Balkan Savaşları'nda düşman kuvvetleri hiçbir dirençle karşılaşmadan Edirne'den Çatalca'ya bir aylık bir zamanda geldiler. İşte burada Çatalca, yurdun dört bir köşesinden gelen redif birliklerle bir direniş gösterdi. Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı kahramanlıklarının kıvılcımı Çatalca'da yakıldı. Çatalca, İstanbul öncesinde son kale görevi gördü." diyerek, yakın tarihte Çatalca'nın yerini dile getirdi.
ÇATALCA SUYU MARKA OLMALIDIR
İstanbul'un su sorunu ve Çatalca'daki su potansiyeli hakkında da bilgiler veren Başkan Cem Kara su konusuna da tarihsel açıdan bilgiler vererek, Çatalca'nın tarihten bu yana misyonunun hiç değişmediğini söyledi. Başkan Cem Kara, "İstanbul'un su sorunu yeni yeni olmadı. Bizans döneminde de su sorunu vardı. Bugün Kemerburgaz'da, Saraçhane'de görülen su kemerlerinin uzantılarının birçoğu bizim bölgemizde bulunmaktadır ve bu su kemerleri ile bölgemizden İstanbul'a su getiriliyordu." dedi.
Çatalca suyunun artık marka halini alması gerektiğini de sözlerine ekleyen Başkan Cem Kara, "Hayallerimizde bir projemiz var. Susuz bir hayat mümkün değil. Çatalca İstanbul'un Melen ile en önemli iki havzasından birisi. Çatalca'daki asıl su kaynakları Istranca dereleri ve oralarda var olan su kaynaklarıdır. Çatalca'da onlarca sayıda irili ufaklı su tesisleri var. Akalan, Kalfaköy, İhsaniye, Gümüşpınar, Yalıköy, Karamandere ve birçok köyümüzde her yerde su kaynağı mevcut. İşletmecilerimizle Çatalca'yı dünya çapında bir marka yapmak istiyoruz. Suyu plastik şişeden çıkarmalıyız. Cam şişelere koymalıyız. Çatalca'nın Yalıköy ve İhsaniye köylerinde cam üretimi için silisyum ve benzeri ham maddeler de mevcuttur. Yalnızca gücü birleştirmeye ihtiyaç vardır." diyerek, herkesi bu güç birliğine davet etti.
ÇATALCA BÜTÜN İSTANBUL'U MİSAFİR ETMEYE HAZIR
Çatalca'nın daha derin tarihine de inen Başkan Cem Kara, İnceğiz Mağaralarının ilçe dışında çok tanındığını ve piknik için Çatalca'yı seçen herkesin bildiği bir yer olduğunu belirterek; "Çatalca Trakların ilk yerleşim alanlarından birisidir. Çatalca'yı tanıyanlar da daha çok bizi İnceğiz Mağaralarından tanıyorlar. Mağaraların dışında Maltepe Nekropolüdür bu bölge." dedi.
Çatalca'da var olan plajları ve neden piknik için Çatalca'nın seçildiğini de dile getiren Belediye Başkanı Cem Kara; "Çatalca Karadeniz'dir. Marmara Denizi'ne bağlantısı var gibi gözükür ama Karadeniz'de uzun sahillerimiz mevcuttur. Bu sahillerimiz dünya harikasıdır. Her plajımızda denizle orman buluşmaktadır ve hafta sonları binler değil, on binler değil, yüz binler Çatalca'ya gelmektedir. Neden yüz binler Çatalca'ya geliyor. Çünkü temiz havasıyla, yeşiliyle, insanının yumuşak ve mülayim olmasıyla, her kesimden her insanın gelip dinleneceği bir ortam ve anlayış var Çatalca'da. Bir kenti büyütebilir, insanını çok zengin yapabilirsiniz ama önemli olan o kentte insanların huzurudur, emniyetidir ve mutluluğudur. İstanbul bölgesinde suç oranının en düşük olduğu ilçelerden birisi Çatalca'dır. Bu nedenle ilçemiz insanı bütün İstanbul'u misafir etmeye hazırdır." diyen Başkan Cem Kara, ilçenin huzurlu bir yer olduğunu her zaman olduğu gibi tekrar etti.
MURATBEY, NAKKAŞ VE BAHŞAYIŞ'IN GERİ GELMESİ HERKESİN BAŞARISIDIR
Çatalca'nın kaybettiklerini geri almaya başladığını da sözlerine ekleyen Başkan Cem Kara, "İstanbul'un en büyük ilçesi 1043 km²lik alanıyla Çatalca'dır. 2014 yılı itibariyle Muratbey, Nakkaş ve Bahşayış da tekrardan Çatalca'ya bağlanarak ilçemizin yüzölçümü 1118 km² olacaktır. Daha önceden kaybedilen bu yerleşim yerlerinin tekrardan Çatalca'ya bağlanmasının arkasında Çatalca'daki yerel yöneticiler, siyasi partiler, basın, sivili toplum kuruluşları ve halk vardır. Bu herkesin başarısıdır." dedi. Başkan Cem Kara Çatalca'nın artık kazanan bir ilçe olduğunu söyledi.
