Didinmez, "Sayın Başbakan kendi kafasının içindekilerini Türkiye'de varmışçasına değerlendirmeyi alışkanlık haline getiren bir kişiliğe sahip. Sayın Başbakan insanlarımızın her nerede yaşıyorlarsa yaşasınlar öncelikle problemlerini çözme yerine gündemi farklılaştırma ve ötekileştirme yolunu seçme alışkanlığından vazgeçmesi gerekir" dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, Bursa'nın Kestel İlçesi'ndeki 'Babaçınar Restoran'da Marmara Bölgesi'ndeki 10 il başkanının da hazır bulunduğu toplantıya katıldı. Didinmez, basın mensuplarının gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 1 Ekim 2010 tarihinde Ardahan, Kars ve Iğdır seyahatleri ile Genel Başkan Başbuğ'un seçim çalışmalarına başladığını söyleyen Didinmez, 8 yıllık teslimiyetçi anlayıştan ülkenin kurtulması ve MHP olarak tek başına iktidar olma hedef ve azmi içerisinde olduklarını anlattı. Didinmez, gazetecilerin "Küskünlerin yeniden partiye kazandırılması için çalışmalar yapıyor musunuz?" sorusuna cevap verirken, şöyle konuştu:
"Zaman zaman bazı ifadelere farklı anlamlar yüklenebiliyor. Ondan siyasetimizin kurtulması lazım. Biz küskünler ifadesini kullanmak suretiyle bir çağrıda bulunmadık. Çağrımızın kapsamı bütün milletimizdir. MHP ile geçmişte gönül ve ülkü birliği içerisinde bulunan tüm arkadaşlarımızla bu çağrımızın kapsamı içerisindedir. Çağrımıza cevap veren değerli şahsiyetler de vardır. Bunların geçmişte partimizde değişik görevler yapmış olmaları bugün itibariyle etkili siyasi bir faaliyette bulunmamaları bunların 'küskünler' diye adlandırılması, 'küskünler de MHP'ye çağrılıyor' diye takdim edilmesi düşündüğümüz amaçladığımız ifade değil. Ancak ne olursa olsun hal ve şartlar neyi gerektirirse gerektirsin, Türkiye'nin insanı ile beraber karşı karşıya var olduğu sıkıntılar tehdit ve tehlikelere karşı bir güç birliğini hedefliyoruz."
Başbakan Erdoğan'ın İl Başkanları toplantısında MHP Lideri Bahçeli ile ilgili eleştirileri ile ilgili de açıklamada bulunan Didinmez, "Sayın Başbakanın insanlarımızın her nerede yaşıyorlarsa yaşasınlar öncelikle problemlerini çözme yerine gündemi farklılaştırma ve ötekileştirme yolunu seçme alışkanlığından vazgeçmesi gerekir. Bütünleştirme ve bütünü muhafaza etmekle, yükümlü olan makam sahibi insanın ayrıştırıcı ve parçalayıcı bir üslubu taşıması da modern çağda bugünkü ülkemize hiç yakışmıyor. Sayın Başbakan'a tavsiyem odur ki Başbakan; bir partinin genel başkanı da olabilir. Her şeyden önce Sayın Devlet Bahçeli'nin kim olduğunu, ne olduğunu idrak etmesi ve 21'inci Yüzyıl'ın en önemli özelliklerinden bir tanesinin de insanlık değerlerine sahip olunmasını yüceltilmesi gerektiğini hatırlatmak içindir" dedi.
Son Dakika › Güncel › 'Başbakan Gündemi Farklılaştırma Ve Ötekileştirme Yolundan Vazgeçmeli' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?