İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, " Sağlık Bakanlığı, şimdiye kadar uyguladığı ve eksiklerini gördüğü performans sisteminden vazgeçerken, aynı hükümette yer alan Milli Eğitim Bakanlığı'nın aynı yolu tekrar seçmesi garip bir ironizmdir" dedi.
İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, bugün TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Kabukcuoğlu, düzenlediği basın toplantısında Öğretmenlik Meslek Kanunu'na tepki gösterdi.
20 yıllık AKP hükümetlerinin; çalışarak, emek vererek yükselmenin önünü kestiğini savunan Kabukcuoğlu, "İltimas, adam kayırmacılık, istismar edilen sınavlar yüzünden, ülkemiz maalesef bu konuda liyakatli personele sahip olmaktan uzaktır. Oysaki eğitim, refahı artırmanın kişisel yükselmenin en meşru ve helal yoludur" diye konuştu.
Kabukcuoğlu'nun konuşması şöyle:
"İktidar eğitimi, öğretmeni önemsizleştirmiştir. Atama bekleyen 700 bin öğretmen bunun en somut delilidir. Öğretmenlikte kariyer planlaması yaptığı iddia edilen kanunlarla, öğretmenlerin sadece maaşlarında bin TL'ye kadar artışa gidilmiştir. 8 bin 500 TL'ye kadar maaş alan öğretmenlerin kazançlarında genel bir iyileştirmeye ihtiyaç vardır.
Bu ücretler yetersizdir. Yeni çıkan 'Öğretmenlikte Kariyer Kanunu' ile öğretmen, baş öğretmen aynı işi yapacak, bir farklılık olmayacak, sadece bir miktar ücret farklılığı olacak. Bu da muhtemeldir ki kurum içerisinde birtakım huzursuzluklara neden olacaktır. Sağlık Bakanlığı, şimdiye kadar uyguladığı ve eksiklerini gördüğü performans sisteminden vazgeçerken, aynı hükümette yer alan Milli Eğitim Bakanlığı'nın aynı yolu tekrar seçmesi garip bir ironizmdir.
"LAYIK GÖRÜLEN 8 BİN 750 LİRA MAAŞLA, ÖĞRETMENLER HİÇBİR ŞEKİLDE KONFORUNU SAĞLAYAMAZ"
Maaşları yetersizdir. Öğretmenlere layık görülen 8 bin 750 lira maaşla, öğretmenler hiçbir şekilde konforunu sağlayamaz. Yatay ve düşey kariyer planlaması yoktur. Bulundukları sosyal çevreden kaynaklanan sorunları vardır. Ücra yerlerde lojmanları yoktur. Farklı yerden gelen öğretmenler toplumla kaynaşmakta sorun yaşamaktadırlar. Sosyal çevre eğitime nadiren önem verir. Maddi imkansızlıklar çocukları okula gitmekten alıkoyar. Öğrencinin velisinden/ailesinden kaynaklanan sorunlar da var. Ailenin eğitime önem vermesi şarttır.
"BİRİNCİ SINIFA GELEN ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 40'I SABAH KAHVALTISI YAPMADAN OKULA GELİYOR"
Öğrencinin ders çalışacağı, ödev yapacağı ortama sahip olma lazım. Birinci sınıfa gelen öğrencilerin yüzde 40'ı sabah kahvaltısı yapmadan okula geliyor. Gerekli ders araçlarını aileler temin edecek maddi güce sahip değildir. Okul öncesi eğitim, yüksek eğitimden daha önemlidir ve okul öncesi eğitim konusunda ülkemiz maalesef gerilerdedir. Liyakate önem verilmiyor. Liyakatsiz insanların, günümüz Türkiye'sinde fazlasıyla buldukları siyasete yaslanma tavırları ile etrafa mobing yapıyorlar ve gelişmenin önünü tıkıyorlar.
"BİR TARAFTA ATAMA BEKLEYEN 700 BİN ÖĞRETMEN VARKEN, SÖZLEŞMELİ YA DA ÜCRETLİ ÖĞRETMEN ALIYOR VE İSTİHDAM EDİYORUZ"
Kalabalık sınıflar öğretmeni zayıf zaman ve sınıf yönetimine zorlamaktadır. Kalabalık sınıflar öğretmen üzerinde en fazla stres yaratan durumdur. İkili eğitim de öğretmenlerin stresini artırmaktadır. Örneğin Eskişehir merkezinde 2'li eğitim veren 34 eğitim kurumu vardır. Öğretmenlerimiz ücretli sözleşmeli olarak ayrıma tabi tutmak çok önemli bir sorundur. Bir tarafta atama bekleyen 700 bin öğretmen varken, sözleşmeli ya da ücretli öğretmen alıyor ve istihdam ediyoruz."
Son Dakika › Güncel › Arslan Kabukcuoğlu: Sağlık Bakanlığı, Şimdiye Kadar Uyguladığı ve Eksiklerini Gördüğü Performans Sisteminden Vazgeçerken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın... - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?