Türk siyasetinin duayen isimlerinden Demokrat Parti eski Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Atatürk'ün Hatay'ın Türkiye'ye katılması uğruna şehit olduğunu iddia etti.
Zeybek, " Mustafa Kemal Atatürk, doktorlarının bütün uyarılarına rağmen ve sırf Fransızlara boyun eğmemek uğruna hasta haliyle Adana'ya gelmiştir. Hatay için o önemli anlaşmayı yapmıştır. Hatta tören kıtası geçerken marş marş diyerek biraz hızlı olmalarını istemiş ve o an bile rahatsızlığını dışa vurmamıştır. Adana'dan ayrıldıktan bir süre sonra Dolmabahçe Sarayı'nda yaşamını kaybetmiştir. Yani Atatürk Hatay'ın Türkiye'ye katılması uğruna şehit olmuştur." diye ciddi bir iddiada bulundu.
Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı (AKDEV) Genel Başkanı Gül Karyaldız, Kanal T ekranlarında hazırlayıp sunduğu 'Söylenmez ki söyleyesin' programında bu hafta siyasetin duayen isimlerinden Namık Kemal Zeybek ile eski bakanlardan Yıldırım Aktuna'nın ekonomist oğlu Oğul Aktuna'yı konuk etti.
MECLİS AĞIR KOL İŞÇİLERİ İLE DOLU
Namık Kemal Zeybek, programın başında fanatik bir Trabzonsporlu olduğunu belirterek, Anavatan Partisi döneminde ilginç bir anısını anlattı: "Meclis'te bazı milletvekilleri vardı. Ne söylenirse kollarını indirip kaldırırlardı. Oysa konunun içeriğini bile çok iyi bilmezlerdi. Biz onlara ağır kol işçisi derdik…"
MİLLİYETÇİ HAREKETSİZLİK PARTİSİ
Türkiye'de bugüne kadar Milliyetçi Hareket Partisi, Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Demokrat Parti'de önemli görevlerde bulunduğunu anlatan Namık Kemal Zeybek, "Ben milletvekilliği yaptım, bakanlıklar yaptım. Büyükelçilik yaptım. Demokrat Parti'de genel başkanlık yaptım. Bizim hükümetlerimiz zamanında çok önemli işler yapıldı. Bizim zamanımızda milliyetçi bir hareket vardı. Şimdi muhalefete bakıyorsunuz. Sanki Milliyetçi Hareket Partisi değil de Milliyetçi Hareketsizlik Partisi." diye konuştu.
GÜL KARYALDIZ İLE SÖYLENMEZ Kİ SÖYLEYESİN !
Son Dakika › Güncel › Atatürk Gazi Değil Şehittir - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?