Yaz aylarında koltuk altı terleyen insanların kötü koku ve kıyafetlerde oluşan çirkin görüntü nedeniyle rahatsızlık yaşadığını belirten Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Murat Deniz, bu durumun önüne geçmek için koltuk altına botoks yaptırılmasını önerdi.
Yazla birlikte terleme, herkesin en korkulu rüyası haline geliyor. Özellikle koltuk altından ciddi terleme sorunu yaşayanlar çeşitli kozmetik ürünleri kullansalar dahi bu problemden kurtulamıyorlar.
Aşırı terlemenin, kişinin günlük yaşantısında görsel ve hijyenik sorunlara beraberinde ise özgüven eksikliğine neden olduğunu kaydeden Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Murat Deniz, terleme sonucu vücutta oluşan kokunun psikolojik ve fiziksel problemlere yol açacağını aktardı.
Terlemenin, gebelik, menopoz, aşırı alkol kullanımı, Parkinson hastalığı, şeker hastalığı, kalp krizi, hipertiroidi, bazı kanserler ve iç salgı bezi hastalıkları sürecinde de oluşabileceğini kaydeden Op. Dr. Murat Deniz, "Buradaki çözüm ana problemi ortadan kaldırmaktan geçer. Şayet tıbbi neden bulunamaz ise direkt terleme tedavisine yoğunlaşılır. Nedeni bilinmeyen aşırı terleme ise genelde bir hastalığa eşlik etmez, kişinin genetiksel geçmişinde olup çoğunlukla erken yaşlarda ortaya çıkar" dedi.
Yaz aylarında koltuk altı terleyen insanların kötü koku ve kıyafetlerde oluşan çirkin görüntü nedeniyle rahatsızlık yaşadığını söyleyen Op. Dr. Murat Deniz, bu durumun önüne geçmek için koltuk altına botoks yaptırılmasını önerdi. Op. Dr. Murat Deniz, "Koltuk altı terleyen kişilerin günlük hayatı olumsuz etkilenir. Bu durumun en basit çözümü 10- 15 dakikalık bir işlemle koltuk altı bölgesine botoks yapılmasıdır. Bu etki geçicidir, hastadan hastaya ve tekrar sayısına bağlı olarak 6 ile 12 ay arasında sürer. Etki sadece ilacın uygulandığı bölgede ortaya çıkar. Fizyolojik ihtiyaç olan genel vücut terlemesi tedaviden etkilenmez" dedi.
Uygulama hastanın en çok terleyen bölgelerine yapıldığını belirten Op. Dr. Murat Deniz, "İlaç belli bir oranda sulandırılır ve cilt altına çoklu enjeksiyonlar halinde uygulanır. Kas tabakasına ulaşılmadığından kaslarda felç oluşmaz. Terleme azalması 4 gün ile 1 hafta arasında ortaya çıkar. Hafif ağrı ve kızarıklık dışında sık görülen yan etkisi yoktur. Çok nadir de olsa ciddi alerjik durumlar gelişebilir. Bu yüzden enjeksiyonlar müdahale imkanı bulunan merkezlerde yapılmalıdır. Nadir de olsa istenen terleme azalması sağlanamayabilir. Botox aşırı terleme tedavisinde güvenliği ispatlanmış bir yöntemdir. Etkisi geçici olmakla birlikte her tekrarda etki süresi uzamakta ve tekrar araları açılmaktadır. Avuç içi ve koltuk altı terlemenin azaltılmasının sağlığa olumsuz bir etkisi yoktur" dedi.
Terlemenin artık bir sorun olmadığını belirten Deniz, "Eğer aşırı terliyorsanız, bu terleme nedeni ile sosyal hayatınızda bile sorunlar çıktığını düşünüyorsanız, bu soruna karşı çare aramanızın zamanı gelmiş de geçiyordur bile. Botoks yöntemi ile aşırı terleme sorunu bir kader olmaktan çıkmıştır" dedi. - TEKİRDAĞ
Son Dakika › Güncel › Aşırı Terlemeye Botokslu Tedavi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?