Tarım alanı olarak rol biçilen Çatalca'da üretmeliyiz diyen Belediye Başkanı Cem Kara, "Çatalca'nın yüzde 37'si tarım alanıdır. Biz ayakkabımızı tamir ettirebilir, yıllarca giyebiliriz. Üstümüzdeki elbiseyi yamayıp uzun zaman giyebiliriz. Ama yemeden yaşayamayız. İlçemizdeki tarım alanlarını kullanmalıyız. Bizim kurban bayramında yurt dışından hayvan getirmeye ihtiyacımız yok. Bunu Çatalca'da üretebiliriz." dedi.
TARİHİ VE KÜLTÜREL VARLIKLAR RESTORASYONLA TAÇLANDIRILMALI
Çatalca'ya gelen turistlere daha çok hizmet sunulması gerektiğini de sözlerine ekleyen Başkan Cem Kara, yapılan çalışmaları şu şekilde özetledi; "Çatalca mübadelenin öncülüğünü yapmalıdır diyerek Türkiye'nin ilk göç temalı müzesini açtık. Yunanistan'da birçok irili ufaklı mübadele müzesi vardır. Mübadele acılarla doludur. Biz bu ilki gerçekleştirmek için işbirlikleriyle altı ayda mübadele müzesini açtık. Bu bizim için çok önemliydi. Ama müzenin bulunduğu bölge de önemliydi. Müzenin etrafındaki Kaleiçi Mahallemizde ve Çatalca'mızda bulunan evlerimizin restorasyon projeleri Anıtlar Kurulu'ndan onaylanmaya başladı. Şimdi sıra bu eserleri restorasyonla taçlandırmaya geldi. Safranbolu'dan ve Beypazarı'ndan daha çok turisti bölgemize çekebiliriz. Çünkü 15 milyonluk İstanbul'un yanı başındayız. Ayrıca Balkanlardan gelecek turistler de mevcut. Herkesi restorasyon için Çatalca'ya davet ediyoruz. Restorasyon sonrası oluşturulacak oteller, işletmeler ile hafta sonları gelen yüz binleri ilçemizde ağırlayabiliriz."
EĞİTİM KONUSUNDA CİDDİ ÇALIŞMALAR VAR
Eğitim konusunda da atılımların ilçede yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Cem Kara, "Çatalca için en büyük öngörümüz ziraat fakültesini ilçemize kazandırmaktı. Çünkü tarım alanıyız. Bu konu hakkında çalışmalarımızı yaptık ve İstanbul Üniversitesi'ne sunduk. Bununla birlikte başka bir eğitim projesine giriştik. Sağlık alanında yatırımlar yapılsın istedik. Katater üreten Alvimedica ile işbirliği yaptık. 90 dönüm bir alana devlete yük yüklemeden bir okul yapılıyor. 29 Ekim günü inşaatın temelini attık. Biyomedikal meslek lisesi olarak yapılacak bu alanda okul yurtları, dershaneleri, atölyeleri ile okul Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilecek. Ayrıca eğitim konusunda Erguvankent dediğimiz alanda Etiler'de yer alan polis eğitim merkezi Çatalca'mıza taşınıyor. Çalışma KİPTAŞ ve TOKİ ile beraber yürütülüyor. Önümüzdeki günlerde inşaat başlayacak. Çatalca'mıza bir devlet üniversitesi kazandıramadık, son aşamaya geldiğimiz bir vakıf üniversitesinin çalışmalarımız da mevcut." diyerek, yatırımcıları özel üniversitelerin kurulması için ilçeye davet etti.
ÇATALCA SAĞLIKTA MARKA OLACAK
Biyomedikal meslek lisesinin ilçede yapılacak sağlık yatırımlarının öncüsü olarak düşünüldüğünü sözlerine ekleyen Başkan Cem Kara, Bio-City projesinde yapılan çalışmaları da anlattı. "Biyomedikal meslek lisesini neden yapıyoruz? Sağlıkta Çatalca'yı hatta İstanbul'u bir marka yapacağız. İrlanda'da İsviçre'de var olan biyomedikal yatırımları yeni üretim alanları arıyor. O nedenle bu yatırımları Türkiye'de yapalım dedik. Düzenlenen çalıştaylar sonucunda bu yatırımların Çatalca'ya gelmesi konusu netleşti. Başbakanlık Kalkınma Ajansı ile çok ciddi çalışmalar yaptık, hala da devam ediyoruz. İlçemizde sağlık vadisi olacak Bio-City'i Çatalca'da kurmak istiyoruz. Bu bölgeyi teknoloji geliştirme bölgesi haline getirmek için uğraş veriyoruz. Yurt içinden de yurt dışından da işadamlarımız yatırımlarını bu dört yüz dönümlük alanda yapacaklar. Biyomedikal tıp alanında çocuklarımız yurt dışına gitmesinler istiyoruz." diye sözlerini özetleyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, toplantının son kısmında ise katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.
Toplantının son kısmında ise Avrasya İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdem Kubilay tarafından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'ya bir plaket takdim edildi. Yeni üyelerin de üyelik sertifikalarının verildiği toplantının sonunda Başkan Cem Kara ve işadamları hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Son Dakika › Güncel › Başkan Cem Kara AVİAD Üyelerine Çatalca'yı Tanıttı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?