Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, 2. Avrupa Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı'nın sonuçlarını en iyi şekilde değerlendireceklerini söyledi.
Avrupa Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı, Avrupa Deprem Mühendisliği Birliği (European Association for Earthquake Engineering) ve Avrupa Sismoloji Komisyonu (European Seismological Commission) tarafından, Türkiye Deprem Vakfı Deprem Mühendisliği Komitesi ile AFAD ev sahipliğinde başladı.
Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen konferansın açılışında konuşan Oktay, tarihi güzellikleriyle öne çıkan İstanbul'un, deprem mühendisliği alanındaki çalışmaların en yoğun kullanıldığı kentlerden biri olduğunu söyledi.
AFAD olarak öncelikleri arasında "deprem"in olduğunu dile getiren Oktay, afet konusunda net bir dönüşüme karar verildiğini ve bunu ilk günden beri uyguladıklarını ifade etti.
"Bu toplantının sonuçlarını ve çıktılarını yakından takip edeceğiz ve değerlendireceğiz" diyen Oktay, eksik ve ihtiyaç olan deprem çalışmaları konusunda, sistem ve tecrübelerden faydalanacaklarını vurguladı.
Fuat Oktay, 71 ülkeden katılımın olduğu konferansı, AFAD olarak ekipce takip edeceklerini sözlerine ekledi.
Organizasyon komisetesi eş başkanları
AFAD Deprem Dairesi Başkanı ve Organizasyon Komitesi Eş Başkanı Murat Nurlu, hazırlığı zor ama bir o kadar da güzel bu etkinliğin, İstanbul'da düzenlenmesinin önemine değindi.
AFAD olarak konferansın sonuçlarıyla yakından ilgileneceklerini ve önerileri hayata geçirmek için azami şekilde çalışacaklarını ifade eden Nurlu, etkinliğin 5 gün boyunca dolu dolu geçmesi temennisinde bulundu.
Etkinlikle ilgili bilgi veren Avrupa Deprem Mühendisleri Birliği Genel Sekreteri ve Organizasyon Komitesi Eş Başkanı Prof. Dr. Atilla Ansal da konferans için en çok bildirinin İtalya, İran ve Türkiye'den geldiğini, toplantının oldukça geniş bir konuşmacı kitlesine sahip olduğunu söyledi.
Ansal, şöyle devam etti:
"Ülkemiz malesef sismik riski yüksek bölgede. Ümit ediyoruz ki bu konferans hem Türkiye'de çalışan deprem mühendisleri ve sismologlara hem de Avrupa'dakilere bilgilerini tazelemek, daha güvenli yapılar yapmak imkanı doğuracaktır. Uzun dönemde müşterek projeler üretip ortak araştırmalar yapabilmeleri için onlar için bir aracı olacaktır."
-Konferans, 1500 kişinin katılımıyla 5 gün sürecek
Avrupa ve Doğu Akdeniz ağırlıklı olmak üzere bütün dünyada deprem mühendisliği alanındaki son gelişmelerin tartışılması ve deprem hasarlarını en aza indirmek üzere yapılan çalışmaların değerlendirilmesinin amaçlandığı konferans, Japonya, Çin, Rusya, Amerika Birleşik Devletleri, Meksika, Kuzey Afrika ve Akdeniz ülkelerinden uzmanların yanı sıra, tüm dünyadan deprem mühendisleri, sismologlar, müşavirlik ve müteahhitlik firmaları ile araştırmacıların bulunduğu 1500'ün üzerinde katılımcıyla yapılıyor.
8 yılda bir gerçekleştirilen ve ilki Cenevre'de düzenlenen toplantıda 13 açılış konuşmacının yanı sıra, 40 tematik ders, 750 sözlü ve 800 görsel sunum yer alacak.
Türkiye'de ilk kez organize edilen etkinlik, Avrupa Sismoloji Komisyonu Genel Kurulu'na da ev sahipliği yapacak.
Konferans 5 gün sürecek. - İstanbul
Son Dakika › Güncel › Avrupa Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı' Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?