Bankalar Borcunu Ödeyenin Son Parasını Almadan Bırakmıyor - Son Dakika
Güncel

Bankalar Borcunu Ödeyenin Son Parasını Almadan Bırakmıyor

Bankaların müşteriden iki defa para çıkarma taktiklerinin son örneği ipotek fek (ipoteği bozma) ücreti oldu. Uzmanlar bu paranın ödenmemesi için uyardı.

11.01.2015 10:53  Güncelleme: 10:54

Bankalar, konut kredisinde teminat olarak söz konusu malın üzerine ipotek koyuyor. Kredi müşterisi borcunu ödedikten sonra banka ipoteğin kaldırılması için tüketiciye son bir hamle daha yapıyor. Müşteri şayet bu konuda bilgili değilse, 100 ila 500 lira arasında ipotek fek ücreti ödüyor. Banka borcunu ödeyeni soymadan bırakmıyor.

150 MİLYONLUK VURGUN

Borcu bitmiş müşterilerin bir kısmı da bir an önce tapusunu alabilmek için parayı ödüyor. Türkiye'de her yıl yaklaşık 500 bin adet ipotekli konut satışı yapılıyor. Bu da yılda ortalama 500 bin konutun ipoteğinin çözülmesi anlamına geliyor. Her konuttan ortalama 300 lira ipotek fek ücreti alındığı varsayıldığında da 150 milyon liralık kaynağın bankaların kasasına haksız yere girdiği ortaya çıkıyor.

"SAKIN ÖDEMEYİN"

Konut kredisi müşterileri tüketici derneklerine binlerce şikayette bulunuyor. İpotek uygulamasının bankanın çıkarını korumak için olduğunu belirten uzmanlar da, "Kredi müşterisi ipotek fek ücretini ödemek zorunda değil. Bankanız 'ipoteğin kaldırılması için para ödemeniz gerekiyor' dese de ödemeyin" diye uyarıyorlar. Tüketici derneklerinin uzmanları, böyle bir durumda bankaya ihtarname çekilmesini istiyor. Uzmanlar, ihtara rağmen ipoteğin ücretsiz kaldırılmaması durumunda da dava açma hakkının bulunduğunu belirtiyorlar.

"BANKA KREDİYİ SİLAH YAPTI"

Özgür sigortacılar Platformu Koordinatörü Neşe Demirağ da, bankaların kredi alan vatandaşa sigorta zorlamalarının arttığını söyledi. Çok sayıda şikayetin geldiğini söyleyen Demirağ, "Bankaların kredi kullanan vatandaşlara yapmış oldukları hayat, konut ya da DASK sigortalarının daha pahalı olduğunu gördük. Bankalar müşteriyi daha pahalı sigortaya razı etmek için krediyi silah olarak kullanıyor" dedi. Demirağ, "Tüketici böyle durumlardan kurtulmak için de önce krediyi kabul edip, ardından 15 gün içinde cayma hakkını kullanabilir" diye konuştu. (Kaynak: Sabah)

Bankalar Borcunu Ödeyenin Son Parasını Almadan Bırakmıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bankalar Borcunu Ödeyenin Son Parasını Almadan Bırakmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Dürüst :
    Bu ülkede bankalar kadar ciddi denetlenen 1 kurum daha yoktur. Sevmeyen girmesin delikanlı olun hem parayı ve Kartı kullanın isteklerinizi yerine getirin sonrada bankalara bela okuyun. Girmeyin bankaya kardeşim şimarık insanlar evde Çocuğunuza sözünüz Geçmez bankaya geldimi bela kesilirsiniz 9 24 Yanıtla
  • erdem sabri:
    bankalar kan emici vampir tıpkı akp hükümeti gibi 23 5 Yanıtla
  • HAKSIZLIK:
    ALLAH BU BANKALARIN BELALARINI VERSIN,INSANLARIN ELINI KOLUNU BAĞLIYOR SONRADA SÖMÜRÜYORLAR... 25 1 Yanıtla
  • müdür:
    banka sözleşmeye aykırı konut sigortası yaptı ödemedim hesabıma borç yazdı. Tüketici hakeme başvurdum ödeyin makbuzunu getirin geri alalım diyor. Bankalar birliğine başvurdum oda ödeyin makbuzunu gönderin diyor. Ne alaka ödemek istemiyorum sözleşmeye aykırı diyorum bana öde sonra geri al diyorlar. gülünecek hukuk Türkiyesi 20 0 Yanıtla
  • Kemal Sunar:
    Vuran vurana 17 2 Yanıtla
  • Kara Davut :
    Şerefsiz Köpekler 13 0 Yanıtla
  • murat:
    hakkınızı sonuna kadar arayın arkadaşlar. bende mağdurum ama şu an itibari ile bankaya dava açtım inşallah haklı bulunacam 100 bin tl lik davayı kazanacam ve bu türkiyede bir ilk olacak 11 1 Yanıtla
  • kara murat:
    bank soyguncular iyi yapıyur 5 1 Yanıtla
  • 2pac:
    Bankalardan nefret ediyorum... 6 0 Yanıtla
  • karabiber:
    Bir fabrikam yada kendime ait is yerim olsaydi yemin olsun bu sahsi yanimda calistirirdim helal olsun bastakilerde umarim azcik ders alirlar 4 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement