İran'lı yönetmen Bahman Ghobadi'nin Türkiye'de çektiği ve geçen hafta seyirciyle buluşan son filmi "Gergedan Mevsimi", aşkın iyi ve kötü adamları ile dikkat çekiyor. Senaryosu gerçek olaylara dayanan film, İran'da 30 yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan İranlı şair Sahel Farzan'ın hayatının bu dönemini anlatıyor.
30 yıl sonra hapishaneden çıkan Şair Sahel ( Caner Cindoruk – Behrouz Vossoughi) , kendisini öldü bildiği için İstanbul'a giden karısı Mina ( Bonica Belluci ) 'yı bulmak üzere İstanbul'a gelir. Burada zihninin bulanıklığını gidermeye çalışırken, yolu çocukları ve karısı ile ayrı düşmelerine neden olan gizemli bir adam ile kesişir. Ancak bu kişilerin gerçek kimliklerini anlaması uzun zamanını alacaktır. Bu adam, devrimden önce evlerinde çalışan Akbar ( Yılmaz Erdoğan ) ' dır. Sahel'e bu süreçte şiirleri yol gösterir. Eşi de onun yokluğunda hayata o şiirler ile tutunmuştur. Sahel'in de, eşinin de hayatlarını alt üst eden yabancının da buluştuğu ortak nokta ise "Aşk"tır.
Sahel, esarete aşkına kavuşmanın umuduyla dayanırken, Akbar ise bu aşk uğruna ülkesini hatta kimliğini değiştirmiştir.
YÜREKTE HEP TAZE KALACAK BİR SEVDANIN FİLMİ
İki birbirinden farklı adamın hayatını alt üst eden "aşk", seyirciden de ilgi görüyor. Filmi izleyenler şu yorumları paylaşıyor:
·Mühürlü dudakların, ağıt yakan gözlerin, yıllar geçse de yürekte hep taze kalacak bir sevdanın filmi Gergedan Mevsimi… Kübra Çağlayan.
Bir aşk üçgeni etrafında şekillenen, aşkın marazi yüzünü de yansıtan kadim bir hikaye…Murat Şevki Çoban-Taraf Gazetesi.
Gerçekten gözü dönmüş ve kıskanç bir aşığın halini çok iyi yansıtmış - Ömer Bulut.
Dünyanın neresinde olursa olsun, Güç ve Aşk insanı ne kadar yüceltebiliyor. Veya ne kadar alçaklaştırabiliyor... - Murat Koç.
Gergedan Mevsimi; Farsça Dilde, Türk toprağında hayat bulan aşk...- Maaz İbrahimoğlu.
Son Dakika › Güncel › Aşkın En Şiir Hali: Gergedan Mevsimi! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?