Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ekipleri, balıkçılara yönelik 13 bin 546 noktada yaptığı denetimlerde 68 ton su ürününe el koydu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ekipleri, su ürünleri av sezonunun başladığı 1 Eylül tarihinden itibaren denetimlere ağırlık verdi. İl Müdürlükleri tarafından yapılan rutin denetimlere ek olarak Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde farklı illerin personelinden oluşturulan ekiplerin de katılımıyla, 1 Eylül-30 Ekim 2014 tarihleri arasında toplam 13 bin 546 noktada denetim gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde kurallara aykırı davrandığı tespit edilen 284 kişi ve iş yerine toplam 280 bin 950 lira para cezası kesildi.
Başta İstanbul, İzmir, Samsun, Trabzon, Bursa, Balıkesir olmak üzere kıyı illerinde yoğunlaştırılan denetimler, denizler ve iç sular, karaya çıkış noktaları, balık halleri, nakil güzergahları, soğuk hava depoları, işleme tesisleri ve perakende satış yerlerinde yapıldı. Denetimlerde 42 ton midye, 16 ton lüfer ve 5 ton istavrit olmak üzere 68 ton su ürünü ile 2 adet balıkçı gemisi, kullanımı yasak 202 adet misina ağı ve 316 adet muhtelif av aracına el konuldu.
KÜÇÜK BALIK AVLAYANLARA CEZA YAĞDI
Ayrıca denetimlerde su ürünlerinin boy, tür, zaman yasakları, balıkçı ve gemi ruhsatları, seyir defterleri ve diğer izin belgeleri ile av araçlarının uygunluğu kontrol edildi. Para cezası verilen 284 kişi ve işletmeler arasında 139 adet ile "Belirlenen boyların dışında avlanma" en büyük grubu oluştururken, geri kalanı uygun av aracı kullanmama, amatör avcılık kurallarına uymama, ruhsatsız avcılık, patlayıcı kullanma, yasak yerde ve yasak zamanda avlanma oluşturdu.
Yasadışı ve kaçak avcılıkla mücadele amacı ile denetimlerin etkin ve sürekli bir şekilde sürdüren bakanlık ekiplerine, denetimlerle yetkili diğer birimler olan Sahil Güvenlik, Jandarma, Emniyet Güçleri ve Belediye Hal ve Zabıta Müdürlükleri de destek verdi.
Bakanlığın açıkladığı balıkların asgari boy ölçülerini ve avlanması yasak olan su ürünleri ise şöyle:
"Hamsi 9, Barbunya 13, Lüfer 20, Kalkan 45, Lagos 45, Tekir 11, İstavrit 13, Palamut 25, Sardalya 11, Mezgit 13, Bakalyaro 25, Kılıçbalığı 125, Tatlısu Levreği 18, Alabalık 25, Karabalık 35, Yılanbalığı 50, Siraz 20, Kadife 26, Sazan 40, Yayın 90, Tatlısu Kefali 20, Sudak 26, Turn 40 ve İncikefali 18 santimetre.
Avlanması yasak türler ise, Deniz Atı, Deniz Kaplumbağası, Deniz Alası, Mersin balığı,Yunus." - ANKARA
Son Dakika › Güncel › Balıkçılara İki Ayda 13 Bin 546 Noktada Denetim Yapıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?